Διασκέδαση με τράπουλα εν πλω

Ένα ταξίδι με πλοίο αποτελεί από μόνο του διασκέδαση. Μία κρουαζιέρα μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Μία κρουαζιέρα στην οποία η διασκέδαση έχει τον πρώτο ρόλο, είναι μία εμπειρία που δεν ξεχνιέται ποτέ. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το World Poker Tour, ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά πόκερ του κόσμου, το οποίο του χρόνου επιστρέφει σε μία από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες διεξαγωγής: σε ένα κρουαζιερόπλοιο!

Τα παιχνίδια με τράπουλα αποτελούσαν πάντοτε μία καλή ευκαιρία για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά. Ειδικά το πόκερ, ένα άθλημα που έχει κυριαρχήσει για περισσότερους από δυόμισι αιώνες στη διασκέδαση των ανθρώπων κάθε χώρας, αποτελεί μία ακόμη καλύτερη ευκαιρία για να συνδυάσουν οι φίλοι του τη διασκέδαση με τα ταξίδια. Το πόκερ γνώρισε την πρώτη μεγάλη άνθιση στα τέλη του 1960, όταν μπήκε στα σπίτια του κοινού μέσω της τηλεόρασης. Το μεγάλο άλμα όμως έγινε όταν στην αλλαγή της χιλιετίας μεταφέρθηκε στον online κόσμο, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων πλατφόρμων που έκαναν το παιχνίδι διαθέσιμο για όλους.

Αρκεί να έχει κάποιος μία φορητή ή σταθερή συσκευή με σύνδεση στο internet, να γνωρίζει τους κανόνες του σπορ και να ξέρει πως λειτουργούν οι όροι πόκερ, προκειμένου να αναδείξει τις ικανότητές του στο παιχνίδι. Το πόκερ έγινε τόσο δημοφιλές που άρχισε να παίζεται σε τουρνουά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου είναι δυνατόν κάποιος να επισκεφθεί, να μεταδίδεται live από streaming υπηρεσίες και να αποτελεί μέρος της mainstream διασκέδασης. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να συνδυάσει το πόκερ και τα ταξίδια, αφού τα τουρνουά αυτά είναι ανοιχτά σε όλους όσοι θεωρούν ότι μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή, ανεξάρτητα από το αν είναι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.

Πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε το World Poker Tour να επιστρέψει σε ένα από τα πιο διάσημα κρουαζιερόπλοια, στο Valiant Lady της εταιρείας Virgin Voyages, σε σχεδόν έναν χρόνο από τώρα: στις 31 Μαρτίου 2024. Το ταξίδι των έξι ημερών, όσο θα διαρκέσει το τουρνουά, θα ξεκινήσει από το Μαϊάμι των ΗΠΑ, εκεί όπου βρίσκονται οι μισοί εκ των περίπου 120 εκατομμυρίων παικτών του πόκερ και θα περάσει από τα σπουδαιότερα νησιά της Καραϊβικής. Ο συνδυασμός κρουαζιέρας και ενός εκ των μεγαλύτερων τουρνουά του κόσμου είναι πολλά υποσχόμενος, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το πόκερ αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό ενός ταξιδιού με ένα υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο.

Οι κρουαζιέρες εμφανίστηκαν στα μισά του 1800 και για σχεδόν έναν αιώνα προσέφεραν απλώς τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τη θάλασσα, να έχεις ιδιωτικό μπάνιο και ηλεκτρισμό στην καμπίνα. Από το 1960 άρχισαν να προστίθενται υπηρεσίες και στην αλλαγή της χιλιετίας έγινε η έκρηξη. Η τεχνολογία βοήθησε τα πλοία να μεταμορφωθούν σε πολιτείες και η διασκέδαση μεταφέρθηκε εν πλω, με τα παιχνίδια με τράπουλα να αποτελούν μέρος της. Υπάρχουν, πάντως, μερικές βασικές διαφορές μεταξύ του παιχνιδιού σε ένα κτίριο και του παιχνιδιού σε ένα πλοίο.

Κατ’ αρχάς, στα πλωτά τουρνουά η διάρκεια είναι συνήθως μικρότερη. Στόχος είναι να τελειώσει μία διοργάνωση όταν φτάσει το πλοίο στον τελικό προορισμό του, ενώ παράλληλα σε κάθε ενδιάμεσο σταθμό γίνονται οι απαραίτητες διακοπές των παιχνιδιών. Τόσο για να ξεκουραστούν οι διαγωνιζόμενοι όσο και για να υπάρξει η δυνατότητα επίσκεψης του λιμανιού στο οποίο αγκυροβολεί το πλοίο. Επίσης, το ποσό της συμμετοχής είναι διαφορετικό και μικρότερο στο πλοίο, ενώ υπάρχει ταβάνι στο μέγιστο ποντάρισμα.

Αν όλα αυτά ακούγονται ενδιαφέροντα, υπάρχουν πολλές εταιρείες που πραγματοποιούν τέτοιου είδους κρουαζιέρες και διοργανώσεις. Η Celebrity Cruises που έχει έντονη παρουσία στην χώρα μας και στον Πειραιά είναι μία από αυτές, αφού στα περισσότερα πλοία της βρίσκεται κάποιος χώρος για τέτοιες δραστηριότητες. Η μεγαλύτερη εταιρεία του είδους όμως είναι η Norwegian Cruise Line, που συγκεντρώνει στα καταστρώματα των πλοίων της μερικούς από τους διασημότερους επαγγελματίες του πόκερ. Η Royal Caribbean International έχει τη βάση της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με εντυπωσιακό συνδυασμό κρουαζιέρας στην Καραϊβική και παιχνιδιού εν πλω.

Η Carnival Cruise Line είναι μία ακόμη επιλογή με μεγάλη έμφαση στα τουρνουά Texas Hold’em, ενώ η Card Player Cruises έχει μόνο έναν στόχο στο μυαλό της όταν οργανώνει κρουαζιέρες, δηλαδή την προσέλκυση παικτών που αγαπούν τα παιχνίδια με τράπουλα. Τα πάει περίφημα, αφού ήδη μετράει 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο, με 175 κρουαζιέρες και έχοντας μεταφέρει πάνω από 50 χιλιάδες παίκτες συνολικά.