Κύπελλο ομίλων «Θέμη Μαγουλά» – Νεαροί αθλητές εν δράση

Κύπελλο ομίλων «Θέμη Μαγουλά» – Νεαροί αθλητές εν δράση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά αγώνων που διοργάνωσε η Ελληνική κλάση Platu 25 σε συνεργασία με το Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς το σαββατοκύριακο 7-8 Φεβρουαρίου. Οι νεαροί ιστιοπλόοι από 16 ομίλους της Ελλάδας, από τους οποίους αρκετοί εκτός Σαρωνικού, όπως το Πόρτο Ράφτη, η Χαλκίδα, η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Κέρκυρα, ο Βόλος και η Λευκάδα έδωσαν το παρόν σε αυτό τον πρωτότυπο αγώνα, επιδεικνύοντας το ομαδικό τους πνεύμα και το αγωνιστικό τους ταλέντο. Ο καιρός την πρώτη ημέρα ήταν ευνοϊκός, εάν και αρκετά συννεφιασμένος, καθώς η ένταση του ανέμου έφτασε τα 15 μίλια, προσφέροντας αγωνιστικό θέαμα.


Στιγμιότυπο από την εκκίνηση του στόλου

Οι ιδανικές συνθήκες βοήθησαν την επιτροπή αγώνων να ολοκληρώσει 3 ιστιοδρομίες. Η δεύτερη ημέρα απαιτούσε αρκετή υπομονή και γερό στομάχι καθώς κύμα χωρίς αέρα ήταν οι συνθήκες που έπρεπε τα πληρώματα των σκαφών να αντιμετωπίσουν. Με πολύ χαμηλή ένταση ανέμου και δυσανάλογο κύμα ολοκληρώθηκε η τέταρτη και τελευταία ιστιοδρομία.
Νικητής όμιλος των αγώνων μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες αναδείχθηκε ο Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας με 10 βαθμούς ποινής.


Ο νικητής όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας

Ακολούθησαν στην δεύτερη θέση ο Ι.Ο.Πόρτο Ράφτη με 13 β.π. και στην τρίτη θέση ο Ι.Ο.Πειραιώς με 16 β.π.
Η προσπάθεια της κλάσης να προσελκύσει τους αθλητές των μικρών κατηγοριών σε μια ενδιάμεση κατηγορία ανοιχτής θαλάσσης στέφτηκε με επιτυχία καθώς και τα ίδια τα πληρώματα δήλωσαν ενθουσιασμένα μετά την πρώτη τους αγωνιστική επαφή με τα σκάφη Platu 25.
Αναλυτικότερα αποτελέσματα και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της ελληνικής κλάσης www.platu25.gr