Ψαροντούφεκο

Πέδιλα για ψαροτούφεκο

Τα φορέσαμε μικροί, στα πρώτα βήματα μας στο κολύμπι, για να «πλέουμε» καλύτερα. Μετά τα φορέσαμε για να κολυμπάμε πιο γρήγορα και τέλος στις βουτιές

Επιστροφή στα ρηχά: τεχνικές και εξοπλισμός

Η ιδανικότερη εποχή για υποβρύχιο κυνήγι στη ρηχή ζώνη είναι ο χειμώνας.

Ελεύθερη κατάδυση και διατροφή.

Η ελεύθερη κατάδυση είναι από τα συναρπαστικότερα αθλήματα στον κόσμο, ίσως όμως και το πιο απαιτητικό.

Μάσκα- Ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού μας.

Είναι το μέσο ορατότητας μας στον βυθό. Είναι το αναγκαίο κομμάτι του εξοπλισμού μας που μας επιτρέπει να βλέπουμε τι γίνετε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ταξίδι… το παραμύθι….. και η εκπαίδευση

Μέσα από το σημερινό μας άρθρο θα κάνουμε μια προσπάθεια περιγραφής της πορείας ή κατεύθυνσης αν θέλετε ενός ελεύθερου δύτη σε συνάρτηση με την σχέση του με το υγρό στοιχείο.

Ροφός – Τρόπαιο για κάθε ψαροντουφεκά

Τα πρώτα συναισθήματα ανάμεικτα....αγαντάρισα, το ψάρι μεγάλο κτυπήθηκε έξω από τη φωλιά.

Περιμένοντας το θήραμα

Ακίνητος εδώ και λίγο περιμένω κάτι να εμφανιστεί μπροστά μου. Τα μικρόψαρα με προειδοποίησαν ότι κάτι μεγάλο βρίσκεται στην περιοχή.

Διαφραγματικές Αναπνοές

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ελεύθερη κατάδυση είναι η σωστή αναπνοή. Το να μάθεις να αναπνέεις σωστά. Να ξεχωρίζεις τα διάφορα είδη αναπνοών, να τα εξασκείς και να τα εφαρμόζεις στις εξορμήσεις σου στη θάλασσα.

Επιλογή όπλου στο υποβρύχιο κυνήγι.

Με το τέλος του καλοκαιριού, που οι παραλίες αρχίζουν να αδειάζουν από τον κόσμο, είναι η καλύτερη περίοδος για ψαροντούφεκο!

Ρηχό Ψαροντούφεκο, στην Καρδιά του χειμώνα.

Οι πιο πολλοί από μας, νομίζω, αρχίσαμε το ψαροντούφεκο από μικροί. Καβάλα στα ποδήλατα κατευθυνόμασταν για την πιο κοντινή παραλία, φορούσαμε τα πέδιλα και τη μάσκα μας και μπαίναμε στο νερό.

1 2