Tο εκπληκτικό super yacht «Adastra»

Βλέμματα έκπληξης και θαυμασμού απέσπασε το super yacht «Adastra», το οποίο άφησε άφωνους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκοπέλου, που το αντίκρισαν για πρώτη φορά προχθές, στο παλιό λιμάνι του νησιού.

Βλέμματα έκπληξης και θαυμασμού απέσπασε το super yacht «Adastra», το οποίο άφησε άφωνους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκοπέλου, που το αντίκρισαν για πρώτη φορά προχθές, στο παλιό λιμάνι του νησιού. Το εντυπωσιακό σκάφος, το οποίο ανήκει, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, στον μεγιστάνα Αντονι Μάρντεν, χαρακτηρίζεται από το περιοδικό «Boat International» ως «ένα από τα πιο εκπληκτικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο».

Το πλωτό παλάτι κατέπλευσε την Παρασκευπή το απόγευμα στο παλιό λιμάνι της Σκοπέλου και απέπλευσε το Σάββατο το πρωί, εντυπωσιάζοντας με την πολυτέλεια και την μοντέρνα γραμμή του, που το καθιστούν μοναδικό και ξεχωριστό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εξωτερική του όψη θυμίζει περισσότερο κρουαζιερόπλοιο το οποίο επιπλέει στο νερό, παρά πολυτελές γιοτ. Η λεπτομέρεια που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι πλοηγείται μέσω ενός iPad στο οποίο είναι εγκατεστημένο ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματης πλοήγησης, που του επιτρέπει να καθοδηγεί το «Adastra» μέχρι και από απόσταση 50 μέτρων.

Τα περιοδικά πολυτελών σκαφών το χαρακτηρίζουν ως «θαλάσσιο παλάτι» και όχι άδικα, αφού είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την ανάλογη πολυτέλεια για να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του.

Το super yacht είναι αποτέλεσμα πέντε χρόνων σχεδιασμού και κατασκευής, ώστε να καλύπτει μεγάλη σταθερότητα στη θάλασσα σε συνδυασμό με την υψηλή πολυτέλεια στους χώρους του, που ενθουσιάζει τους θαυμαστές πανάκριβων yacht. Το 2013, σημειωτέον, ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων «The World Super Yacht Awards», ενώ διαθέτει άπλετο χώρο να φιλοξενήσει μαζί ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη.

Σύγχρονος μεγιστάνας

Ο Αντονι Μάρντεν είναι ο ιδιοκτήτης της Fenwick Shipping Services, μιας ναυτιλιακής εταιρείας ειδικευμένης σε πλοία ξηρού φορτίου η οποία διαθέτει έξι πλοία και δραστηριοποιείται σε Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία, και πρόεδρος της FIM Limited, ιδιοκτήτριας εταιρείας του ομίλου Magsaysay Transport & Logistics με έδρα τη Μανίλα και κύριο αντικείμενο τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Μάρντεν και η σύζυγός του Ιλέιν είναι ιδιοκτήτες και δύο τροπικών νησιών κοντά στις ακτές της Ινδονησίας.

Υπερπολυτελείς χώροι

Το super yacht που έρχεται από το μέλλον, έχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα, ζυγίζει 52 τόνους και το κύτος του είναι χτισμένο από γυαλί και κέβλαρ. Αυτό το υλικό είναι ελαστικό σαν το βαμβάκι και πέντε φορές πιο ισχυρό και ανθεκτικό από το ατσάλι, το οποίο χρησιμοποιείται στα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Υπερπολυτελείς χώροι, μπάνια αντίστοιχα ξενοδοχείου πέντε αστέρων, σαλόνι με πανοραμική θέα και υπαίθρια μπαρ στο κατάστρωμα είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πέντε ετών και κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ.


Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr