Εξωλέμβιες μηχανές Suzuki DF30A και DF25A

Οι μηχανικοί της Suzuki κατασκεύασαν την νέα τρικύλινδρη εξωλέμβια μηχανή DF25A/30A, χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία με κορυφαία αποτελέσματα.

Οι εξωλέμβιες μηχανές DF25A/30A είναι από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά εξωλέμβιες μηχανές που κυκλοφορούν στην αγορά ενώ η 30Α είναι η πρώτη εξωλέμβια μηχανή 30 ίππων με σύστημα Lean Burn και σύστημα μειωμένης έγχυσης καύσιμου με μπαταρία.

Εξωλέμβιες μηχανές Suzuki DF25A/30A

Οι ελαφρές μηχανές είναι εδώ και καιρό το σήμα κατατεθέν της Suzuki. Πάνω σε αυτό το μοτίβο κατασκευάστηκε και η DF25A/30A, η πιο ελαφριά εξωλέμβια μηχανή στην κατηγορία της (8.4kW (25PS) / 22.1kW (30PS)). Με την χρήση νέα τεχνολογίας χύτευσης και πιο συμπαγή υλικά, το βάρος της μηχανής κατεβαίνει στα 62 κιλά. Και οι δύο, χαρακτηρίζονται από μειωμένη τριβή στον κύλινδρο ενώ η κάθε μία αξιοποιεί στο maximum τους στροφαλοφόρους με αποτέλεσμα την ομαλότερη λειτουργία και καλύτερη μηχανική απόδοση.

Τα καύσιμα τροφοδοτούνται με σύστημα Suzuki Lean Burn ενώ το σύστημα μειωμένης έγχυσης καύσιμου με μπαταρία δίνει σε αυτές τις εξωλέμβιες αξιοσημείωτη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετική δύναμη και τις επιδόσεις.

Τι είναι όμως το Suzuki Lean Burn; Αυτό το έξυπνο σύστημα διαχείρισης καυσίμου προβλέπει τις ανάγκες του κινητήρα σε καύσιμα παρακολουθώντας την απόδοση του κινητήρα αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας, για να μπορέσει να έχει ως αποτέλεσμα την μέγιστη οικονομία καυσίμου.

Εξωλέμβιες μηχανές Suzuki DF25A/30A

Όσο για το σύστημα μειωμένης έγχυσης καυσίμου, η Suzuki πρωτοπορεί και παρουσιάζει ένα εξαιρετικά συμπαγές και ελαφρύ σύστημα «ψεκασμού» καυσίμου που είναι σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε κάθε εξωλέμβια χωρίς να της προσθέτει περιττό βάρος. Επιπλέον, παρόλο που δεν λειτουργεί με μπαταρία, εξακολουθεί να προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση, ομαλότερη λειτουργία και μεγαλύτερη επιτάχυνση σε όλες τις συνθήκες.

Μπορεί αυτό το σύστημα να προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση αλλά η Suzuki κάνει την υπέρβαση, εγκαθιστώντας το σύστημα Easy Start Recoil, όπου απαιτεί λιγότερη δύναμη για να ξεκινήσει, κάνοντάς την εύκολη στη χρήση.

Για μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχει ειδική λυχνία LED ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε την κατάσταση του κινητήρα σας ανά πάσα στιγμή. Η λυχνία βρίσκεται σε ορατό σημείο ώστε να μπορείτε εύκολα να δείτε εάν ο κινητήρας σας είναι σε σωστή λειτουργία, απολαμβάνοντας μια ήρεμη και χαλαρή βαρκάδα.

Η Suzuki όμως δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Αυτές οι εξωλέμβιες μηχανές είναι οι πρώτες στην κατηγορία τους που χρησιμοποιούν κύλινδρο με εσωτερικό ρουλεμάν στον εκκεντροφόρο άξονα καθώς και στις βαλβίδες εξαγωγής και εισαγωγής καυσίμου. Ο κύλινδρος αυτός «κινεί» εναλλάξ τον εκκεντροφόρο και τον βραχίονα στροφάλου μετατρέποντας την ολίσθηση σε κύλιση, μειώνοντας έτσι την τριβή στον βραχίονα στροφάλου.

Τι γίνεται όμως με την συντήρηση των μηχανών; Η Suzuki τα έχει προβλέψει όλα. Για να προστατέψει τον κινητήρα από τυχόν βλάβες από νερό, αλάτι ή βρωμιά, έχει τοποθετήσει έναν μικρό σωλήνα ώστε ό, τι έχει συσσωρευτεί στο σύστημα ψύξης του κινητήρα να μπορεί να ξεπλυθεί με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Και μιλώντας για συντήρηση, ας πούμε λίγα λόγια για τα αντιδιαβρωτικά συστήματα της Suzuki. Τα αντιδιαβρωτικά συστήματα της Suzuki, προστατεύουν τις εξωλέμβιες από κάθε διάβρωση. Το ειδικό φινίρισμα εφαρμόζεται απευθείας στην αλουμινένια επιφάνεια μεγιστοποιώντας την προστασία από το θαλασσινό νερό και τον ήλιο.

Εξωλέμβιες μηχανές Suzuki DF25A/30A

Κλείνοντας ας μιλήσουμε για τις χαμηλές εκπομπές και την αποτελεσματική λειτουργία της μηχανής DF25A/30A. Η εξαιρετική τεχνολογία των τετράχρονων μηχανών της Suzuki έχουν ως αποτέλεσμα την εκπληκτική απόδοση αλλά και την χαμηλότερη εκπομπή επιτρέποντας στις εξωλέμβιες μηχανές όπως η DF25A/30A να συμμορφώνονται σε μερικές από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές στον κόσμο. Μέσα σε αυτές, η EURO 1 για της εκπομπές αλλά και η βαθμολόγηση από την επιτροπή California Air Resources με 3/5 αστέρια.

Συμπερασματικά, αγοράζοντας μια εξωλέμβια μηχανή όπως οι DF25A/30A σου δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία και επίδοση. Μια μικρή μηχανή που μπορεί όμως να κάνει θαύματα και συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία που σε κάνουν να αγαπήσεις και να είσαι πάντα «πιστός» στην Suzuki.
Suzuki-Marine Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ
Λεωφόρος Αθηνών 169
104-47
Αθήνα
www.suzuki-marine.gr