Riviera 4400 Sport Yacht

Riviera 4400 Sport Yacht

Καλοκαίρι απομεσήμερο, σε ένα ερημικό κολπίσκο, γαλανός ουρανός, πεντακάθαρα νερά, μπάνιο, ουζάκι, μεζεδάκι και κουβεντούλα με αγαπημένα πρόσωπα… Ειδυλλιακό σενάριο που γίνεται ακόμα καλύτερο, εάν προσθέσουμε στην εικόνα και το Riviera 4400 Sport Yacht.


Η φήμη της Riviera έχει ξεπεράσει εδώ και πολλά χρόνια το νότιο ημισφαίριο. Το μεγαλύτερο αυστραλέζικο ναυπηγείο που λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια, έχει μια παραγωγή, η οποία φτάνει τα 330 σκάφη ετησίως και αντιπροσώπους σε περισσότερες από 30 χώρες. ?ρτιες εγκαταστάσεις, υπερσύγχρονη τεχνολογία, υψηλή ποιότητα, έμφαση στο after sales service και σεβασμός στο περιβάλλον είναι οι άξονες thς φιλοσοφίας της.
Το νέο της μοντέλο το 4400 Sport Yacht έρχεται να προσθέσει περισσότερη… αναψυχή στη θαλάσσια αναψυχή, προσφέροντας έξυπνες πρακτικές λύσεις που κάνουν ομορφότερη τη ζωή στο σκάφος. Το κύτος είναι σχεδιασμένο με τα πλέον σύγχρονα προγράμματα CAD (Computer Aided Design), που εξασφαλίζουν άριστη υδροδυναμική και κατασκευασμένο με την τελευταία τεχνολογία έγχυσης, που σε σύγκριση με τη μέθοδο των στρώσεων δίνει πιο ανθεκτική κατασκευή, μειώνοντας παράλληλα το βάρος. Η άριστη συμπεριφορά, η ευελιξία στις μανούβρες και η οικονομικότερα κατά 30% λειτουργία οφείλονται στο πρωτοποριακό σύστημα IPS της Volvo Penta, που υιοθετούν πλέον όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. Αντικαθιστώντας το V-drive, το σύστημα με τις προπέλες να «κοιτούν» πλώρα, έλκει το σκάφος αντί να το σπρώχνει.


Το Riviera 4400 μας καλωσορίζει στο ευρύχωρο cockpit του. Εδώ Θα χαλαρώσουμε στο άνετο καθιστικό με το ρυθμιζόμενο τραπέζι που ανάλογα με την ώρα τας ημέρας μετατρέπει το σύνολο σε τραπεζαρία για δείπνο al fresco, σε χώρο ηλιοθεραπείας ή εξωτερικό σαλόνι με coffee table. Τη δροσιά του μας προσφέρει το πρακτικό wet bar, εξοπλισμένο με νεροχύτη, πάγκο εργασίας, ψυγείο και ice maker. Από τις δύο μπάντες τα φαρδιά, επενδυμένα με teak, σκαλοπάτια (διαθέτουν κρυφό φωτισμό για πιο ασφαλή… νυχτοπερπατήματα) μας οδηγούν στο πλωριό κατάστρωμα με το στρώμα ηλιοθεραπείας. Πριν μπούμε στα ενδότερα να αναφερθούμε στην πλατφόρμα μπάνιου όπου φιλοξενείται άνετα το tender και στο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο του καθρέφτη που χωράει τα μπαλόνια και τον εξοπλισμό των θαλάσσιων σπορ. Για την πρόσβαση στις μηχανές υπάρχουν δύο… οδοί: ένα μικρότερο άνοιγμα στο πλωριό τμήμα του cockpit και ένα μεγάλο τμήμα του δαπέδου του που ανασηκώνεται με remote control, αποκαλύπτοντας όλο το μηχανοστάσιο.


Από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του σκάφους είναι το τεράστιο παράθυρο και η πόρτα που οδηγούν στο εσωτερικό. Όταν είναι ανοικτά, σαλόνι και cockpit αποτελούν ένα ενιαίο φιλόξενο χώρο. ?λλο «αέρα» στο σαλόνι δίνει βέβαια το ανοιγόμενο hard top σε συνδυασμό με τα συρόμενα πλευρικά παράθυρα. Ο μεγάλος δερμάτινος αναπαυτικός καναπές με το τραπέζι βρίσκονται στην αριστερά μπάντα, έχοντας απέναντι την εργονομική κουζίνα, εξοπλισμένη με όλες τις ευκολίες. Η εικόνα συμπληρώνεται από το όμορφο entertainment center με την 26άρα LCD TV, ένα έπιπλο bar και τους αποθηκευτικούς χώρους ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα ενισχύεται από το άριστο φινίρισμα του ξύλου αμερικάνικης κερασιάς. Δύο δερμάτινες ρυθμιζόμενες πολυθρόνες και μια μοντέρνα πλήρως εξοπλισμένη κονσόλα δημιουργούν ένα πιλοτήριο που θα λατρέψει ο κυβερνήτης.

Στη σκάλα καθόδου προς τις καμπίνες υπάρχει ντουλάπι με ράφια για τα λευκά είδη και πρόβλεψη για την τοποθέτηση πλυντηρίου ρούχων. Η πλωριά καμπίνα διαθέτει Queen island bed και συνεχόμενο μπάνιο, ενώ η πρυμιά, εκμεταλλευόμενη το χώρο που εξοικονομείται χάρη στο σύστημα IPS της μηχανοκίνησης, πιάνει όλο το πλάτος του σκάφους και διαθέτει εκτός από το διπλό κρεβάτι και ένα μονό. Η τουαλέτα της έχει πόρτα και από το διάδρομο.


Είναι παντού εμφανές ότι οι σχεδιαστές έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και την προσοχή τους στη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και ομορφαίνει ακόμα περισσότερο τα θαλασσινά μας ταξίδια.

ΣΣ. Το σύστημα IPS της Volvo έρχεται με άλλη μια καινοτομία της σύγχρονης τεχνολογίας στη θάλασσα, ένα joystick control, που διευκολύνει αφάνταστα τον πλήρη έλεγχο του σκάφους στη μανούβρα. Το σύστημα σύντομα θα παρουσιάσουμε στις νέες τεχνολογίες του ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

Αντιπρόσωπος:
Mega Yachts,
Λεωφ. Βουλιαγμένης 109, 166 74 Γλυφάδα,
τηλ. 210.96.47.090, fax 210.96.37.430,
www.megayachtsgr.com, e-mail: [email protected].