Bavaria 44 Vision

Bavaria 44 Vision

Του Ιάσονα Θαλασσινού

Vision, η νέα σειρά του Γερμανικού ναυπηγείου Bavaria
είναι ό,τι καλύτερο έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η μεγάλη αυτή φίρμα, γιατί συνδυάζει την ευρυχωρία ενός deck saloon με τις καλές επιδόσεις στο ταξίδεμα με πανιά. Το 44άρι της σειράς, έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ των Vision 40 και 50.Το deck saloon της σειράς Vision εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία, που κάνουν τη διαφορά, σε συνάρτηση με την υψηλή τεχνολογία του ναυπηγείου, αλλά και τις επιδόσεις. Τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς είναι η μεγάλη επιφάνεια του χώρου της κουζίνας, οι «στυλάτες» κουρμπαριστές πλευρικές παραφωτίδες του σαλονιού, οι άπλετοι αποθηκευτικοί χώροι του εσωτερικού, οι ανοξείδωτοι εξαεριστήρες που λειτουργούν με φωτοκύτταρα, τα βιτζιρέλα του μπαλονιού και οι διπλές ρόδες του πηδαλίου στο κόκπιτ. Σαν σκάφη κρουαζιέρας διαθέτουν απόλυτη άνεση στο ταξίδι, υπέροχο και λειτουργικό κόκπιτ για άνετη, στην ουσία ένα υπαίθριο σαλόνι για άνετη διαβίωση al fresco, μολυβένια καρίνα στο βασικό εξοπλισμό, «γεμάτο» σχήμα κύτους και άψογες γραμμές υφάλων, που επιτρέπουν καλύτερο ταξίδεμα με φουρτούνα και όχι μόνο.Το Bavaria 44 Vision, όπως άλλωστε και τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς, αντανακλά απόλυτα τη φιλοσοφία και το όραμα του ναυπηγείου για τη δημιουργία ιστιοφόρων κρουαζιέρας που διαφέρουν. Η κατασκευή του με την παραδοσιακή μέθοδο των στρώσεων με το χέρι είναι μονολιθική από την ίσαλο και κάτω, με ενισχύσεις Kevlar στα πλωριά τμήματα.Η ιστιοφορία του είναι fractional με κατάρτι της Selden, με διπλούς σταυρούς, επίτονο με εντατήρα, επιλογή μαΐστρας fully battened ή με συμβατικές μούδες, Furlex σύστημα furling της τζένοας και boomvang της μάτσας που λειτουργεί με συμπιεσμένο αέρα.

Η εσωτερική διαρρύθμιση μια μεγάλη πλωριά καμπίνα του ιδιοκτήτη με δική της τουαλέτα, και δυο διπλές πρυμιές καμπίνες που μοιράζονται μια τουαλέτα, πρύμα και δεξιά. Πιο πρύμα από την πλωριά καμπίνα, αριστερά συναντάμε ένα άνετο και λειτουργικό καθιστικό σε σχήμα U, με το τραπέζι και ένα καθιστικό για το τραπέζι, ενώ στη δεξιά μπάντα ένα ακόμα καθιστικό, πρύμα από το οποίο υπάρχει τραπέζι χαρτών με τα όργανα, που «βλέπει» πλώρα. Ακόμα πιο πρύμα και δεξιά είναι η κοινόχρηστη τουαλέτα των πρυμιών καμπινών, ενώ αριστερά βρίσκουμε την υπέροχη και άνετη κουζίνα, έναν πολύ καλά οργανωμένο και εξοπλισμένο χώρο για τη δημιουργία γευστικών απολαύσεων σε σχήμα L.Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον πολύ καλό εσωτερικό φυσικό φωτισμό και εξαερισμό. Με έξι σταθερές και δύο ανοιγόμενες πλευρικές παραφωτίδες, δύο skylights και εννέα ανοιγόμενα hatches με συρόμενες κουρτίνες, η αίσθηση στο εσωτερικό είναι υπέροχη.Πριν μερικά χρόνια είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το ναυπηγείο της Bavaria Yachts στη Γερμανία και να δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής και τη φιλοσοφία πίσω από τη ναυπήγηση. Τότε, είχαμε ενθουσιαστεί. Με χαρά μας βλέπουμε πως η Bavaria έχει προχωρήσει ακόμα πιο βαθιά στη φιλοσοφία του ιστιοφόρου σκάφους κρουαζιέρας. Είναι σίγουρο πως η σειρά Vision γενικότερα θα αφήσει εποχή.Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ολικό μήκος: 13,70 m.
Μήκος κύτους: 12,99 m.
Μήκος ισάλου: 11,55 m.
Πλάτος: 4,39 m.
Βύθισμα: 1,80/2,10 m.
Εκτόπισμα: 10.400 kg.
Έρμα: 3.360 kg.
Ιστιοφορία: 111,20 m²
Κινητήρας: Volvo Penta 53 hp / 75 hp
Δεξ. Καυσίμων: 210 lt.
Δεξ. Νερού: 360 lt.

Αντιπρόσωπος: Kiriacoulis Mediterranean, Λεωφ. Αλίμου 7, 174 55 ?λιμος, τηλ. 210.98.86.187-91, fax 210.98.44.529, e-mail: [email protected], www.kiriacoulis.com