Sessa Key Largo 36

Sessa Key Largo 36

Του Ιάσονα Θαλασσινού

Φαντασία, σχεδιασμός και ιταλική φινέτσα που ισορροπεί μεταξύ του design και της τεχνολογίας, ανάμεσα στην ποιότητα και το στυλ. Αυτά με δυο λόγια είναι τα κύρια σημεία, που φέρνουν τη Sessa Marine στην ελίτ της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σκαφών αναψυχής, με μια εντυπωσιακά ανερχόμενη πορεία.


Η ιστορία ξεκινά ακριβώς πριν από 50 χρόνια σαν μια οικογενειακή επιχείρηση, για να φτάσει στις μέρες μας στον κολοφώνα της επιτυχίας της με τέσσερις σειρές σκαφών για όλα τα γούστα και μεγέθη: τη σειρά open, στην οποία ανήκει και το Key Largo 36, που θα γνωρίσουμε εδώ, τη σειρά cruiser, yacht και fishing.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Sessa Marine στο Cividate al Piano απλώνονται σε μια έκταση 37.000 τετραγωνικών μέτρων, από τα οποία 16.000 είναι στεγασμένα. Απασχολεί περισσότερα από 300 άτομα και έχει να παρουσιάσει μια ετήσια παραγωγή που ξεπερνά τα 1.000 σκάφη όλων των σειρών. Με αυστηρή προσήλωση στην ποιότητα αλλά και στην έρευνα και τεχνολογία, σε συνδυασμό με την έμφαση στην καινοτομία του design, το μεγάλο αυτό ιταλικό ναυπηγείο έχει κερδίσει μια σημαντική θέση στο διεθνές πανόραμα.


Το Key Largo 36, η ναυαρχίδα της γραμμής, με την «επιθετική» σχεδίαση και χαρακτήρα είναι σίγουρα ένα μοντέλο της σειράς open, που χαρίζει την απόλυτη άνεση και την πολυτέλεια μαζί με τις υψηλές επιδόσεις σε ταχύτητα. Οι τρίδυμοι εξωλέμβιοι κινητήρες στην πρύμη, με την πλατφόρμα μπάνιου διαστάσεων 3,67 x 3,15, προκαλούν την έκκριση της αδρεναλίνης στο χειριστή, που νιώθει ένα «θηρίο» να ζωντανεύει με την αύξηση των στροφών. Η γρήγορη γάστρα του Key Largo 36 προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους φίλους του είδους, σε συνδυασμό πάντα με μια γλυκιά πλεύση σε κάθε λογής καιρό.


Το 36άρι open της Sessa Marine είναι όμως και ένα ιδανικό σκάφος για όσους επιζητούν την άνεση, χάρη στην έξυπνη σχεδίαση των χώρων πάνω και κάτω από το κατάστρωμα. Το πλωριό deck με τα τεράστια στρώματα, προσφέρεται για ηλιοθεραπεία, ενώ το πρυμιό τμήμα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία της άνετης διαβίωσης, που δίνει το σαλόνι al fresco. Ο χώρος διακυβέρνησης, με την επιβλητική κονσόλα στο μέσον του σκάφους, διαθέτει τρία καθίσματα για τον κυβερνήτη και του φίλους του. Πιο πρύμα συναντάμε και ένα υπαίθριο pantry για την προετοιμασία των απαραίτητων εδεσμάτων και ποτών στο κατάστρωμα. Η πρόσβαση περιμετρικά της κονσόλας είναι άνετη και σίγουρη σε στυλ walkaround.


Κάτω από το κατάστρωμα «κρύβεται» μια υπέροχη διπλή καμπίνα στην πρύμη, ενώ στην πλώρη υπάρχει ένα μεγάλο καθιστικό, που μετατρέπεται σε άλλη μια διπλή καμπίνα για τους φιλοξενούμενους. H εργονομική κουζίνα και το άνετο μπάνιο συμπληρώνουν τις ανέσεις. Στο εσωτερικό είναι έκδηλα όλα τα στοιχεία εργονομίας της σχεδίασης, αλλά και η «απέριττη» πολυτέλεια, με άπλετο φυσικό φωτισμό που εξασφαλίζουν οι πλευρικές παραφωτίδες και τα φιλιστρίνια.


Το Key Largo 36 σχεδιάστηκε με τη φιλοσοφία του ναυπηγείου, που θέλει την ικανοποίηση του πελάτη χωρίς συμβιβασμούς. Η σχεδίαση αλλά και η τεχνολογία του είναι ευρηματική, όπως άλλωστε και στα άλλα μοντέλα, τα οποία συνδυάζουν πολλά σε ένα. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η ιταλική σχολή ηγείται σήμερα στην κατηγορία του μηχανοκίνητου. Η φινέτσα και η έμφαση στην άνεση, αλλά και οι επιδόσεις αποτελούν τα κύρια στοιχεία που καμιά άλλη εθνική βιομηχανία στον κόσμο δεν θα ξεπεράσει ποτέ.


Τεχνικά χαρακτηριστικά
Σχεδιαστής: Christian Grande
Ολικό μήκος: 11,50 m.
Μήκος κύτους: 11,50 m.
Πλάτος: 3,50 m.
Εκτόπισμα (χωρίς κινητήρες): 6.000 kg.
Δεξ. καυσίμων: 1.200 lt.
Δεξ. νερού: 230 lt.
Μεγίστη ισχύς μηχανών: 3 x 350 hp.
Μεταφερόμενα άτομα: 12
Κουκέτες: 4


Αντιπρόσωπος
Aquacraft
Έκθεση: Εθνάρχου Μακαρίου & Λεωφ. Ποσειδώνος, ?λιμος,
τηλ. 210-98.85.554, fax 210-98.88.204
Γραφεία: Μεσογείων 533, Αγ. Παρασκευή,
τηλ. 210-60.78.507-8, fax 210-60.78.401
[email protected]
www.aquacraft.gr