Bavaria Deep Blue 46 Flybridge

Σκάφος με μεγαλείο και χάρη

Η σειρά Deep Blue 46 του μεγάλου Γερμανικού ναυπηγείου Bavaria
αναμειγνύει το μεγαλείο και την χάρη για να δημιουργήσει μια άνευ όρων εμπειρία, η οποία ενισχύεται περαιτέρω με το πρώτο «flybridge» του ναυπηγείου.

Τόσο με το Deep Blue 46 Open όσο και με το SportTop, η BMW Group Designworks USA, θυγατρική του ομίλου BMW, ήταν επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού του νέου Deep Blue 46 Flybridge. Το νέο αυτό σκάφος προσφέρει μοναδική απόλαυση στους φίλους του υγρού στοιχείου,συνδυάζοντας τις ευκολίες και τα προτερήματα του Open με περισσότερο χώρο και άνεση. Με την πρώτη ματιά στο ανοικτό κατάστρωμα, γίνεται φανερό πως το συγκεκριμένο μηχανοκίνητο βάζει την Bavaria σε άλλη κλάση.

description

«Το Bavaria Deep Blue 46 Flybridge θα είναι ένα επιβλητικό σκάφος» λέει ο Andres Cardenas, CEO του ναυπηγείου Bavaria, και συνεχίζει:«Ήδη δείξαμε με την Open έκδοση, ότι η Bavaria μπορεί να θέσει νέα πορεία και ενισχύσαμε την παρουσία μας στην κατηγορία κατασκευής πολυτελών σκαφών. Προσδοκούμε να παρουσιάσουμε το πρώτο flybridge σκάφους της εταιρίας, το οποίο θεωρούμε ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία του ναυπηγείου»

Ιδιαίτερα ελκυστικό στοιχείο αποτελεί η κρυστάλλινη είσοδος στο κύριο κατάστρωμα, που ανοίγει σε όλο το πλάτος του σκάφους. Άλλες ελκυστικές καινοτομίες και σχεδιαστικές λεπτομέρειες είναι οι χώροι για ξαπλώστρες που διαθέτουν και στέγαστρα, η δεύτερη θέση διακυβέρνησης, καθώς και ο κεντρικός χώρος για την οικογένεια και τους φίλους. Το υπερυψωμένο υπόστεγο που δημιουργείται από το δεύτερο κατάστρωμα, αποτελεί ιδανικά μεγάλο χώρο για ηλιοθεραπεία, ενώ προσθέτει επιπλέον ύψος και φως στους εσωτερικούς χώρους.

Η «επίσημη πρώτη» για το Bavaria Deep Blue 46 Flybridge αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι του 2010.

Αλλά, ας πούμε δυο λόγια για το μεγάλο αυτό ναυπηγείο, που πάντα έχει κάποια ευχάριστη έκπληξη. Από το 1978 τα σκάφη Bavaria είναι συνώνυμα της ανώτερης ποιότητας, της διαρκούς και σταθερής αξίας, ενώ επίσης διαθέτουν σπουδαία αναλογία απόδοσης-τιμής. Με ετήσια παραγωγή που ξεπερνάει τα 3.000 σκάφη μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά, κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους και τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές σκαφών παγκοσμίως. Από τα 3.000 σκάφη, το 60% είναι ιστιοπλοϊκά και το 40% μηχανοκίνητα. Συνολικά, το 85% των σκαφών της Bavaria εξάγονται πέρα από τα Γερμανικά σύνορα. Από την ίδρυση της, η Bavaria έχει κατασκευάσει πάνω από 30.000 σκάφη. Τώρα όμως περισσότερο από ποτέ φαίνεται πως είναι αφοσιωμένη στο να δημιουργήσει συναρπαστικά σκάφη για τους φίλους του μηχανοκίνητου αλλά και του ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής.

Το ναυπηγείο διαθέτει από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παγκοσμίως και έχει αναγάγει την κατασκευή σκαφών σε «υψηλή τέχνη». Από τις στρώσεις της γάστρας ως την τελική παράδοση, τα σκάφη περνούν από διάφορους σταθμούς συναρμολόγησης, μια γραμμή παραγωγής που το συνολικό μήκος ξεπερνά τα έξι χιλιόμετρα, εφαρμόζοντας υψηλές προδιαγραφές που είναι αρκετά πιο αυστηρές από όσα απαιτεί η νομοθεσία. Για παράδειγμα, το “GL Yacht Plus Certification”, μία εθελούσια αλλά απαρέγκλιτη διαδικασία πιστοποίησης που υπερβαίνει κατά πολύ τα απαιτούμενα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας έτσι ένα ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας στο τελικό προϊόν.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Κατηγορία CE: Β
Ολικό μήκος: 14,20 μέτρα
Μήκος κύτους (κατά προσέγγιση): 12,93 μέτρα
Μήκος ισάλου: 4,45 μέτρα
Ύψος από την ίσαλο (κατά προσέγγιση). 3,65 μέτρα
Βύθισμα: 0,75 μέτρα
Βάρος (άφορτο, κατά προσέγγιση) 14.500 kg
Δεξ. καυσίμων: 1.200 λίτρα
Δεξ. νερού: 410 λίτρα
Άτομα : 12 max.
Αριθμός καμπίνων : 3
Αριθμός Κουκετών : 6
Ύψος στο σαλόνι (κατά προσέγγιση) 2,00 μέτρα
Μηχανή 2 x IPS 600, D6-435, 307 kW

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος:

Kiriacoulis Mediterranean
Λεωφ. Αλίμου 7, 174 55 Άλιμος
Τηλ. 210 9886187-191

kiriacoulis