Rizzardi InCRedible 55

Του Ιάσονα Θαλασσινού

Η σχεδίαση, η αξιοπιστία και η υψηλή τεχνολογία είναι οι αρχές, πάνω στις οποίες βασίστηκε και δημιουργήθηκε η σειρά InCredible, που εδώ και τέσσερα χρόνια ήρθε να προστεθεί στο μεγάλο γκρουπ της Rizzardi, η σειρά CR, που δεσπόζει στο διεθνές ναυτικό πανόραμα της νέας χιλιετίας.

Το γκρουπ της Rizzardi, με μια μακρά παράδοση στο χώρο του ποιοτικού μηχανοκίνητου σκάφους αναψυχής, φαντάζει σήμερα μέσα στα τρία μεγαλύτερα της Ευρώπης. Τα μεγάλα ονόματα της ιταλικής βιομηχανίας, όπως της Posillipo και της Italcraft, με τη μεγάλη ιστορία τους στο χώρο, αποτελούν σήμερα μέρος του γκρουπ, που δείχνει μια τεράστια δυναμική. Η σειρά CR, μέσα στα τέσσερα χρόνια από τη δημιουργία της, έχει να παρουσιάσει μερικά υπέροχα και πετυχημένα μοντέλα στα 73, 63 και 45 πόδια, με επιστέγασμα το τέταρτο, το CR 55, που θα γνωρίσουμε εδώ.


Το νέο αυτό μοντέλο της Rizzardi έρχεται να συμπληρώσει προς τα πάνω την κλίμακα με την οποία ξεκίνησε η σειρά, το CR 45, που γνώρισε την επιτυχία αμέσως με την εμφάνισή του στο διεθνές στερέωμα. Σχεδιασμένο από τον Damiano Rizzardi και το σχεδιαστικό team του μεγάλου ιταλικού ναυπηγείου, το νέο 55άρι ακολουθεί την παραδοσιακή δυναμική και εγγύηση εκπληκτικών επιδόσεων και ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες καιρού. Η γάστρα του είναι προικισμένη από τις γραμμές της σειράς Posillipo-Technema και τις γραμμές των chines που «τρέχουν» στις πλευρές, η οποία το χαρακτηρίζει και αποτελεί αναπόσπαστο διακριτό στοιχείο του «επιθετικού» look της σχεδίασης αυτού του νέου open νέας γενιάς.


Το «πλούσιο» πλάτος του σκάφους (4,84 μέτρα) είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και στρατηγικό στοιχείο που δίνει έμφαση στους εσωτερικούς χώρους και προσδιορίζεται από τις τάσεις και επιθυμίες της αγοράς. Το κατάστρωμα, «καθαρό» και λειτουργικό, προσφέρει μια αρκετά μεγάλη περιοχή για ηλιοθεραπεία. Τα μεγάλα μοντέρνα πλευρικά παράθυρα της υπερκατασκευής προσφέρουν μια ευχάριστη αίσθηση του open, ενώ το ανασυρόμενο hard top έρχεται να προσθέσει την τελευταία πινελιά στην αίσθηση του ανοιχτού σκάφους. Κάτω από την πρύμη, με το μεγάλο ελεύθερο χώρο, δεν θα μπορούσε να λείψει το «γκαράζ» του CR 55, για το βοηθητικό ή το jet ski, που καθελκύονται με τη βοήθεια της στρεφόμενης υδραυλικής πασαρέλας.


Στο εσωτερικό του σκάφους η λειτουργικότητα και η εργονομία, αλλά και η «ζεστή» ατμόσφαιρα προσφέρουν τη θαλπωρή εκείνη που η τάση επιβάλλει. Η δυνατότητα της επιλογής των χρωμάτων, των υφασμάτων και της στόφας δίνει μια περισσότερο προσωπική σφραγίδα και εικόνα στον ευτυχή μελλοντικό ιδιοκτήτη, που κάνει το σκάφος μοναδικό.

Η εσωτερική διαρρύθμιση προσφέρει στο κατώτερο κατάστρωμα μια σουίτα για τον ιδιοκτήτη στο πλωριό τμήμα του χώρου των επιβατών. Πιο πρύμα, συναντάμε την κουζίνα του σκάφους αριστερά, με ένα καθιστικό σε σχήμα L δεξιά. Πιο πρύμα, βρίσκουμε δυο διπλές καμπίνες για τους φιλοξενούμενους, η κάθε μία με το δικό της ξεχωριστό χώρο υγιεινής. Στο πλωριό τμήμα του lower deck υπάρχει η καμπίνα πληρώματος, με δική της ανεξάρτητη πρόσβαση από το main deck.


Στο κύριο κατάστρωμα, τώρα, η έμφαση έχει δοθεί στην άνεση των καθιστικών και των ανοιχτών χώρων προς το κόκπιτ αλλά και πλώρα, που συνθέτουν αυτήν την αίσθηση του ανοιχτού, όπως αρμόζει σε ένα καθαρόαιμα μεσογειακό σκάφος και στις συνήθειες να ζούμε το καλοκαίρι al fresco, κάτω από τον γαλανό ουρανό.

Για τη μηχανοκίνηση του CR 55 η Rizzardi προτείνει ισχύ μηχανών από 900 μέχρι 1100 ίππους, με απευθείας άξονες ή Top System προπέλες επιφανείας, που αυξάνουν τις επιδόσεις κατά 20%, φτάνοντας τους 46 κόμβους.

Αν επιχειρούσαμε να περιγράψουμε το 55άρι της Rizzardi με τίτλους, η λεζάντα θα έλεγε: «άπαιχτη» ιταλική φινέτσα, τεχνολογία αιχμής και απίστευτες επιδόσεις. Για εμάς, που λόγω επαγγέλματος έχουμε την εμπειρία, η πρώτη ματιά δεν πέφτει έξω. Και η πρώτη ματιά μας λέει πως το InCRedible 55 είναι ένα σκάφος winner!

Τεχνικά χαρακτηριστικά:


Ολικό μήκος: 18,48 m.
Μήκος κύτους: 18,20 m.
Μέγιστο πλάτος: 4,48 m.
Βύθισμα: 1,50 m.
Εκτόπισμα: 23.000 kg. (πλήρες φορτίου 28.000 kg.)
Δεξ. καυσίμων: 2.650 lt.
Δεξ. νερού: 700 lt.
Μηχανοκίνηση με: ΜΑΝ 900 CR 2 x 900 hp., (31 knots, max 36 knots)
Μηχανοκίνηση με: MAN 1100 2 x 1100 hp., (33 knots, max 38 knots)

Αντιπρόσωπος:


Χρήστος Χρυσικόπουλος
Ακτή Μουτσοπούλου 18, 185 35 Πειραιάς
τηλ. + 30 210 42 82 406,
fax + 30 210 42 82 866
e mail [email protected]
www.ccyachts.gr