Motonautica – MV 700 Fashion!

Στις σημερινές ανάγκες του ιδιοκτήτη, συμπεριλαμβάνεται η ταχύτητα, η οικονομία και η άνεση. Για πολλούς, η ιδέα ενός 8+ μέτρα σκάφους, με ή χωρίς καμπίνα, είναι πλέον απραγματοποίητο όνειρο.

Τα υψηλά τεκμήρια, οι φόροι, οι μεγάλες καταναλώσεις βενζίνης μαζί με την ραγδαία αύξηση της τιμής της τα τελευταία χρόνια, αλλάζουν τελείως το σκηνικό της αγοράς του φουσκωτού σκάφους.

Η Motonautica, ακούγοντας τις ανάγκες της αγοράς, έρχεται με την πρόταση που ονομάζεται MV 700 Fashion. Το σκάφος είναι πολύ εντυπωσιακό εκ πρώτης όψεως, το μολυβί και το άσπρο, τα χαρακτηριστικά χρώματα της Motonautica αναδεικνύουν τις μοντέρνες γραμμές του σκάφους.

Η πλώρη του MV 700 Fashion

Η δελφινιέρα στην πλώρη, διευκολύνει την πρόσβαση στο σκάφος. Ο εργάτης της άγκυρας της Lewmar διατίθεται στο standard εξοπλισμό και διαθέτει ασφάλεια ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα φύγει η άγκυρα εν πλω.

Τα ταμπούκια της πλώρης είναι μεγάλα, ευρύχωρα και με πολύ καλή πρόσβαση.

Το κεντρικό ταμπούκι καταλαμβάνει όλο το χώρο κάτω από το πλωριό κρεβάτι, ενώ τα σωστά αμορτισέρ εξασφαλίζουν εύκολο άνοιγμα.

Μέσα στο πλωριό ταμπούκι, υπάρχει άλλο ένα μικρότερο, το οποίο είναι ένας απόλυτα στεγανός χώρος που μπορούμε να αποθηκεύσουμε φαρμακείο και άλλα απαραίτητα.

Όλα τα ταμπούκια του σκάφους, είναι μονομένα με λάστιχο στα σημεία που εφαρμόζουν για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα τους και η απόσβεση τριγμών και θορύβων. Επίσης, όλα τα ταμπούκια έχουν ανοξείδωτες κλειδαριές κλεισίματος.

Κονσόλα

Το σκάφος διαθέτει κεντρική κονσόλα. Η διάταξη των οργάνων είναι πολύ καλή. Όλα τα όργανα είναι καλά ορατά και προσβάσιμα από τη θέση του κυβερνήτη.

Η πλάτη του καθίσματος υποστηρίζει τη μέση όταν το σκάφος κυβερνάται καθιστά, ενώ, όταν οι συνθήκες το υπαγορεύουν, η πλάτη έρχεται μπροστά και υποστηρίζει την άνετη διακυβέρνηση στην όρθια στάση.

Το σκάφος της παρουσίασης διαθέτει χωνευτό gps- plotter 7 ιντσών, vhf και radio-cd. Κάτω από το τιμόνι, υπάρχει μικρό ντουλαπάκι, χρήσιμο για μικρό αντικείμενα πρώτης ανάγκης. Στο μπροστινό μέρος της κονσόλας, υπάρχει ντουλαπάκι που δίνει πρόσβαση στα τάνκια νερού και βενζίνης. Ένα ενδιαφέρον του σκάφους είναι το fire safe. Είναι μια υποδοχή η οποία παίρνει το στόμιο του πυροσβεστήρα και γεμίζει αφρό το χώρο γύρω από το τανκ βενζίνης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Το κάθισμα του κυβερνήτη είναι διπλό και αριστερά είναι η θέση του συγκυβερνήτη. Κάτω από το κάθισμα του κυβερνήτη, κρύβεται άλλος ένας αποθηκευτικός χώρος, αρκετά μεγάλος και με εύκολη πρόσβαση. Στα έξτρα του σκάφους, μπορεί κανείς να παραγγείλει ενσωματωμένο ηλεκτρικό ψυγείο μέσα σε αυτό το χώρο.

Πρύμνη

Ο πρυμνιός καναπές καθίζει 4 άτομα και η πλάτη του είναι πολύ αναπαυτική στο ταξίδεμα.

Κάτω από τον καναπέ, υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος καθώς και πρόσβαση στις δύο μπαταρίες.

Το σκάφος διαθέτει τον αναμενόμενο διακόπτη μπαταριών, ο οποίος λειτουργεί στο both φορτίζοντας τις μπαταρίες. Όταν δέσουμε, κλείνουμε το διακόπτη και όλα τα ηλεκτρονικά του σκάφους ελέγχονται από κεντρικό διακόπτη ρεύματος ο οποίος βρίσκεται στην κονσόλα. Αυτό είναι μια έξυπνη λύση για όσους από εμάς ξεχνάμε ή μπερδεύουμε τις θέσεις του διακόπτη που αφορούν την  μπαταρία εκκίνησης με την μπαταρία του service.

Όταν είμαστε για μπάνιο, η πλάτη του καναπέ πέφτει, η πλάτη του καθίσματος του κυβερνήτη μπαίνει μπροστά και μια προσθήκη τοποθετείται στα στηρίγματα ανάμεσα τους, δημιουργώντας ένα διπλό κρεβάτι ηλιοθεραπείας και ανάπαυσης, κάτω από τη δροσερή σκιά της τέντας ηλίου. Η μεγάλη πλατφόρμα αριστερά και δεξιά του κινητήρα, εξασφαλίζει άνεση στις ώρες του μπάνιου, ευκολία στο ντους αλλά και ένα χρήσιμο χώρο για εναποθέτηση εξοπλισμού όταν είμαστε σε στάση.

Το σκάφος γενικά.

Το hull και το deck του σκάφους είναι κατασκευασμένα με την μέθοδο Infusion, γεγονός που χαρίζει εξαιρετική ανθεκτικότητα στο σκάφος και παράλληλα δεν προσθέτει βάρος. Το MV 700 ζυγίζει 705 κιλά χωρίς κινητήρα. Το εσωτερικό του πλάτος είναι 1,50μ. Σε συνδυασμό με την σωστή τοποθέτηση της κονσόλας στο κέντρο και λίγο μπροστά, αφήνει αρκετούς χώρους αλλά και δύο σειρές καθισμάτων μέχρι την πρύμνη (κυβερνήτη και πρυμνιός καναπές).

Τα καπάκια των ταμπουκιών είναι πολύ καλά φινιρισμένα, μέσα και έξω. Στα σημεία που βιδώνουν, υπάρχει εσωτερικά μεταλλικό σπείρωμα ώστε να μην χαλάνε οι τρύπες με τους κραδασμούς ή με το βίδωμα – ξεβίδωμα.

Το deck είναι αυτοστραγγιζόμενο εν στάση.

Το σκάφος έχει ένα ανοξείδωτο τανκ βενζίνης με χωρητικότητα 210 lt και ένα πλαστικό τανκ νερού, χωρητικότητας 85lt. Η συνιστώμενη ιπποδύναμη είναι 150hp, η min 120 και η max 200. Το σκάφος της παρουσίασης φορούσε κινητήρα Yamaha 150hp με προπέλα τρίφτερη 19’’. Η ταχύτητα πορείας είναι περίπου 27 knots στις 4.000rpm, με κατανάλωση 0,7lt/m και μέγιστη ταχύτητα 40knots.

Βασικός εξοπλισμός

Στο βασικό εξοπλισμό του MV 700 περιλαμβάνεται ο ηλεκτρικός εργάτης της Lewmar, ανοξείδωτη άγκυρα, ηλεκτρική εγκατάσταση, μπαταρίες και διακόπτες, η σκάλα μπάνιου και το τανκ της βενζίνης χωρητικότητας 205 lit.

Το σκάφος είναι μια πολύ καλή πρόταση η οποία ταιριάζει με τις ανάγκες των καιρών. Συνδυάζει το ευρύχωρο τουριστικό σκάφος, με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους για το μέγεθος του, γρήγορη και σταθερή πλεύση και συνάμα, πολύ οικονομική. Επίσης, η ευκολία μετακίνησης με σχετικά μικρού κυβισμού αυτοκίνητο, το καθιστά ως μια από τις βασικές επιλογές του σημερινού χρήστη που θέλει να κάνει διακοπές, ψάρεμα και αναψυχή με σκάφος, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει τεράστια ποσά αφενός για την αγορά του, αφετέρου για την συντήρηση και για καύσιμα.

Τα MV700, διατίθενται και για ενοικίαση στη Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με ειδική συμφωνία. Για περισσότερος πληροφορίες :

τηλέφωνο 22710.21612 – 210.2852222 ή www.aegeanrentaboat.gr

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 7.05μ

Μήκος Ισάλου: 6.52μ

Εσωτερικό μήκος: 5.65μ

Εξωτερικό πλάτος: 2.67μ

Εσωτερικό πλάτος: 1.50μ

Διάμετρος μπαλονιών: 42-56

Υλικό αεροθαλάμων: H/N Orca dtex 1670

Βάρος: 705κ

Min ιπποδύναμη: 120hp

Max ιπποδύναμη: 200 hp

Συνιστώμενη ιπποδύναμη: 150 hp

Τανκ Βενζίνης: 205lt

Άτομα: 16

Κατηγορία: CE B

Τελική τιμή σκάφους, κινητήρα και τρέιλερ: 45.000 ευρώ

Motonautica Hellas

Γρ. Λαμπράκη 45, Λυκόβρυση

Τηλ: 210.2852222, Fax: 210.2852223

www.motonautica.gr

[email protected]

Δείτε όλα τα σκάφη της Motonautica