Majesty 130

Majesty 130

Φέτος, το μεγάλο αυτό ναυπηγείο της Μέσης Ανατολής γιορτάζει τα 25 χρόνια της παρουσίας του στην παγκόσμια βιομηχανία σκαφών αναψυχής. Με την καθέλκυση του 36άμετρου Majesty 118 το 1995, η Gulf Craft μπήκε ουσιαστικά στο «παιχνίδι» των mega yachts, έχοντας στο ιστορικό της κατασκευές που περιλαμβάνουν πέρα από αναψυχής και πολλά ψαράδικα και εμπορικά σκάφη.

Το project του Majesty 130 ήρθε από έναν yachtsman από την Αυστραλία, που έφερε μαζί με την παραγγελία του τα σχέδια με την υπογραφή του γνωστού στην κατηγορία των super yachts στούντιο Sam Sorgiovanni Designs. Η σχεδίαση ακολούθησε την επιλογή του ιδιοκτήτη για τέλεια ισορροπία των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων διασκέδασης των επιβαινόντων. Έτσι, το Majesty 130 διαθέτει τρία καταστρώματα, όπου το κύριο προσφέρει έναν πρυμιό κόκπιτ με καθιστικό, εσωτερικό σαλόνι, ξεχωριστή τραπεζαρία, μια τεράστια στην κυριολεξία κουζίνα με dinette σαν μια άτυπη τραπεζαρία των ιδιοκτητών ή του πληρώματος αλλά και μία καμπίνα VIP πλώρα. Το upper deck διαθέτει έναν μεγάλο πρυμιό χώρο καταστρώματος με σαλόνι al fresco και πλώρα, τη γέφυρα του σκάφος.

Εδώ, υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο Αυστραλέζικο BBQ για τον ιδιοκτήτη και τους φίλους του, για «catch & cook» γαστρονομική διασκέδαση. Ακόμα, ένα μικρό sun deck έρχεται να συμπληρώσει την επιλογή του ιδιοκτήτη για άνεση στη θάλασσα, με χώρο για τα βοηθητικά σκάφη, ένα μικρό σαλονάκι, μια πισίνα με spa δεξιά της τσιμινιέρας. Το κατώτερο κατάστρωμα είναι βέβαια αφιερωμένο στους επιβαίνοντες, με τη σουίτα του ιδιοκτήτη στο μέσον του σκάφους και άλλες δυο καμπίνες επισκεπτών, μια στην αριστερή μπάντα με διπλό κρεβάτι και μια αριστερά με δύο μονά. Ειδικά, για την «αυτοκρατορική» σουίτα του ιδιοκτήτη θα λέγαμε πως οι σχεδιαστές «έδωσαν ρέστα» και μόνο η φωτογραφίες μπορούν να αποδώσουν την άνεση και πολυτέλεια που υπάρχει. Συμπεριέλαβαν ακόμα και ειδικό προσωπικό σαλόνι μέσα στην καμπίνα με οπτικοαουστικά μέσα και home cinema-cum για τον ευτυχή θνητό Αυστραλό ιδιοκτήτη, που σίγουρα ξέρει τι θέλει από τη ζωή.
Στο πρυμιό τμήμα του καταστρώματος συναντάμε τα διαμερίσματα του πληρώματος, με δική τους ξεχωριστή πρόσβαση.

Η εσωτερική διακόσμηση και styling, σε αντίθεση με το κλασικό look των εσωτερικών χώρων του ναυπηγείου, που προτιμά τα γυαλιστερά ξύλα, την απαλή επίπλωση και τα πλούσια χρώματα, ακολουθεί τη διαφορετική άποψη του σχεδιαστικού team του Sam Sorgiovanni Designs, που προτείνει μια μοντέρνα «χλιδή». Επιχρυσωμένες οροφές, ματ λακαρισμένα ξύλα, στόφες με μοτίβα σαν νευρώσεις και απαλά κρεμ χαλιά κυριαρχούν στο εσωτερικό. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να περιγράψουμε με λόγια την άνεση και πολυτέλεια του Majesty 130, που πραγματικά αντικατοπτρίζει το «εξεζητημένο» από πλευράς λειτουργικότητας και χλιδής γούστο του Αυστραλού ιδιοκτήτη του αλλά και του Sam Sorgiovanni που υπογράφει το styling.

Σαν ένα σκάφος μεγάλης εμβέλειας που είναι το Majesty 130, είναι εξοπλισμένο με δυο MTU των 2.000 ίππων η κάθε μία και δεξαμενές καυσίμων 33.500 λίτρων, που του επιτρέπει να κάνει υπερωκεάνια ταξίδια χωρίς διακοπή για ανεφοδιασμό.

Είναι αλήθεια πως το Majesty 130 ήταν μια πρόκληση για την Gulf Craft, που πράγματι έφερε σε πέρας μια τόσο μεγάλη κατασκευή. Και όμως, το επόμενο εγχείρημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού ήδη συζητείται η κατασκευή ενός άλλου, 145 ποδών αυτή τη φορά. Με την επέκταση των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες για τις κατασκευές των μεγαλύτερων σκαφών, το ναυπηγείο των Εμιράτων σίγουρα θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους κατασκευαστές σκαφών παραγωγής στον κόσμο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ναυπηγείο: Gulf Craft
Σχεδίαση: Sam Sorgiovanni Designs
Υλικό κατασκευής: FRP
Ολικό μήκος: 39,92 m.
Μήκος ισάλου: 31,15 m.
Πλάτος: 7,54 m.
Βύθισμα: 4,65 m.
Εκτόπισμα: 170 tons
Μηχανοκίνηση: 2 x 2000 hp MTU M91 16V
Δεξ. Καυσίμων: 33.500 lt.
Δεξ. Νερού: 5.867 lt