Custom Line F 40

Συνδυάζοντας ιδανικά τις επιδόσεις και την ευελιξία ενός μεγάλου RIB με τον εξοπλισμό και το άνετο εσωτερικό ενός yacht.

Επιμέλεια Άρης Κρητικός

F 40 Custom Line

Ο έντονος ανταγωνισμός της αγοράς σκαφών αναψυχής οδηγεί όλο και περισσότερους κατασκευαστές να επενδύουν σε νέα project και καινοτόμες ιδέες προκειμένου να κατακτήσουν το αγοραστικό κοινό. Σε αυτή την περίπτωση ανήκει και το Custom Line F 40 που συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλεονεκτήματα ενός φουσκωτού με τα υψηλά επίπεδα διαβίωσης εν πλω που προσφέρει ένα 15μετρο πολυεστερικό yacht.

F 40 Custom Line

Η εξωτερική όψη του σκάφους και το αεροδυναμικό profile του κάνουν σαφές ότι πρόκειται για ένα σκάφος που μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα. Η εντυπωσιακή υπερκατασκευή με τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα δένει σε ένα συμπαγές σύνολο με την υδροδυναμική γάστρα, σχήματος V βαθύ με παροτροπίδια για ευστάθεια, και το αποτέλεσμα είναι ένα σκάφος που ταξιδεύει άνετα και με ασφάλεια αναπτύσσοντας ταχύτητες μεγαλύτερες των 40 κόμβων διατηρώντας εξαιρετική ευελιξία.

F 40 Custom Line

Κατασκευαστικά το F 40 διαθέτει 6 αεροθάλαμους διαμέτρου 0,75 εκατοστών με μήκος γάστρας σχεδόν 13,50 μέτρα και ιδιαίτερα πλατιά με το μέγιστο πλάτος να φτάνει τα 4 μέτρα και σχετικά μικρό βύθισμα, στα 1,10 μέτρα, που του επιτρέπει να προσεγγίζει σχεδόν παντού.

F 40 Custom Line

Ξεκινώντας την περιήγηση από το εξωτερικό συναντάμε στη πρύμη μία μεγάλη πλατφόρμα μπάνιου με επένδυση από teak που απέχει μόλις λίγα εκατοστά από την επιφάνεια της θάλασσας. Αμέσως μετά πάνω από το υδραυλικό καπάκι του μηχανοστασίου βρίσκεται ένα μεγάλο στρώμα ηλιοθεραπείας με προσανατολισμό προς τη πρύμη. Στα αριστερά του βρίσκεται η σκάλα και ο διάδρομος πρόσβασης στο cockpit (η πρόσβαση στο σκάφος γίνεται πιο άνετα από την πρύμη).

F 40 Custom Line

F 40 Custom Line

Στο cockpit βρίσκεται μια ντινέτα σχήματος L με το απαραίτητο τραπέζι (πτυσσόμενο, που όταν δεν χρειάζεται μαζεύεται με ειδικό μηχανισμό) και το wet bar του σκάφους εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα (νεροχύτη, κεραμικές εστίες, πάγκο εργασίας, ψυγείο κτλ).

F 40 Custom Line

Στα δεξιά είναι τοποθετημένο το πιλοτήριο του σκάφους είναι εξοπλισμένο με ένα ευρύχωρο και άνετο κάθισμα για τον κυβερνήτη και μία εντυπωσιακή κονσόλα για τους ενδείκτες λειτουργιών και τις οθόνες ναυσιπλοΐας. Όλο σχεδόν το cockpit καλύπτεται από το hard top του σκάφους που διαθέτει ανοιγόμενη οροφή μεταμορφώνοντας τον χώρο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Η πρόσβαση στη πλώρη γίνεται από δύο μικρούς πλευρικούς διαδρόμους, που όπως και το υπόλοιπο εξωτερικό έχουν επένδυση από teak, που μας μεταφέρουν στο μεγάλο στρώμα ηλιοθεραπείας και στα πλωριά ταμπούκια (επίσης με επένδυση teak) του ηλεκτρικού εργάτη της άγκυρας και της καδένας.

F 40 Custom Line

Στο εσωτερικό του F 40 περνάμε από το άνοιγμα δίπλα από το πιλοτήριο και ο πρώτος χώρος που συναντάμε είναι το καθιστικό με τον δερμάτινο καναπέ και το πτυσσόμενο τραπέζι.

F 40 Custom Line

F 40 Custom Line

Ο καναπές με απλές κινήσεις μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν. Απέναντι του ένα λειτουργικό έπιπλο με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Στη πλώρη βρίσκεται η καμπίνα του ιδιοκτήτη με μεγάλο διπλό κρεβάτι, ντουλάπια και ιδιαίτερα φωτεινή χάρης την ύπαρξη ενός μεγάλου hatch στην οροφή. Η καμπίνα του ιδιοκτήτη διαθέτει δικό της αυτόνομο μπάνιο με έπιπλο νιπτήρα, νατική τουαλέτα και καμπίνα ντουζ.

F 40 Custom Line

F 40 Custom Line

Η δεύτερη καμπίνα του σκάφους βρίσκεται στη πρύμη (κάτω από το cokpit) και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δύο ενήλικες ενώ έχει και αυτή με την σειρά της πλήρως εξοπλισμένο δικό της αυτόνομο μπάνιο.

F 40 Custom Line

F 40 Custom Line

To μηχανοστάσιο του σκάφους (με υδραυλικό καπάκι που ανοίγει προς το εσωτερικό για ασφαλή πρόσβαση σε όλλες τις συνθήκες) φιλοξενεί δύο κινητήρες Volvo Penta D6 συνολικής ιπποδύναμης 740 ίππων που σε συνδυασμό με την καλοσχεδιασμένη του γάστρα χαρίζουν στο F 40 μέγιστη ταχύτητα στους 43 κόμβους. Η ταχύτητα κρουαζιέρας είναι 38 κόμβοι με αυτονομία 350 μιλίων καλύπτοντας αρκετά γρήγορα μεγάλες διαδρομές ακόμη και στα πλαίσια ολιγοήμερης κρουαζιέρας.

F 40 Custom Line

F 40 Custom Line

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πιστοποίηση: CE 94/25 B
Ολικό μήκος: 13,40 μ.
Μήκος ισάλου: 10,50 μ.
Μέγιστο πλάτος: 4,09 μ.
Βάρος κενό φορτίου: 10.500 κιλά
Βύθισμα: 1,10 μ.
Καμπίνες: 2
Μπάνια: 2
Δεξαμενή καυσίμου: 2×350 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 250 λίτρα
Μέγιστη ταχύτητα: 43 κόμβοι
Ταχύτητα κρουαζιέρας: 38 κόμβοι
Κινητήρες: 2× 370 HP Volvo Penta D6

Αντιπρόσωπος:

Α. ΦΟΤΖΙΑ Ε.Π.Ε
Λεωφ. Ποσειδώνος 39, Μάτι Αττικής.

Τηλ: 22940 79289 & 6943 104115 – Fax: 22940 79289
[email protected], Solemar