Regulator 30 Express

Regulator 30 Express

To νέο επαναστατικό Regulator 30 Express έρχεται να δώσει ένα διαφορετικό ορισμό στο sportfishing σκάφος. Σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης σχεδιαστή και μανιώδη ψαρά Lou Codega, με μια γάστρα που εξασφαλίζει τη μαλακή και στεγνή πλεύση, για την οποία φημίζονται όλα τα μοντέλα της Regulator, είναι το πρώτο μιας σειράς που απευθύνεται στους απαιτητικούς θιασώτες του ερασιτεχνικού ψαρέματος.

Όσοι …ψαρεύουν στα ανοιχτά, ξέρουν πολύ καλά ότι το σκάφος τους πρέπει από πλευράς κατασκευής, εργονομίας και εξοπλισμού να μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες. Αυτό το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και η Regulator, ένα από τα πιο φημισμένα και προηγμένα ναυπηγεία της Βόρειας Καρολίνας, της πατρίδας των sportfishing boats. Τα σκάφη της περνούν από σκληρά tests στα απαιτητικά νερά των Outer Banks, που δεν συγχωρούν «εκπτώσεις» στις προδιαγραφές ποιότητας. Από το 1988 μέχρι σήμερα η Regulator μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ο στόχος των δημιουργών της για ψαράδικα σκάφη ανοικτής θάλασσας με σχεδίαση center console, που να ξεπερνούν τα standards της κλάσης τους, έχει απόλυτα επιτευχθεί. Είναι δε ενδεικτικό ότι τα τελευταία έξι συνεχόμενα χρόνια έχει ισάριθμες φορές τιμηθεί με το βραβείο CSI “Excellence in Customer Satisfaction” του National Marine Manufacturer Association.

Το «σκληροτράχηλο» Regulator 30 δεν είναι μόνο το απόλυτο ψαράδικο, αλλά μας ξαφνιάζει ευχάριστα και με τις ανέσεις που προσφέρει για την απόλαυση της κρουαζιέρας. Ας ξεκινήσουμε από το cockpit, που είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει σε σκάφος αυτής της κατηγορίας. Με τη χρήση του μπρακέτου Armstrong για την τοποθέτηση των εξωλεμβίων, δόθηκε η δυνατότητα να τραβηχτεί πιο πρύμα ο καθρέφτης, αυξάνοντας τον ωφέλιμο χώρο του cockpit. Επιπλέον το μπρακέτο προβάλλει λιγότερη αντίσταση στο νερό, πράγμα που είναι προς όφελος των επιδόσεων.

Η σχεδίαση του καταστρώματος και ο εξοπλισμός αντανακλούν τη φιλοσοφία της Regulator, που θα μπορούσαμε να τη συνοψίσουμε στη φράση «ό,τι χρειάζομαι, εκεί όπου ακριβώς το χρειάζομαι». Να αναφέρουμε το μεγάλο δοχείο των 114 lt με ανακυκλούμενο νερό, τις τέσσερις ενσωματωμένες στην κουπαστή θέσεις στήριξης των καλαμιών, το χώρο προετοιμασίας, το δοχείο ψαριών στον καθρέφτη και την πόρτα στο δεξί τμήμα του, που διευκολύνει την επιβίβαση. Στο μέσον του cockpit, το καθιστικό που «κοιτάζει» πρύμα, είναι ιδανικό «παρατηρητήριο» για συρτή, αλλά και για ηλιοθεραπεία.

Δύο σκαλοπάτια μάς οδηγούν στο υπερυψωμένο επίπεδο του cockpit με το μεγάλο καθιστικό σε σχήμα Γ (από κάτω υπάρχει επαρκής αποθηκευτικός χώρος) απΆ όπου θα απολαύσουμε το ταξίδεμα μέχρι να φτάσουμε στους ψαρότοπους και θα χαλαρώσουμε, όταν θα αράξουμε στον όρμο ή στο λιμάνι.
Το πιλοτήριο, τοποθετημένο στο κέντρο, με τη λειτουργική κονσόλα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του κυβερνήτη, από πλευράς ορατότητας, εργονομίας, βασικού εξοπλισμού αλλά και θέσης για τοποθέτηση επιπλέον οργάνων. Οι δύο νέοι τετράχρονοι κινητήρες Yamaha V8 F350 προσφέρουν την απαιτούμενη ισχύ και ευελιξία, αποτελώντας ιδανική επιλογή για το Regulator 30.

Κάτω από το κατάστρωμα έχουμε την εικόνα μεγαλύτερου σκάφους. Η πλήρως εξοπλισμένη και εργονομική κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων, εστία μαγειρέματος, ψυγειοκαταψύκτη και πάγκο εργασίας, το άνετο V της πλώρης που από τραπεζαρία μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι για τις ανάγκες του ύπνου, η τουαλέτα και άλλη μια διπλή καμπίνα πρύμα (μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί σαν αποθηκευτικός χώρος) εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για άνετη κρουαζιέρα.

Το 30 Express αποτελεί σίγουρα μια άριστη επιλογή για όσους εκτιμούν την ποιότητα και θέλουν να απολαμβάνουν το χόμπυ τους, σε συνδυαμό με την άνετη κρουαζιέρα και την ασφάλεια που εγγυάται το κύρος της Regulator.

Αντιπρόσωπος: Intermarine, Περγάμου 27 & Εύας, 166 75 Γλυφάδα, τηλ. 210-96.26.767, fax 210-96.04.508, www.intermarine.com.gr, e-mail: [email protected].

Τεχνικά χαρακτηριστικά


Ολικό μήκος: 11,58 m
Μήκος κύτους: 9,27 m
Πλάτος: 3,23 m
Βύθισμα (μηχανές πάνω): 0,69 m
Βύθισμα (μηχανές κάτω): 0,99 m
Εκτόπισμα: 5.148 kg
Κινητήρες: 2×350 hp Yamaha V8 F350
Δεξ. καυσίμων: 1.135 lt
Δεξ. νερού: 132 lt
Καμπίνες: 2
Κουκέτες: 4
Τουαλέτα: 1