Εξωλέμβιες Mηχανές Yamaha, Suzuki, Mariner – Mercury.

Εξωλέμβιες Mercury – Mariner

Έρευνα για την εγγύηση, τα service και τα ανταλλακτικά των εξωλέμβιων μηχανών.

Οι εποχές επιβάλουν την ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε αγορά. Ο καταναλωτής απαιτεί να πληρώνει λιγότερο και να απολαμβάνει περισσότερα. Επίσης, ο καταναλωτής είναι πλέον ενημερωμένος, ξέρει τι θέλει και ψάχνει να το βρει. Ακούγοντας το αίτημα των αναγνωστών μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε μια έρευνα για τις πιο εμπορικές εξωλέμβιες μηχανές. Ερευνήσαμε το after sales service της κάθε εταιρίας, τους σημαντικότερους όρους της εγγύησης, τους τιμοκαταλόγους και τα κόστη εργασιών και σας τα παρουσιάζουμε. Οι απαντήσεις που παραθέτουμε είναι οι απαντήσεις που μας έδωσε η κάθε αντιπροσωπία όταν στείλαμε το ερωτηματολόγιο μας. Δείτε προσεκτικά τις διαφορές και συνυπολογίστε μαζί με κάθε άλλο κριτήριο που έχετε, πριν την αγορά μιας νέας εξωλέμβιας μηχανής.

 

Εξωλέμβιες μηχανές Mariner – Mercury

Mercury Marine

Νούμερο 1 στη θάλασσα.

Από το 1939 μέχρι σήμερα, οι πελάτες σε όλο τον κόσμο, επιδοκιμάζουν το πάθος της εταιρίας  για εξαιρετική ποιότητα και άριστες επιδόσεις. Η Mercury Marine, τμήμα της Brunswick Corporation, κατασκευάζει μηχανές,  προπέλες, φουσκωτά σκάφη, ηλεκτρονικά σκαφών και άλλα εξαρτήματα απαραίτητα για τον εξοπλισμό τους.

Στην εταιρία το πιστεύω όλων είναι :

Όραμα, σκοπός και αποστολή μας  είναι να είμαστε η πιο αξιόπιστη βιομηχανία στον κόσμο της θάλασσας, προμηθεύοντας την παγκόσμιο αγορά (με τα καλύτερα συστήματα πρόωσης) με τις καλύτερες μηχανές, ηλεκτρονικά, και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και φυσικά άψογο service.

Η Mercury Marine έχει δεσμευτεί:

Να παρέχει το καλύτερο δυνατό service σε όλους τους πελάτες της.

Να ενισχύει συνεχώς τη  σειρά των προϊόντων της σύμφωνα με την τεχνολογική πρόοδο, για την βελτίωση της ποιότητας και του κόστους.

Να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες των εργαζομένων και να τους δίνει κίνητρα για πάντα καλύτερη απόδοση.

Να εξοικονομεί φυσικούς πόρους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Mercury Marine, παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα πρόωσης και τεχνολογίας.

Μία εταιρία που χωρίς αμφιβολία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και της ελληνικής αγοράς.

 

Πόσα χρόνια εγγύησης ή ωρών δίνετε;  Αν οι ώρες ξεπεραστούν σε μικρότερο διάστημα, παύει η εγγύηση;

 5 χρόνια.

Υπάρχουν εξαιρέσεις που δεν καλύπτονται από την εγγύηση;

Για το σέρβις και τις επισκευές πρέπει να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ ανταλλακτικά, λάδια και λιπαντικά πιστοποιημένα από τη Mercury Marine.

Οι εργασίες σέρβις πρέπει να καταγράφονται στο ημερολόγιο και να καταχωρούνται on-line από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.

 Μετατροπές/τροποποιήσεις

Τα προϊόντα που έχουν υποστεί μετατροπές ή τροποποιήσεις σε σχέση με την αρχική διαμόρφωση παραγωγής δεν δικαιούνται κάλυψη από την εκτεταμένη εγγύηση 5 ετών της Mercury. Η προσθήκη, ή η αντικατάσταση με αυτά, εξαρτημάτων ή παρελκομένων που δεν είναι εγκεκριμένα από τη Mercury Marine, ή δεν τοποθετούνται από εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις, αποτελεί αιτία ακύρωσης της εκτεταμένης εγγύησης 5 ετών των εξωλέμβιων της Mercury. Αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει τα δικαιώματά σας υπό την τυπική εργοστασιακή εγγύηση. Προϊόντα Performance της Racing και της Mercury, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης. Προϊόντα που χρησιμοποιούνται από τοπικούς, πολιτειακούς ή ομοσπονδιακούς ή εθελοντικούς οργανισμούς. Προϊόντα που χρησιμοποιούνται για χρήση που σχετίζεται με οποιαδήποτε εργασία, ενοικίαση σκαφών, χρονομεριστική μίσθωση/πολλαπλή ιδιοκτησία ή απασχόληση, ή οποιαδήποτε χρήση του προϊόντος που παράγει εισόδημα, για οποιοδήποτε μέρος της περιόδου εγγύησης, ακόμη και αν το προϊόν αυτό χρησιμοποιείται μόνο περιστασιακά για το σκοπό αυτό.

Η εγγύηση δεν επεκτείνεται στα παρακάτω:

• Καλλωπιστική ζημιά, διάβρωση και κακή χρήση

• Στοιχεία σέρβις, π.χ. φίλτρα, ανόδια, κ.λπ.

• Φλάντζες, τσιμούχες, εύκαμπτους σωλήνες και άλλα μη μεταλλικά εξαρτήματα.

• Τυχαία ζημιά, μεταλλικά εξαρτήματα που λείπουν, είσοδος νερού στο σύστημα καυσίμου ή στον κινητήρα.

• Συνθήκες που προκαλούνται από έλλειψη τακτικής συντήρησης (όπως περιγράφεται στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη).

• Συνθήκες που προκαλούνται από τη χρήση προπέλας (ή προπελών) που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του εξωλέμβιου κινητήρα στο συνιστώμενο εύρος σ.α.λ. σε τελείως ανοικτό γκάζι.

• Λειτουργία που δεν είναι συνεπής με τη συνιστώμενη λειτουργία/κύκλο λειτουργίας (όπως περιγράφεται στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη).

• Εξαρτήματα που επηρεάστηκαν ή καταστράφηκαν λόγω ατυχήματος, βύθισης και/ή σύγκρουσης.

• Φυσιολογική φθορά.

• Μόλυνση του καυσίμου και είσοδο νερού στον κινητήρα μέσω της εισαγωγής καυσίμου, της εισαγωγής αέρα ή του συστήματος εξαγωγής.

• Λειτουργία με καύσιμα, λάδια, προσθετικά και λιπαντικά που δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο προϊόν.

• Χρήση σε εφαρμογή για την οποία δεν έχει σχεδιαστεί ο εξωλέμβιος κινητήρας, όπως οι αγώνες ή ο διαγωνισμός, ή οποιαδήποτε άλλη λανθασμένη χρήση ή αμέλεια.

• Ενσωμάτωση ακατάλληλων προσαρτημάτων ή εξαρτημάτων.

• Η μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση, ακατάλληλη εγκατάσταση και/ή εξοπλισμός, ή οποιεσδήποτε αιτίες διαφορετικές από τα ελαττώματα στα υλικά ή την εργασία.

• Διάβρωση στο σύστημα διεύθυνσης ή τα ηλεκτρικά εξαρτήματα, διάβρωση λόγω ηλεκτρόλυσης, ξένες χημικές ουσίες φερόμενες από το νερό, ακατάλληλο σέρβις ή διάβρωση που προκαλείται από ζημιά ή κακή χρήση. Να προσεχθεί ιδιαίτερα: Διάβρωση που προκαλείται από ζημιά ή κακή χρήση.

• Χρηματική αποζημίωση για χρεώσεις ρυμούλκησης, τέλη για τη χρήση εντός και εκτός νερού ή χρόνος ταξιδιού για τεχνικούς λόγους.

• Θαλάσσια βλάστηση στις επιφάνειες του κινητήρα, εξωτερικά ή εσωτερικά.

 Ποια είναι τα υποχρεωτικά service;

Τα συνιστώμενα διαστήματα service για τις προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης είναι 3 μήνες, 12 μήνες, 2 έτη, 3 έτη, 4 έτη, 5 έτη ή 20 ώρες, 100 ώρες, 200 ώρες, 300 ώρες, 400 ώρες, 500 ώρες, οποιοδήποτε συμβεί πρώτα.

 

 Τα service πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία;

Οι εργασίες σέρβις πρέπει να καταγράφονται στο ημερολόγιο και να καταχωρούνται on-line από τον εξουσιοδοτημένο MERCURY –MARINER.

 Ισχύει η εγγύηση αν η μηχανή αγοραστεί από κράτος μέλος της Ε.Ε.;

Η εγγύηση ισχύει αν η μηχανή αγοραστεί από άλλο κράτος μέλους της Ε.Ε.

 

Ισχύει η εγγύηση αν η μηχανή αγοραστεί από τις Η.Π.Α.;

Επίσης η εγγύηση ισχύει αν η μηχανή αγοραστεί από U.S.

 Πόσα υποχρεωτικά service πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της εγγύησης;

6 Service για την 5-η εγγύηση.

 Η εργασία των υποχρεωτικών service χρεώνεται;

Η εργασία των service χρεώνεται.

 Τα ανταλλακτικά στα υποχρεωτικά service αγοράζονται στην τιμή λιανικής ή προσφέρετε έκπτωση;

Ο κατάλογος εργασιών αφορά χρόνο εργασιών σε εργατοώρες σε περιβάλλον συνεργείου. Το κόστος της εργατοώρας κυμαίνεται από 35 έως 45 €.

 Υπάρχει επίσημος τιμοκατάλογος ανταλλακτικών;

Η εταιρεία μας διαθέτει στους συνεργάτες επίσημο κατάλογο ανταλλακτικών. Η εταιρία μας συνεχίζοντας την επιτυχημένη δημιουργία των εξοπλιστικών προγραμμάτων για το δίκτυο, διαθέτει στην αγορά Εξοπλιστικά Προγράμματα Ανταλλακτικών και υλικών προστασίας των εξωλέμβιων κινητήρων MERCURY – MARINER τα  οποία μειώνουν σημαντικά το κόστος απόκτησης  των υλικών Service στον τελικό καταναλωτή.

Συγκλίνουσες εκτιμήσεις από διάφορες έρευνες και απόψεις συνεργατών βαθμολογούν τους εξωλέμβιους κινητήρες MERCURY – MARINER με τα ελάχιστα σημεία συντήρησης.

 Υπάρχει δέσμευση στο χρόνο παράδοσης ανταλλακτικών;

Όλα τα ανταλλακτικά των service είναι διαθέσιμα μέσα σε 24 ώρες από όλα τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Η πληρότητα των ανταλλακτικών επισκευής του δικτύου, αξιολογείται στο 85%.   Επίσης όλα τα ανταλλακτικά και εξαρτήματα που αλλάχθηκαν κατά την συντήρηση ή επισκευή είναι διαθέσιμα για έλεγχο και συζήτηση από τον πελάτη.

Ευχαριστούμε την εταιρία Ζώης Ευσταθίου ΑΕ  για την πολύτιμη βοήθειά της στην έρευνά μας.

 

Ζώης Ευσταθίου ΑΕ

Λεωφ. Ποσειδώνος 57

183 44 Μοσχάτο,

Τηλ. 210 9409828, φαξ 210 9409112

E mail : [email protected]

www.zois.gr