MERCURY F150

Ο νέος MERCURY F150 κέρδισε το βραβείο καινοτομίας από την IBEX, την Διεθνή Έκθεση Κατασκευαστών Σκαφών.

Ο νέος κινητήρας συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία από τους κριτές λόγω του χαμηλού του βάρος, της σημαντικής οικονομίας καυσίμου καθώς και για τις εξαιρετικές επιδόσεις του και χαρακτηρίστηκε ως η απόλυτη επιλογή στην κατηγορία των 150 ίππων.

«Η MERCURY βρήκε τον τρόπο να «κόψει» 11 κιλά από το νέο F150, βοηθώντας παράλληλα την συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για εξαιρετική οικονομία καυσίμου και επιδόσεις», τόνισε η κριτής των βραβείων καινοτομίας της IBEX, Zuzana Procheska. Παρά το αξιοσημείωτα μικρό μέγεθος και βάρος του, ο νέος ατμοσφαιρικός F150 μπορεί να καυχηθεί για τον κινητήρα των 3000 κυβικών, με 4 κυλίνδρους σε σειρά, που προσδίδει ανώτερη ισχύ και δύναμη τόσο σε μονές όσο και σε διπλές εφαρμογές – από τα πιο ελαφριά ρηχά σκάφη μέχρι τις μεγαλύτερες offshore γάστρες. Στην πραγματικότητα έχει περισσότερα κυβικά από κάθε άλλον τετράχρονο κινητήρα 150 ίππων και παρόλα αυτά έχει την χαμηλότερη κατανάλωση σε ταχύτητες ταξιδίου που καμία άλλη εξωλέμβια μπορεί να ξεπεράσει.

«Αφουγκραστήκαμε και μελετήσαμε τις ανάγκες των πελατών και μετά σχεδιάσαμε την απόλυτη εξωλέμβια 150 ίππων», είπε ο Mark Schwabero, πρόεδρος της Mercury Marine. «Το τελικό προϊόν είναι ένας κινητήρας εξαιρετικά ανθεκτικός, στην ουσία ο πιο ανθεκτικός  στην κατηγορία του, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιο ελαφρύς από άλλους λιγότερο ανθεκτικούς κινητήρες του ανταγωνισμού. Είναι πολύ οικονομικός με φοβερές επιδόσεις»

Ο κινητήρας πριν βγει στην παραγωγή πέρασε από εξαντλητικά tests σε διαφορετικά σημεία της γης από τον δυτικό Καναδά, στα θερμά νερά των Bahamas έως τις απροστάτευτες θάλασσες των Δυτικών Ινδιών, καταφέρνοντας να δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες κυματισμού και θερμοκρασίας.

Από την καμπύλη ροπής του νέου F150 προκύπτει ότι οι 150 ίπποι βγαίνουν αβίαστα από τον 3lt  κινητήρα, εξασφαλίζοντας γρήγορο πλανάρισμα ακόμα και στα πιο βαριά σκάφη.

Περιορίζοντας μέχρι και 20% τα εξαρτήματα του κινητήρα σε σχέση με τους πιο γνωστούς ανταγωνιστές του, ο νέος F150 αποδεικνύει ότι με έξυπνη χρήση της τεχνολογίας τα αποτελέσματα είναι καλύτερα τόσο σε αντοχή όσο και σε επιδόσεις, έχοντας παράλληλα μειώσει όγκο και βάρος.

«Ο νέος Mercury F150 είναι μοναδικός στην κατηγορία του σε κάθε επίπεδο, αλλά εμείς επικεντρωθήκαμε στο να ξεχωρίσουμε στα σημεία εκείνα που οι πελάτες μας είπαν ότι πραγματικά μετράνε για αυτούς: ποιότητα & αξιοπιστία,  ομαλή λειτουργία, μεγάλη ροπή, χαμηλό βάρος & μικρό όγκο, εξαιρετική οικονομία καυσίμου και εύκολη συντήρηση.», είπε ο David Foulkes αντιπρόεδρος στο Τμήμα Σχεδιασμού της Mercury. «Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό μας ακούγοντας σε βάθος τους πελάτες μας και στην συνέχεια εκτελέσαμε το πιο εφικτό και αποτελεσματικό σενάριο για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους.»

Καθώς η χώρα αλλά και ο κόσμος όλος βιώνει την πιο αιματηρή οικονομική κρίση της νεότερης ιστορίας, οι άνθρωποι της θάλασσας θα βρουν στον νέο Mercury F150 της ευχαρίστηση της εύκολης συντήρησης, της μακροζωίας και της απροβλημάτιστης λειτουργίας σε ένα μέγεθος, βάρος και ιπποδύναμη που μπορεί να έχει εφαρμογή σε ένα ανεξάντλητο εύρος σκαφών.

Ο νέος Mercury F150 θα είναι διαθέσιμος στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2012.

Πληροφορίες:

ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Α.Ε. / Δίκτυο Συνεργατών Mercury – Mariner

Ποσειδώνος 57, 183 44 Μοσχάτο,

τηλ. 210 9409828

www.zois.gr