Motonautica Vesevus 35.

Το 1994 ο Vincenzo Nappo, λάτρης της θάλασσας και του φουσκωτού σκάφους, ίδρυσε το ναυπηγείο της Motonautica, με σκοπό την κατασκευή σκαφών αναψυχής, με άριστα υλικά, πανέμορφο design και άψογο ιταλικό φινίρισμα.

motonautica vesevus 35 115
Το Motonautica Vesevus 35, κατασκευάστηκε το 2008, με ολικό μήκος 10,75μ, εσωτερικό μήκος 9,50μ και πλάτος 3,57μ. Προσφέρει άνεση και λειτουργικότητα στους επιβάτες του, εκμεταλλευόμενο το μέγιστο του χώρου του και συγχρόνως προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του να «απολαύσουν» ένα σκάφος με υπέροχες επιδόσεις.

 

Πλώρη

motonautica vesevus 35 029

Η δελφινιέρα, κομψά επενδυμένη με ξύλο teak επιτρέπει την άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στο σκάφος. Η οροφή της καμπίνας, στο ίδιο ύψος με τα μπαλόνια δίνει στο σκάφος την sport γραμμή και ένα λεπτό προφίλ.

 

Κονσόλα κυβερνήτη

motonautica vesevus 35 081

Η κονσόλα  εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα, τελευταίας τεχνολογίας όργανα πλοήγησης, με την οθόνη του plotter στο κέντρο της, προστατεύεται από το παρμπρίζ, το οποίο προσφέρει εξαιρετική ορατότητα στον κυβερνήτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα οδήγησης σε όρθια θέση ή καθισμένος.

motonautica vesevus 35 178

Το κάθισμα έχει τρεις θέσεις, ανάλογα το ύψος και τη θέση που εξυπηρετεί τον καπετάνιο, προσφέροντας εξαιρετικό στήριγμα για τη μέση. Κάτω από το κάθισμα του κυβερνήτη, υπάρχει ένα δεύτερο, πολύ ευρύχωρο ψυγείο για μεγάλα τρόφιμα ή ποτά όπως πολλά μπουκάλια νερού, καρπούζι κτλ.

 

Καμπίνα πλώρης

motonautica vesevus 35 014
Η υπερκατασκευή της καμπίνας στην δεξιά πλευρά του σκάφους, αφήνει  αριστερά ένα διάδρομο για το πέρασμα στην πλώρη με δύο άνετα σκαλοπάτια. Το κατάστρωμα είναι όλο επενδυμένο με teak.

motonautica vesevus 35 015
Η πόρτα για το εσωτερικό του σκάφους είναι από Plexiglas, στην αριστερή πλευρά και οδηγεί σε ένα όμορφο χώρο όπου αριστερά υπάρχει ο καναπές

motonautica vesevus 35 018

και δεξιά η άνετη τουαλέτα με νιπτήρα, ντους,  ένα μικρό έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο και φινιστρίνι.

Η καμπίνα στην πλώρη  είναι ευρύχωρη  με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και καλό φωτισμό.

motonautica vesevus 35 024

 

Κουζίνα

motonautica vesevus 35 034

Φυσικά  δεν λείπει  «ο χώρος της κουζίνας», δηλαδή ένας κομψός πάγκος, απέναντι από την θέση του κυβερνήτη, με νεροχύτη, εστία γκαζιού

motonautica vesevus 35 035

και ψυγείο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επιβάτες του να απολαύσουν, όταν έχουν διάθεση, ένα ωραίο γεύμα στο σκάφος.

motonautica vesevus 35 032

Ένα έξυπνο καπάκι πάνω από την κουζίνα, έχει προβλεφτεί για να λειτουργεί ως πάγκος εργασίας.

 

Πρύμνη

motonautica vesevus 35 062
Πίσω από το κάθισμα του κυβερνήτη με την προσθήκη του τραπεζιού και τον άνετο καναπέ της πρύμνης, που κρύβει αποθηκευτικούς χώρους, σχηματίζεται μία όμορφη  γωνιά για να απολαύσουν οι επιβάτες το ποτό  και το φαγητό τους μακριά από τον πολύ κόσμο, ίσως σε ένα  ειδυλλιακό έρημο κόλπο!
Πάνω από την καμπίνα της πρύμνης, σχηματίζεται ένας πολύ άνετος χώρος ηλιοθεραπείας με μαξιλάρι. Το καπάκι για την πρόσβαση στην καμπίνα, ανοίγει με υδραυλικό αμορτισέρ.

motonautica vesevus 35 039
Η πρυμνιά καμπίνα έχει δύο κρεβάτια, μικρότερα σε μήκος από την πλωριά καμπίνα. Κοιμίζει άνετα παιδιά ή ενήλικες με ύψος όχι περισσότερο από 1,85. Η πολυτέλεια και η άνεση, όπως και οι καλά σχεδιασμένοι χώροι, εντυπωσιάζουν και εδώ όπως και στο υπόλοιπο σκάφος.
Η τηλεόραση, οι αποθηκευτικοί χώροι, η μοκέτα, δίνουν την άνεση που απαιτείται για ένα σκάφος τέτοιας ποιότητας.

motonautica vesevus 35 049
Η καμπίνα σχηματίζεται με ειδική τέντα. Μετρήσαμε το χρόνο που χρειάζεται για να τοποθετηθεί. Δεν χρειάζεται περισσότερα από 2 λεπτά για να εφαρμοστεί και να τεντώσει σωστά. Το καπάκι της καμπίνας, μπορεί να κλείνει χωρίς να αφαιρούμε την τέντα. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και όσοι από εμάς βαριούνται να βάζουν και να βγάζουν τέντες, απλά ανοίγουν το καπάκι με το ηλεκτρικό αμορτισέρ και ο χώρος είναι έτοιμος!
Η πλατφόρμα μπάνιου όλη φυσικά επενδυμένη με teak είναι πράγματι εντυπωσιακή, λόγω του μεγέθους της, γεγονός που επιτρέπει να υπάρχει άφθονος χώρος και ένα αναδιπλούμενο σκαλοπάτι που οδηγεί στο χώρο της ηλιοθεραπείας και στο υπόλοιπο σκάφος.

motonautica vesevus 35 068
Στη πλατφόρμα υπάρχει ένα δεύτερο ντους με ζεστό και κρύο νερό για όσους προτιμούν να πλένονται στη φύση.

 

Η Δοκιμή.

Το Σαββατιάτικο πρωινό που επιλέξαμε να κάνουμε τη δοκιμή του σκάφους, είχε λίγο περισσότερο καιρό από αυτόν που συνηθίζεται για τεστ σκάφους. Πέσαμε στη γλίστρα του Θορικού και πήραμε πορεία προς Άνδρο.

motonautica vesevus 35 143
Βγαίνοντας από τον βόριο κάβο της Μακρονήσου, ο καιρός ήταν ένα γεμάτο πεντάρι με ύψος κύματος 1,5 μέτρα. Αλλάξαμε την πορεία μας για να δούμε πως συμπεριφέρεται σε κάθε πλεύση. Η δυσκολότερη φυσικά, ήταν στα όρτσα. Ταξιδεύοντας όρτσα με 27 κόμβους, η πλεύση ήταν άνετη.

motonautica vesevus 35 157
Ήμασταν καθισμένοι και απολαμβάναμε ιταλική μουσική που είχε επιλέξει ο Αιμιλιανός, ιδιοκτήτης της Motonautica Hellas. Η βαθιά V γάστρα του επιτρέπει μία άνετη και σταθερή πλεύση, ακόμη και με άσχημο καιρό, προσφέροντας στους επιβάτες μία ευχάριστη ασφαλή και αξέχαστη κρουαζιέρα.

motonautica vesevus 35 073
Η κατανάλωση των δύο Yamaha 350, σε αυτή την ταχύτητα, ήταν 82 λίτρα/ώρα. Η κατανάλωση είναι πολύ καλή για ένα καμπινάτο φουσκωτό σκάφος αυτού του μήκους. Η κατασκευή του, εξολοκλήρου με τη μέθοδο vacuum infusion, δίνει πολύ μεγάλη αντοχή στον πολυεστέρα και ταυτόχρονα χαμηλό βάρος.

motonautica vesevus 35 010
Δοκιμάσαμε να ανοίξουμε περισσότερο την ταχύτητα για να δούμε πως συμπεριφέρεται και σε πιο οριακές συνθήκες. Η πλεύση βελτιώθηκε, το σκάφος ανέβηκε πιο ψηλά στο νερό. Κρατήσαμε πορεία με 37 κόμβους και τον καιρό όρτσα. Η απόσβεση ήταν εξαιρετική. Η πλώρη δουλεύει σκίζοντας το επερχόμενο κύμα χωρίς το σκάφος να χτυπάει. Το εξαιρετικό παρμπρίζ, εμποδίζει πολύ ικανοποιητικά το σπρέι αλλά και τον αέρα να ενοχλούν τους επιβαίνοντες που κάθονται στη θέση του κυβερνήτη.
Στις άλλες πλεύσεις, πρύμα και με τον καιρό στο πλάι, το σκάφος λειτουργεί πολύ καλά και το μόνο που έχεις να ασχοληθείς, είναι να επιλέξεις καλή μουσική και να απολαύσεις την υπέροχη θάλασσα.
Εντυπώσεις

Το Motonautica 35, είναι μια εξαιρετική πρόταση για όσους επιλέγουν να κάνουν διακοπές με σκάφος.

Ακόμα περισσότερο, θα το εκμεταλλευτούν όσοι επιλέγουν να κάνουν ναυτικό κάμπινγκ,  να ζουν και να κοιμούνται μέσα στο σκάφος.

Άλλο ένα ιταλικό πανέμορφο σκάφος με την σφραγίδα της Motonautica Vesuviana!

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος 10,75μ.
Εσωτερικό μήκος 9,50μ.
Ολικό πλάτος 3,57μ.
Εσωτερικό πλάτος 2.55μ.
Βάρος 2.900 κιλά
Δεξαμενή καυσίμων 660 λίτρα
Δεξαμενή νερού 250 λίτρα
Αριθμός αεροθαλάμων 8
Αριθμός επιβαινόντων 20
Μέγιστη ιπποδύναμη 770 hp (kw 551)

Αντιπρόσωπος:

Motonautica Hellas
Διαπούλη 32, 141 23 Λυκόβρυση,
Τηλ. 210 2852222, Fax 210 2852223,
e-mail [email protected]
www.motonautica.gr

Δείτε τα σκάφη της Motonautica