Obsession 740

«Obsession σημαίνει ψύχωση.. Ψύχωση για ταξίδια και περιπέτειες.»

Ο Πέτρος Φωστιέρης δημιούργησε την Fost το 1993 και μέχρι σήμερα το ναυπηγείο κατασκευάζει φουσκωτά σκάφη με πολυεστερική γάστρα, ιδανικά για τις ελληνικές θάλασσες.

description

Το Obsession 740 είναι το αγαπημένο του μοντέλο « ένα σκάφος που μπορεί να ανταπεξέλθει σε ακραίες συνθήκες. Έχει εκπληκτική πλεύση και πολύ καλή κατανάλωση, όπως μας είπε ο ίδιος.»

Η γάστρα του Obsession 740

description

Tα Obsession είναι μια νέα σειρά φουσκωτών σκαφών από την FOST. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που προσέξαμε είναι η γάστρα του σκάφους. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της στενής και συνάμα βαθιάς γάστρας, με τρία chines να ακολουθούν το μήκος της, πετυχαίνει οικονομία στα καύσιμα αλλά και πολύ καλή απόσβεση στον καιρό. Η γωνία εισόδου της πλώρης είναι 62 μοίρες και το deadrise 27!

description

Συνήθως, αυτή η αρχιτεκτονική στην κατασκευή σκάφους, αφήνει πολλά προβλήματα χώρου, λόγω στενότητας του σκάφους, οι αποθηκευτικοί του χώροι δεν είναι επαρκείς. Ας εξετάσουμε λοιπόν το deck του σκάφους.

To deck του Obsession 740

description

Η πρόσβαση στο σκάφος είναι εύκολη από την πλατφόρμα της πρύμνης και αμέσως μετά συναντάμε το πολύ αναπαυτικό κάθισμα της πρύμνης για τους επιβάτες. H έξυπνη κατασκευή του, δίνει τη δυνατότητα να πέφτει η πλάτη του καναπέ και να γίνετε διπλό κρεβάτι για να φιλοξενήσει δύο άτομα για ύπνο ή για ηλιοθεραπεία.
Το σκάφος διαθέτει κεντρική κονσόλα πλοήγησης εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα όργανα ναυσιπλοΐας ενώ το εσωτερικό της είναι αποθηκευτικός χώρος.

description

Οι αποθηκευτικοί χώροι στην κονσόλα κλείνουν με 3 στεγανές πόρτες, προστατεύοντας τα ατομικά πράγματά μας. Το κάθισμα του καπετάνιου με ρυθμιζόμενη πλάτη, κάνει πιο άνετο το χειρισμό του σκάφους. Το εσωτερικό του καθίσματος είναι κι αυτός ένας ακόμα αποθηκευτικός χώρος. Πίσω από το κάθισμα του οδηγού, υπάρχει ένα πολύ χρήσιμο τραπεζάκι για το φαγητό, το ποτό και γενικά την ώρα της χαλάρωσης, της ξεκούρασης, και της διασκέδασης των επιβατών.

Η πλώρη του σκάφους είναι άνετη και προσφέρεται για ηλιοθεραπεία. Όλος ο χώρος του πλωριού κρεβατιού, κρύβει ένα τεράστιο στενόμακρο αποθηκευτικό χώρο που μπορούν να χωρέσουν τα ψαροντούφεκα ή τα ski.

description

Επάνω στην κονσόλα και στο εσωτερικό των αεροθαλάμων, βρίσκουμε τις βάσεις για να ακουμπήσουν οι προσθήκες και να κάνουμε ένα άνετο διπλό πλωριό κρεβάτι που μπορεί άνετα να κοιμίσει άλλα δύο άτομα. Είναι πολύ λίγα τα φουσκωτά σε αυτά τα μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα για φιλοξενία τεσσάρων επιβατών με τα πράγματα τους και για ύπνο.

Το σκάφος μπορεί να πάρει εξωλέμβια μέχρι 250hp ή εσω- έξω FNM 250. Κατά τη γνώμη μας, η δεύτερη επιλογή της εσω-εξω δεν ενδείκνυται γιατί καταλαμβάνει ένα πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο χωρίς να δίνει κανένα πλεονέκτημα.

description

Στο standard εξοπλισμό του σκάφους έχουμε: ηλεκτρικό εργάτη, δελφινιέρα, inox δέστρες, ράουλο άγκυρας, κάγκελο και παρμπρίζ κονσόλας, roll bar, φωτισμό ναυσιπλοΐας, δύο σεντίνες, ντους, σκάλα μπάνιου, ψυγείο, φώτα καταστρώματος και ντουλαπιών, μαξιλάρια.

Ένα αεροδυναμικό, γρήγορο αλλά και άνετο σκάφος, με υψηλή ποιότητα κατασκευής και άριστη πλεύση ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες, ιδανικό για τις καλοκαιρινές διακοπές μας.

description

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ολικό μήκος: 7,40 μ
Ολικό πλάτος: 2,65 μ
Εσωτερικό μήκος: 6,85 μ
Εσωτερικό πλάτος: 1,65 μ
Είσοδος πλώρης: 62”
Deadrise: 27”
Διάμετρος αεροθαλάμων: 0,50 – 0,40μ
Αριθμός αεροθαλάμων: 6
Υλικό αεροθαλάμων:Hypalon-Neopren
Μέγιστη ισχύς: 250 Hp
Συνιστώμενη ισχύς: 175 Hp
Ελάχιστη ισχύς: 150 Hp
Βάρος: 640 κιλά
Άτομα: 6 ή 8
Ρεζερβουάρ βενζίνης: 235 λίτρα
Ρεζερβουάρ νερού: 85 λίτρα
Πιστοποίηση CE: κατηγορία C

Κατασκευαστής:
Πέτρος Φωστιέρης
τηλ. 210 6022000
Fost.gr

Δείτε όλα τα σκάφη της Fost