BAVARIA DEEP BLUE 46 COUPÉ

Υψηλή αισθητική με σπορ εμφάνιση

Η σειρά ταχύπλοων σκαφών DEEP BLUE του Γερμανικού ναυπηγείου Bavaria , αποτελείται από έναν ολόκληρο κόσμο όπου η λειτουργικότητα και ο σχεδιασμός ενώνονται ιδανικά. Με την άφιξη της νέας coupé έκδοσης η γκάμα του ναυπηγείου διευρύνεται ακόμα περισσότερο. Για τη σχεδίαση της νέας αυτής σειράς η Bavaria συνεργάστηκε με την BMW Group Designworks USA, θυγατρική του ομίλου της BMW.

Ο σχεδιασμός, η λειτουργικότητα και ο εξοπλισμός της νέας έκδοσης καλύπτουν και την πιο απαιτητική επιθυμία και θέτουν νέα πρότυπα για το χώρο κάτω από το κατάστρωμα με τρεις ευρύχωρες καμπίνες και δύο τουαλέτες, ενώ, πολυτελέστατες ξύλινες επενδύσεις, «άνετες» ταπετσαρίες και υλικά υψηλής ποιότητας διασφαλίζουν ένα πραγματικά ξεχωριστό εσωτερικό χώρο.

Φυσική συνέχεια του άνετου εσωτερικού αποτελεί ο χώρος του χειριστηρίου. Εξοπλισμένος με «πολυκουζινάκι» και αρκετές θέσεις επιβατών, δημιουργόντας έτσι ένα «σαλόνι καταστρώματος» που προσθέτει στην απόλαυση του ήλιου, του ουρανού και της θάλασσας. Μάλιστα, για μια ακόμα ευρύτερη οπτική το σκάφος διαθέτει και ενσωματωμένη, γυάλινη, ηλιοροφή, η οποία ανοίγει ηλεκτρονικά.

Με το coupé λανσάρουμε την τέταρτη έκδοση της εκφραστικής σειράς DEEP BLUE 46 λέει ο Andres Cardenas, CEO του ναυπηγείου Bavaria, και συνεχίζει: Το coupé διαθέτει ηγετική παρουσία που διακρίνεται από μακριά. Με την επιβίβαση στην φαρδιά εξέδρα μπάνιου, νοιώθεις να μπαίνεις σε ένα άνετο, πολυτελές σαλόνι. Το συγκεκριμένο ταχύπλοο προσφέρει κάτι το τελείως ξεχωριστό και γι? αυτό ευελπιστούμε πως θα καθιερωθεί ευρέως στην Σκανδιναβική αγορά αλλά και την αγορά της Μεσογείου

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Κατηγορία CE: Β
Ολικό μήκος: 14,20 μέτρα
Ολικό μήκος (κατά προσέγγιση) 14,20 μέτρα
Μήκος ισάλου: 4,45 μέτρα
Ύψος από την ίσαλο (κατά προσέγγιση). 3,38 μέτρα
Βύθισμα: 0,73μέτρα
Βάρος ξαρμάτωτο (κατά προσέγγιση) 14.000 kg
Δεξαμενή καυσίμων: 1.200 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 410 λίτρα
Άτομα: 12
Αριθμός καμπίνων: 3
Τουαλέτες: 2
Ύψος στο σαλόνι (κατά προσέγγιση) 2,00 μέτρα

Μηχανές: 2 Volvo Penta x IPS 600

Αλλά, ας πούμε δυο λόγια για το μεγάλο αυτό γερμανικό ναυπηγείο, που τόσα όμορφα και πετυχημένα μοντέλα μας έχει δώσει. Από το 1978 τα σκάφη Bavaria είναι συνώνυμα της ανώτερης ποιότητας, της διαρκούς και σταθερής αξίας, ενώ επίσης διαθέτουν σπουδαία αναλογία απόδοσης-τιμής, με ετήσια παραγωγή που ξεπερνάει τα 3.000 σκάφη μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά, νούμερο που κατατάσσει το ναυπηγείο ανάμεσα στους μεγαλύτερους και τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές σκαφών παγκοσμίως.

Αυτά τα 3.000 σκάφη το 60% είναι ιστιοπλοϊκά και το 40% μηχανοκίνητα. Συνολικά, το 85% των σκαφών της Bavaria εξάγονται πέρα από τα Γερμανικά σύνορα. Από την ίδρυση της, η Bavaria έχει κατασκευάσει πάνω από 30.000 σκάφη, στις μέρες μας όμως περισσότερο από ποτέ φαίνεται πως είναι αφοσιωμένη στο να δημιουργήσει συναρπαστικά σκάφη.

Το ναυπηγείο διαθέτει από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παγκοσμίως και έχει αναγάγει την κατασκευή σκαφών σε «υψηλή τέχνη». Από τον απόλυτα ελεγχόμενο ως προς την θερμοκρασία και υγρασία χώρο των πλαστικών τμημάτων ως την τελική παράδοση, η γραμμή παραγωγής περνά από διάφορους σταθμού συναρμολόγησης το συνολικό μήκος των οποίων ξεπερνά τα έξι χιλιόμετρα, εφαρμόζοντας στάνταρ τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά από όσα απαιτεί η νομοθεσία. Για παράδειγμα, το “GL Yacht Plus Certification”, είναι μία εθελούσια αλλά απαρέγκλιτη διαδικασία πιστοποίησης, που υπερβαίνει κατά πολύ τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας έτσι έναν ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας στο τελικό προϊόν.

Η πρεμιέρα του DEEP BLUE 46 COUPÉ αναμένεται γύρω στον Ιούλιο 2010. Για περισσότερες πληροφορίες όμως μπορείτε να απευθυνθείτε:

Kiriacoulis Mediterranean
Λεωφόρος Αλίμου 7, 17455 Άλιμος,
τηλ. 210 9886187 – 91, fax 210 9844529
email [email protected]

kiriacoulis