33ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών. Μέρος Α.

Το 33ο  Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών,  η κορυφαία εκδήλωση του κλάδου στην χώρα μας, έκλεισε τις πύλες του την Κυριακή μέσα σε μία ασφαλώς ζοφερή ατμόσφαιρα, λόγω της διεθνούς κρίσης, τις οικονομικές περιπέτειες και το σφίξιμο του ζωναριού μας από την τρόϊκα.

Η Expo One μαζί με τον ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ διοργάνωσαν τη μεγαλύτερη έκθεση ναυτικών προϊόντων στη χώρα μας για τρίτη συνεχή φορά στις πολύ όμορφες και σύγχρονες εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo με ιδιαίτερη φροντίδα, προσοχή και επιμέλεια.

Ίσως έφερε αρκετά χαμόγελα και μία μικρή δόση αισιοδοξίας στο χώρο της θάλασσας.

Ίσως πρέπει και εμείς να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και να συνεχίσουμε να ζούμε σαν άνθρωποι έστω και με ισχνό  πορτοφόλι. Όπως λένε και οι πιο παλιοί η «θάλασσα αρρωσταίνει δεν πεθαίνει».

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα  με πέρυσι αλλά ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν αρκετός γεγονός ενθαρρυντικό στην περίοδο αυτή που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι συμμετοχές των εκθετών ήταν μειωμένες, το ίδιο άλλωστε συνέβη και στα μεγάλα ναυτικά σαλόνια της Ευρώπης.  Τώρα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του αριθμού των παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν για να έχουμε μία σαφή εικόνα της  αγοράς.

Ας επισκεφτούμε λοιπόν το Ναυτικό Σαλόνι των Αθηνών. Ελάτε μαζί μας…

Το orsa.gr για τέταρτη συνεχή χρονιά ήταν εκεί

Φουσκωτά σκάφη:

Motonautica Vesuviana – Motonautica Hellas OE

Η εταιρία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, το κορυφαίο ιταλικό ναυπηγείο “Motonautica Vesuviana” με σκάφη από 5 έως 11 μέτρα, με υψηλή ποιότητα υλικών, εγρονομικό και μοντέρνο σχεδιασμό τους, άψογο φινίρισμα  και άριστη πλεύση.

Next Boats

Από το 2006, η Next Boats,  κατασκευάζει πανέμορφα σκάφη για υψηλές επιδόσεις και θαλασσινές αποδράσεις με ασφάλεια και άνεση.

Κορμός  ΑΒΕΕ

Από τις πιο παλιές ελληνικές εταιρίες, κατασκευάζει με μεγάλη επιτυχία φουσκωτά σκάφη της σειράς Dromor και Commander .

Boss

Η εταιρία Boss Marine προσφέρει μία πλήρη γκάμα φουσκωτών σκαφών από 4.30μ. έως 8.50μ. Σκάφη που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού.

Olympic – Καρυοφύλλης  Δημήτριος

Εδώ και 25 χρόνια, κατασκευάζει σκάφη ταχύπλοα και φουσκωτά. Επίσης σκάφη ιδανικά για ψάρεμα, σκάφη υψηλών απαιτήσεων.

Oceanic – Περιμένης Η.& Θ.

Με 32 χρόνια διαδρομή στο χώρο των φουσκωτών σκαφών, καλύπτει όλα τα στάδια παραγωγής από το σχεδιασμό μέχρι την παράδοση.

F-Kotsampasis – Viper Φουσκωτά

Από το 1992 κατασκευάζει φουσκωτά σκάφη και θαλάσσια παιχνίδια από 2.60μ.  έως 9.70μ. και τα τελευταία 5 χρόνια προμηθεύει με φουσκωτά σκάφη το Πολεμικό Ναυτικό.

Πολυεστερικά σκάφη:

Motocraft  AE

Η εταιρία, μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο του σκάφους αναψυχής,  εξειδικεύεται σε συστήματα πρόωσης, μηχανολογικό, ναυτιλιακό εξοπλισμό και ταχύπλοα σκάφη αναψυχής. Η Motocraft στοχεύει στην ικανοποίηση των πελατών της προσφέροντας πάντα προϊόντα και υποστήριξη υψηλής ποιότητας.

Boston Whaler σκάφη

Μπισκίνοι ΑΦΟΙ ΑΕΒΕ – Σκάφη Ποσειδών

Στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της κατασκευάζει σκάφη αναψυχής σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας . Η εταιρία Ποσειδών ιδρύθηκε το 1980 και τα σκάφη της είναι ιδιαίτερα αποδεκτά τόσο από την ελληνική  όσο και από τις διεθνείς αγορές.

Olympic  Boats

Τα πολυεστερικά σκάφη της Olympic Boats με την παράδοση των 28 ετών, συνεχίζουν να προσφέρουν στην εγχώρια και διεθνή αγορά μοντέλα υψηλής ποιότητας με έξυπνο σχεδιασμό και ιδανική πλεύση.

Νηρεύς – Κρανίτης  Γ.& ΣΙΑ ΕΕ

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1976 στην Πάτρα. Κατασκευάζει πολυεστερικά σκάφη από 4.30μ. μέχρι 7.00μ. και φουσκωτά σκάφη από 3.60μ. έως 6.50μ.

Ηλεκτρονικά Σκαφών:

Αιγαίον Ηλεκτρονική ΑΕ

Με παράδοση 50 ετών στο χώρο των ηλεκτρονικών θαλάσσης, η Αιγαίον Ηλεκτρονική αντιπροσωπεύει τους σημαντικότερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών θαλάσσης. Όλα τα προϊόντα υποστηρίζονται τεχνικά με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και μεγάλη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Furuno Hellas SA

H Furuno, Ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρία ναυτιλιακών – ηλεκτρονικών ειδών ίδρυσε το 2009 στην Ελλάδα, θυγατρική εταιρία, την Furuno Hellas  και κατασκευάζει μία πλήρη γκάμα υψηλής τεχνολογίας προϊόντων.

Κατσαφανάς Γιώργος & ΣΙΑ ΟΕ – Hellas Marine Electronics

H εταιρία με 35 χρόνια εμπειρία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, κατασκευαστικούς οίκους ηλεκτρονικών συσκευών που καλύπτουν τις απαιτήσεις του σκάφους αναψυχής και όχι μόνο.

Τεχνάβα ΑΕ

Ηλεκτρονικοί χάρτες, βυθόμετρα, ανιχνευτές ψαριών GPS,  άγκυρες, αλυσίδες, μηχανές πρόωσς, προπέλες, υδραυλικά τιμόνια, είναι μερικά από τα προϊόντα που προσφέρει η εταιρία στους πελάτες της.

Σκορδίλης ΑΕ

Η Σκορδίλης ΑΕ συμπληρώνει 40 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας στον χώρο των ηλεκτρονικών για σκάφη αναψυχής.

3-S Sound Security Systems- Καπώνης Κωνσταντίνος

Η εταιρία διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων marine, αναλαμβάνει δε την μελέτη και τοποθέτηση προϊόντων audio, security και  multimedia σε όλα τα σκάφη.

Η περιήγησή μας στο 33ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών θα συνεχισθεί στο Β μέρος.