Hanse 455

Η ιστορία της Hanse αρχίζει το 1990, όταν ο Michael Schmidt, δημιούργησε στο Greifswald το ναυπηγείο. Το 1993, ο Michael Schmidt, αγόρασε το μοντέλο και τα κατασκευαστικά δικαιώματα του σκάφους Aphrodite 291, από τον Carl Baier, ένα πολύ καλό Σουηδό ναυπηγό.

Ηanse 455

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους το Aphrodite έγινε το Hanse 291, έτσι άρχισε η ιστορία της Hanse Yachts.

Tο 1998 το Hanse 292, διάδοχος του 291, κέρδισε το βραβείο σαν «Ευρωπαϊκό σκάφος της χρονιάς»!

Σήμερα η Hanse Yachts, με αντιπροσώπους σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις καλύτερες εταιρείες κατασκευής σκαφών αναψυχής.

To Hanse 455 είναι άλλο ένα πανέμορφο μοντέλο της Hanse Yachts.  Άνετο για κρουαζιέρα και συγχρόνως έτοιμο για πολύ καλές επιδόσεις.  Εντυπωσιακό όπως όλα τα μοντέλα της Hanse. Με κομψές γραμμές και 10% περισσότερο εμβαδόν ιστιοφορίας  έχει θαυμάσια πλεύση. Το σκάφος χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ποιότητα του εξοπλισμού και των υλικών του που εγγυάται η Hanse.

Το Hanse 455 έχει  ολικό μήκος 13.95μ. και πλάτος 4.38μ. Είναι διαθέσιμο με δύο τύπους καρίνας. Η Τ – καρίνα με μήκος 2.25μ. είναι στάνταρ,  και υπάρχει η δυνατότητα μίας μικρότερης με 1.82μ. μήκος.

Το σκάφος έχει δύο τιμόνια. Ο κινητήρας του είναι Volvo Penta D2-55 με 53 ίππους ισχύ και  sail drive στο στάνταρ εξοπλισμό.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του σκάφους από την άνετη σκάλα, μας οδηγεί στο σαλόνι, όπου στη δεξιά πλευρά υπάρχει η γωνία της κουζίνας.  Περιλαμβάνει νεροχύτη, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, φούρνο μικροκυμάτων και όλους τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επιβάτες να απολαύσουν, όταν έχουν διάθεση ένα ωραίο γεύμα στο σκάφος.

Hanse455

Hanse 455

Hanse 455

Αριστερά βρίσκουμε το άνετο chart table με κάθισμα.Στην πρύμνη βρίσκονται δύο άνετες διπλές καμπίνες, με ανοιγόμενα φινιστρίνια για φυσικό φως και αποθηκευτικούς χώρους.

Το σκάφος διαθέτει ένα  όμορφο, φωτεινό σαλόνι. Στη δεξιά πλευρά ένας  άνετος καναπές σε σχήμα U με τραπέζι και ένα ακόμη μικρό κάθισμα, ιδανική «τραπεζαρία» για τους επιβάτες που θέλουν να απολαύσουν το γεύμα τους στο δροσερό εσωτερικό του σκάφους και ένα μικρότερο καναπέ στην απέναντι  πλευρά, προσφέρονται  στην στάνταρ εκδοχή του. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης του μικρού καναπέ με ένα μικρό τραπέζι και δύο περιστρεφόμενες άνετες καρέκλες δίπλα του.

Hanse 455

Τα μεγάλα φινιστρίνια του στη γάστρα προσφέρουν στους επιβάτες,  εκτός από το φυσικό φως και μία υπέροχη θέα της θάλασσας.

Ο σχεδιασμός του, περιλαμβάνει 3 καμπίνες, με πιθανότητα μίας ακόμη στην πλώρη,  για σύνολο 4 καμπινών. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για τις εταιρίες ναυλώσεων ή για ιδιώτες ιστιοπλόους που θέλουν να ταξιδεύουν με μεγάλες παρέες.

Οι ευρύχωρες καμπίνες λουσμένες στο φυσικό φως διαθέτουν δύο μπάνια. Όπως σε όλα τα μοντέλα της Hanse η καμπίνα της πλώρης διαθέτει τουαλέτα και νιπτήρα και ένα άνετο χώρο ξεχωριστό για το ντους. Το δεύτερο μπάνιο είναι τοποθετημένο στη πρύμνη, πίσω από το σαλόνι και έχει επίσης ντους.

Hanse 455

Το Hanse 455, διαθέτει πολλούς χώρους αποθήκευσης. Στο cock pit  κάτω από τους πάγκους, υπάρχει ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης, όπως και κατάλληλοι χώροι για μικρότερα αντικείμενα όπως για παράδειγμα κιάλια, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα,  δίπλα στην πόρτα του καταστρώματος που οδηγεί στο εσωτερικό του σκάφους.

Στην πλώρη υπάρχει μεγάλος χώρος αποθήκευσης για τα πανιά, τα σωσίβια και ογκώδη αντικείμενα όπως για παράδειγμα κάποιο ποδήλατο που ίσως υπάρχει στο σκάφος.

Άφθονο φυσικό φως και αέρας διαχέεται  στο εσωτερικό του σκάφους, από τα 20 φινιστρίνια του, δημιουργώντας έτσι μια υπέροχη φωτεινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, που κάνει τη διαμονή των επιβατών στο σκάφος κάτι περισσότερο από ευχάριστη.

Το Hanse 455 διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο cock pit στην κατηγορία του. Αυτό βέβαια δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες του να έχουν αρκετό χώρο για την διακυβέρνηση του και μεγάλη άνεση, με άνετα καθίσματα δεξιά και αριστερά, για στιγμές χαλάρωσης στο λιμάνι απολαμβάνοντας το ποτό ή το φαγητό τους μετά το ταξίδι.

Hanse 455

Το σκάφος είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να πλεύσει και μόνο με λίγα άτομα πλήρωμα. Όλα τα χειριστήρια των πανιών, και τα μαντάρια, πλήρως καλυμμένα, διατρέχουν το deck, και καταλήγουν στο cock pit, δίπλα στη θέση του κυβερνήτη.

Οι δύο θέσεις των πηδαλίων διαθέτουν ατομική κονσόλα που φιλοξενεί όλα τα απαραίτητα όργανα ναυσιπλοΐας για ασφαλή πλεύση και σταθερά καθίσματα για τον κυβερνήτη με αποθηκευτικό χώρο από κάτω.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε την μεγάλη εξέδρα μπάνιου, επενδυμένη με teak όπως και το κατάστρωμα, ιδανική για τις βουτιές των επιβατών.

Για να ευχαριστήσουν ακόμη περισσότερο τους φίλους των Hanse yachts, το σχεδιαστικό τμήμα έκανε κάτι ακόμη. Στην υπερκατασκευή της πλωριάς καμπίνας, μπροστά ακριβώς από το κατάρτι, υπάρχει η δυνατότητα ενός άνετου χώρου για ηλιοθεραπεία! Ιδανικός χώρος χαλάρωσης.

Τα Hanse είναι σκάφη πολύ αγαπητά στο χώρο του chartering. Οι εταιρίες τα προτιμούν για λόγους αξιοπιστίας, καλής σχέσης κόστους/ απόδοσης αλλά και προτίμησης του κοινού. Οι ναυλωτές τα προτιμούν λόγω του εξαιρετικού και πρωτότυπου σχεδιασμού τους, των πολύ καλών επιδέσεων τους αλλά και την εργονομία τους, τους εξαιρετικούς χώρους και τις ανέσεις που παρέχουν τα συγκεκριμένα σκάφη.

Το Hanse 455 είναι άλλο ένα πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερο εμφανισιακά σκάφος. Η πρωτοπορία του στη σχεδίαση αλλά και η έμφαση του σχεδιασμού του στην άνεση, το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για ιστιοπλόους που δεν κάνουν έκπτωση στην αισθητική αλλά και στην άνεση. Άνετο για κρουαζιέρα και συγχρόνως με γραμμές και ιστιοφορία που το κατατάσσουν και στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα, με την εγγύηση και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής της Hanse Yachts.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Ολικό μήκος  13.95μ.
  • Μήκος κήτους 13.55μ.
  • Πλάτος 4.38μ.
  • Βύθισμα 2.25μ. στάνταρ (ή 1.82μ.)
  • Εκτόπισμα περίπου 11.6 τόνοι
  • Μηχανή 39kW/ 53 HP
  • Δεξαμενή νερού περίπου 450 λίτρα
  • Δεξαμενή καυσίμων περίπου 220 λίτρα.
  • CE πιστοποίηση Α (ανοικτής θάλασσας)

technical-documents-hanse

Στοιχεία επικοινωνίας:
Status Yachts P.C. [email protected]
Αυξεντείου 3, 17455, Άλιμος
Τηλ: +30-210-988 16 10
Fax.: +30-210-9845598