Wellcraft 35 Scarab Sport

Wellcraft 35 Scarab Sport

Του Ιάσονα Θαλασσινού

Με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας και παραγωγή πάνω από 100.000 χειροποίητα σκάφη, η Wellcraft φαντάζει στις πρώτες θέσεις της αμερικάνικης βιομηχανίας του χώρου της θάλασσας.

Η μακριά παράδοση του αμερικάνικου ναυπηγείου στο μικρό σκάφος αναψυχής μας οδηγεί σήμερα σε ένα ακόμα μοντέλο της πολύ πετυχημένης σειράς Scarab, που απευθύνεται στους απαιτητικούς ερασιτέχνες ψαράδες και διακρίνεται για την άριστη ποιότητα κατασκευής, τις εξαιρετικές επιδόσεις και την ασφάλεια.


Το 35 Scarab Sport, που θα γνωρίσουμε εδώ φαντάζει για τις μοντέρνες και καθαρές γραμμές του που χαρακτηρίζουν τη σειρά. Ο στόχος των σχεδιαστών του είναι οι απλότητα, μακριά από περιττές για το θεαθήναι προσθήκες. Οι βελτιώσεις έχουν πάντα ένα προσδιορισμό προς την απλότητα και τη λειτουργικότητα σε σχέση με τον προορισμό του μοντέλου, που είναι το ψάρεμα ανοιχτής θάλασσας, από την κονσόλα του πιλοτηρίου, μέχρι το άριστα διευθετημένο κόκπιτ και την ειδική ενίσχυση του κύτους.


Ένα σκάφος μεγαλώνει σε όγκο διαφορετικά απΆ όσο σε μήκος. Το κύριο μέλημα της Wellcraft είναι πόσα μπορούν να προστεθούν σε ένα χώρο, χωρίς αυτά να λειτουργούν αντίστροφα σε σχέση με την εργονομία και τη λειτουργικότητα. Επίσης, τεράστια σημασία δίνεται στις μεγάλες επιδόσεις που ξεκινούν από τη διαίσθηση, την πείρα αλλά και το πάθος του σχεδιαστικού και μηχανολογικού team. Το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατο, αν κρίνουμε από τις offshore επιδόσεις, που όλα γενικώς τα μοντέλα της σειράς Scarab διαθέτουν, «χτίζοντας» ένα θρυλικό μοντέλο.


Το 35 Scarab Sport είναι αναμφισβήτητα ένα σοβαρό ερασιτεχνικό ψαράδικο. Με την πρώτη ματιά κερδίζει τους φίλους του επαγγελματικού tournament, που είναι πολύ διαδεδομένο στη χώρα παραγωγής του, αλλά και τους ερασιτέχνες «οικογενειάρχες» ψαράδες, που επιζητούν την αναψυχή στις χαρές του ψαρέματος στην ανοιχτή θάλασσα. Ξεκινώντας από τον άπλετο ελεύθερο χώρο καταστρώματος, την πρόβλεψη για αρκετά fish boxes, το χώρο προετοιμασίας των δολωμάτων και όλα τα άλλα απαραίτητα στοιχεία για το ψάρεμα ανοιχτής θάλασσας, μέχρι την ειδικά σχεδιασμένη κονσόλα για τα όργανα και τις επιλογές μηχανοκίνησης, το Wellcraft 35 Scarab Sport δικαιώνει την επιλογή του σαν ένα από τα καλύτερα σκάφη μιας κατηγορίας, που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε στην Αμερική, δημιουργώντας σχολή διεθνώς.


Ο «ψαράδικος» προορισμός του σκάφους δεν σταματάει εδώ. Το 35 Scarab Sport προσφέρει ακόμα άνεση για την οικογένεια και τους φίλους για όμορφες στιγμές αναψυχής στη θάλασσα, με την εργονομική σχεδίαση προς αυτόν το τομέα. Καλοσχεδιασμένα και μελετημένα συμπληρώματα, όπως για παράδειγμα τα καθιστικά και οι άλλες λεπτομέρειες σε σχέση με τους αποθηκευτικούς χώρους, χειρολαβές, θέσεις για τα ποτήρια, όλα συντείνουν στην άνεση, λειτουργικότητα και ασφάλεια για τους επιβαίνοντες.


Με την πρώτη ματιά μπορεί να κανείς να βγάλει πολλά συμπεράσματα. Ο εργονομικός σχεδιασμός για ερασιτεχνικό ψάρεμα ανοιχτής θάλασσας, η πλωριά καμπίνα και γενικότερα η εσωτερική διαρρύθμιση του σκάφους, με την κουζίνα και τον ιδιαίτερο χώρο της τουαλέτας, όλα δείχνουν την επιθυμία του μεγάλου αυτού ναυπηγείου για τη δημιουργία ενός μοντέλου που προσφέρει πολλά και ξεχωρίζει. Με έναν ιδιαίτερα πλούσιο βασικό εξοπλισμό σε ηλεκτρονικά και άλλα, το 35 Scarab Sport είναι ένα «με το κλειδί-στο-χέρι» έτοιμο σκάφος για τους φίλους του είδους. Έξω από το νερό, το βαθύ V της γάστρας και οι αρμονικές γραμμές του παραπέμπουν σε μια «γλυκιά» πλεύση και σταθερότητα στον offshore προορισμό του. Η δυνατότητα της ισχύος της μηχανοκίνησης μέχρι 900 άλογα είναι ένα ακόμα ευχάριστο στοιχείο για τους λάτρεις του είδους.


Τεχνικά χαρακτηριστικά:


Ολικό μήκος: 10,76 m.
Πλάτος: 3,02 m.
Βύθισμα (πόδια πάνω): 0,58 m.
Βύθισμα (πόδια κάτω): 0,84 m.
Deadrise: 23º
Δεξ. νερού: 50 lt.
Δεξ. καυσίμων: 1.762 lt.
Μεγίστη ισχύς: 900 hp – 671 kW

Aquacraft


Λ. Μεσογείων 533
Αγ. Παρασκευή 153 43
Αθήνα
τελ. + 30 210 60 78 507-8
fax + 30 210 60 78 401
e-mail [email protected]
www.aquacraft.gr