Τα 50 μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά γιοτ (μέρος α’)

Μετρώντας αντίστροφα στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε τα 50 μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά γιοτ στον κόσμο.

Μετρώντας αντίστροφα στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε τα 50 μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά γιοτ στον κόσμο.

Ξεκινάμε από τα 52.27 μέτρα επομένως κάντε υπομονή για το νούμερο 1 στη λίστα μας.

Απολαύστε υπεύθυνα!

50 Luna | 52.27m (171’6″)

Κατασκευασμένο το 1997 στην Ιταλία

Το 53.27-μέτρα Luna ( πρώην Galaxia ) κατασκευάστηκε από τη φημισμένη Perini Navi το 1997 σε ABS κλάση και ο εσωτερικός σχεδιασμός έγινε από το ναυπηγείο και τον Bernardo Chichi.

Ξεκινώντας ως Liberty, αυτό το μεγάλο ιστιοπλοϊκό γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα σε πέντε καμπίνες.

Κατασκευαστής: Perini Navi

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός σχεδιασμός: Perini Navi

Εσωτερικός Σχεδιασμός: Bernardo Chichi

49 Squall | 52.33m (171’8″)


Κατασκευασμένο το 2002 στην Ιταλία

Κατασκευασμένο από την Perini Navi, σχεδιασμένο από τη Dubois Naval Architects και με εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους από τον Rémi Tessier, το Squall ξεκίνησε τα ταξίδια του το 2003.

Αυτό το πελώριο πολυτελές ιστιοπλοϊκό γιοτ αποτελεί την επιτομή του στυλ και της υψηλής ζωής εν πλω. Καθαρές γραμμές μαζί με το κομψό αλλά κι απλό εσωτερικό συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία Ανατολής κι Δύσης. Η έξυπνη αξιοποίηση του χώρου τονίζει καθαρά τις γραμμές σε όλη την έκτασή του, δημιουργώντας με αυτό το τρόπο μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Το Squall φιλοξενεί 10 άτομα σε μια πλατιά μάστερ καμπίνα με εσωτερικό μπάνιο και χαμάμ, συν δυο καμπίνες με διπλά κρεβάτια, δυο καμπίνες με δυο μονά κρεβάτια και όλα διαθέτουν εσωτερικό μπάνιο.

Κατασκευαστής: Perini Navi

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός Σχεδιασμός: Dubois Naval Architects

Εσωτερικός Σχεδιασμός: Rémi Tessier

48 Mikhail S. Vorontsov | 52.40m (171’11”)


Κατασκευασμένο το 2013 στην Ολλανδία

Η Dream Ship Victory κατασκεύασε το Μikhail S. Voronstov, το 52.4-μέτρα σκάφος από ξύλο, στη Τουρκία, πριν το αποστείλει 3,000 μίλια μακριά στη Balk Shipyard της Ολλανδίας για τις τελικές λεπτομέρειες.

Η DVS το μετέφερε στη Dykstra & Partners για να βελτιώσει το σκάφος, το οποίο έχει διαμορφωθεί για να παρέχει το μέγιστο αξιοποιήσιμο εσωτερικό χώρο παράλληλα με καλές ιστιοπλοϊκές αποδόσεις. Ο Ken Freivokh είναι υπεύθυνος για τον εσωτερικό σχεδιασμό.

Στην πρύμνη βρίσκεται η σουίτα του ιδιοκτήτη και συμπεριλαμβάνει σάουνα καθώς και γραφείο, με δικό του υπερστέγασμα. Οι σουίτες των φιλοξενούμενων ακολουθούν, με σκάλες που οδηγούν στο κύριο σαλόνι του καταστρώματος-έναν μεγάλο χώρο με μπαρ, τηλεόραση και καθίσματα.

Συνολικό Μήκος( συμπεριλαμβανομένου και του προβόλου ): 64.52m

Κατασκευαστής: Dream Ship Victory / Balk Shipyard

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική: Dykstra & Partners Naval Architects

Εξωτερικός Σχεδιασμός: Valeriy Stepanenko

Εσωτερικός Σχεδιασμός: Ken Freivokh

47 Erica XII | 52.52m (172’4″)


Κατασκευασμένο το 2008 στην Ολλανδία

Το Erica XII είναι το πέμπτο πολυτελές γιοτ που σχεδιάστηκε από τον Andre Hoe και κατασκευάστηκε από το Ολλανδικό ναυπηγείο Vitters και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά γιοτ στον κόσμο. Ο σχεδιασμός του σκάφους παρουσιάζει μια γενναιόδωρη ομοιότητα με τα J-Class γιοτ, με τα ύφαλα του σκάφους σε σχήμα κανό.

Υπάρχουν, επίσης, δύο σταθμοί πηδαλιούχησης στο κατάστρωμα, με το πίσω υπερστέγασμα να διατίθεται αποκλειστικά για τον ιδιοκτήτη. Εκτός από τη σουίτα του ιδιοκτήτη, υπάρχουν άλλες τέσσερεις επιπλέον καμπίνες, με όλες τις εσωτερικές παροχές.

Κατασκευαστής: Vitters Shipyard

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός Σχεδιασμός: Andre Hoek

Εσωτερικός Σχεδιασμός : Redman Whiteley Dixon

46 Zinat Al-Bihaar | 52.6m (172’7″)

Κατασκευασμένο το 1988 στο Ομάν

Το Zinat-Al-Bihaar αποτελούσε πάντα ένα αινιγματικό γιοτ, όντας κατασκευασμένο από τη Oman Royal Yacht Squadron το 1988 σε κλάση Lloyds από μαόνι.

Ο ιδιοκτήτης είναι ο Σουλτάνος του Ομάν, η ναυπηγική αρχιτεκτονική έγινε από τον Colin Mudie και ο εξωτερικός σχεδιασμός από τη Burness Corlett-Three Quays.

Συνολικό Μήκος( συμπεριλαμβανομένου και του προβόλου ): 60.99m

Κατασκευαστής: : Royal Oman Yacht Squadron

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική: Colin Mudie

Εξωτερικός Σχεδιασμός: Burness Corlett – Three Quays

45 Fleurtje | 52.73m (173′)

Κατασκευασμένο το 1960 στην Ολλανδία

Σχεδιασμένο από τον Robert Clark, το Fleurtje κατασκευάστηκε το 1960 στο Ολλανδικό ναυπηγείο De Vries Lentsch. Προηγουμένως ήταν γνωστό ως Carita και έπειτα ως Argonaftis.

Αυτό το ιστιοπλοϊκό γιοτ με μήκος 57 μέτρα έχει εξαιρετικά κομψές γραμμές. Οι μακριές προεξοχές στην πλώρη και στην πρύμνη, τα πλούσια Awlgrip μπλε ύφαλα και τα τρία Douglas Fir κατάρτια συνδυάζονται και αποτελούν ένα ωραίο προφίλ.

Από την αρχή των ταξιδιών του, το Fleurtje έχει υποστεί τέσσερεις ανακαινίσεις και έχει παραμείνει στη Lloyds τάξη. Σίγουρα μετά από ένα τέτοιο βαθμό βελτιώσεων, αποτελεί ένα από τις πιο εκλεκτές τριικάταρτες σκούνες, φιλοξενώντας 12 άτομα σε 6 καμπίνες.

Συνολικό Μήκος( συμπεριλαμβανομένου του προβόλου ): 57m

Κατασκευαστής: De Vries Lentsch

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός Σχεδιασμός: Robert Clark

Εσωτερικός Σχεδιασμός: Leila Kennedy

44 Atmosphere | 53m (173’11”)


Κατασκευασμένο το 2000 στην Ιταλία

Το Atmosphere με μήκος 53 μέτρα είναι το τρίτο γιοτ από τη σειρά του Perini Navi και προσωρινά 44ο στη λίστα με τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά γιοτ στον κόσμο. Σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί τη χρήση του εσωτερικού του χώρου, προσφέρει άνετη διαμονή για 12 άτομα.

Σε εξαιρετικές συνθήκες μπορεί να φτάσει τους 15.5 κόμβους, μια επίδοση που παρέχεται από τον δίδυμό του με 1,257 ιπποδύναμη Deutz ντίζελ κινητήρα. Το εσωτερικό του ζεστό με άνετα έπιπλα, με κοκκινωπά υφάσματα και κομψές λεπτομέρειες από ξύλο κερασιές. Το κατώτερο κατάστρωμα διαθέτει σάουνα και Τουρκικό χαμάμ.

Κατασκευαστής: Perini Navi

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός Σχεδιαμός: Perini Navi

Εσωτερικός Σχεδιασμός: Perini Navi

43 Jasali II | 53m (173’11”)

Κατασκευασμένο το 1998 στην Ιταλία

Ξεκινώντας το ταξίδι του το 1998, το Jasali II ( πρώην Independence) αποτελεί απόδειξη των ικανοτήτων σχεδιασμού εσωτερικού κι εξωτερικού χώρου της ομάδας του Perini Navi. Αυτό το πολυτελές ιστιοπλοϊκό γιοτ, που ανακαινίστηκε το 2008, προσφέρει διαμονή σε 12 άτομα σε έξι σουίτες αλλά και να συμπεριλάβει μέχρι 12 άτομα πλήρωμα.

Έχει παραμείνει υπό διαχείριση που συμπεριλαμβάνει κανονική συντήρηση εξοπλισμού, αντικαθιστώντας κάθε αμφισβητούμενο σύστημα και αναβαθμίζοντάς το με καινούρια τεχνολογία όπως και όταν ήταν διαθέσιμο.

Κατασκευαστής: Perini Navi

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός Σχεδιασμός: Perini Navi

Εσωτερικός Σχεδιασμός: Budd Baty

42 Drumbeat | 53m (173’11”)

Κατασκευασμένο το 2002 στη Νέα Ζηλανδία

Κατασκευασμένο από τη Alloy Yachts το 2002 και σχεδιασμένο από τη Dubois Naval Architects, το Drumbeat σε μήκος 53 μέτρα ταυτίστηκε εύκολα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του, συνδυάζοντας καλές ιστιοπλοϊκές επιδόσεις με άνεση, αξία και χώρο.

Χαρακτηρίζεται από μοναδικό ντιζάιν από το θάλαμο διακυβέρνησης ως το σαλόνι και από την τραπεζαρία ως τη γέφυρα κι αυτό δημιουργεί έναν εκτεταμένο χώρο για διασκέδαση.

Το 2005 το εσωτερικό του ανασχεδιάστηκε για να αντανακλά την απλότητα και την λεπτότητα των γραμμών αυτού του εντυπωσιακού ιστιοπλοϊκού γιοτ. Τα χρώματα, τα υλικά και τα έπιπλα είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν άνεση. Ο φωτισμός ικανοποιεί και τις πιο υψηλές απαιτήσεις, δίνοντας την επιλογή προσαρμογής του φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση στο σαλόνι αλλά και στους άλλους χώρους του γιοτ. Συνολικά εμπνέει κομψότητα για τα 10 άτομα που μπορεί να φιλοξενήσει σε 5 καμπίνες.

Κατασκευαστής: Alloy Yachts

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός Σχεδιασμός: Dubois Naval Architects

Εσωτερικός Σχεδιασμός: Dubois Naval Architects

41 Nirvana | 53.5m (175’6″)

Κατασκευασμένο το 2007 στην Ολλανδία

Το Nirvana έχει το πλεονέκτημα να είναι ένα ιστιοπλοϊκό γιοτ με μεγάλη γέφυρα καθώς έχει κι ένα επιπρόσθετο, συγκεκριμένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό : το σχεδίασμα του σκάφους δε ξεπερνάει τα τρία μέτρα αλλά με εξαιρετική σταθερότητα.

Builder: Vitters Shipyard

Naval architecture & Exterior styling: Dubois Naval Architects

Interior design:GCA / Josep Juanpere Miret

Κατασκευαστής: Vitters Shipyard

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός Σχεδιασμός: Dubois Naval Architects

Εσωτερικός Σχεδιασμός: GCA / Josep Juanpere Miret

40 Parsifal III | 54m (177’2″)


Κατασκευασμένο το 2004 στην Ιταλία

Με μαύρα ύφαλα και άσπρη υπερκατασκευή, το Parsifal III ξεχειλίζει σχεδιαστικά και στυλιστικά από υπεροχή ενώ παράλληλα παραμένει εξαιρετικά άνετο και πρακτικό.

Το εντυπωσιακό εσωτερικό του, σχεδιασμένο από τον Rémi Tessier, τονίζεται από σκούρε κατασκευές από ξύλο, ανοξείδωτο ατσάλι και καλής ποιότητας δέρμα. Ο εξαιρετικός σχεδιασμός και η κατασκευαστική τέχνη δημιουργούν μια τελείως σύγχρονη αίσθηση για τους 14 φιλοξενούμενους και τα 9 μέλη του πληρώματος.

Builder: Perini Navi

Naval architecture & Exterior styling: Ron Holland / Perini Navi

Interior design: Rémi Tessier

Κατασκευαστής: Perini Navi

Ναυπηγική Αρχιτεκτονική / Εξωτερικός Σχεδιασμός: Ron Holland / Perini Navi

Εσωτερικός Σχεδιασμός: Rémi Tessier