Mar-Co 18 (Eighteen)

Παρουσίαση : Γεράσιμος Θαλασσινός

Φωτογραφίες : Δημήτρης Καραγεωργίου

Το ναυπηγείο της Mar-Co στο Μιλάνο από την ίδρυση του το 1974 παράγει πανέμορφα φουσκωτά σκάφη, από τα πλέον αγαπητά στην ελληνική αγορά. Σήμερα με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας το ιταλικό ναυπηγείο κατασκευάζει σκάφη από 17 έως 35 πόδια, εξαιρετικής ποιότητας και πλεύσης.

To Mar-Co 18, όπως είναι αναμενόμενο, διαθέτει άψογο φινίρισμα και προσοχή, τόσο στη λεπτομέρεια όσο και στη λειτουργικότητα.

Πλώρη του Mar-Co 18

Το Mar-Co 18, με 5,80 ολικό μήκος και 5,05 εσωτερικό μήκος και πλάτος 2,52, προσφέρει άνεση και λειτουργικότητα στους επιβάτες του, εκμεταλλευόμενο το μέγιστο του χώρου του. Η πολύ λεπτή δελφινιέρα, επιτρέπει μια ιδιαίτερη διάταξη στην πλώρη του σκάφους με αποτέλεσμα ένα μεγάλο και άνετο πλωριό κρεβάτι με μήκος 1,85μ.

Η πρόσβαση από πλώρα διευκολύνεται από το πολυεστερικό τμήμα της σε σχήμα U και διαθέτει ράουλο για την άγκυρα και inox χειρολαβή.

Στην δεξιά και αριστερή πλευρά της πλώρης, το sundeck κρύβει τρεις αποθηκευτικούς χώρους και το στρίτσο της άγκυρας.

‘Ένας από τους χώρους είναι μακρόστενος και επιτρέπει την εύκολη αποθήκευση για τον εξοπλισμό του σκι και του ψαρέματος (πέδιλα και ψαροντούφεκα) που συνήθως δυσκολευόμαστε να αποθηκεύσουμε. Στα άλλα τρία ταμπούκια μπορούμε να αποθηκεύσουμε και να έχουμε εύκολη πρόσβαση στις τέντες του σκάφους και ότι άλλο μας είναι απαραίτητο για το ταξίδι μας.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσθήκης τραπεζιού, για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με το ποτό και το φαγητό μας, μετά από μία κουραστική ημέρα! Όταν δεν χρειαζόμαστε το τραπέζι, με την προσθήκη μαξιλαριών δημιουργούμε ένα άνετο και ευρύχωρο χώρο ηλιοθεραπείας.

Η πρύμνη του Mar-Co 18

Η πρόσβαση στο σκάφος από την πρύμνη είναι εύκολη. Η πλατφόρμα δεξιά και αριστερά του κινητήρα, αλλά και το πολυεστερικό τμήμα που καλύπτει το μπαλόνι μέχρι περίπου το μέσο του σκάφους, δίνει σταθερό πάτημα και ταυτόχρονα προστατεύει το μπαλόνι κατά την είσοδο μας στο σκάφος από πρύμνη.

Στην αριστερή πλευρά της πρύμνης είναι κρυμμένο το ντους και στη μέση υπάρχει μια πολύ έξυπνη θήκη για τα μπαλόνια του σκάφους ή την κουλούρα, ώστε να μην πιάνουν χώρο στα ταμπούκια του σκάφους. Στην πλατφόρμα, αριστερά της μηχανής, σε ένα πολύ πρακτικό και διακριτικό ταμπούκι, κρύβουμε την πίσω άγκυρα.

Το αναπαυτικό και εργονομικό κάθισμα για τον κυβερνήτη και δύο ακόμη επιβατών, κρύβει έναν ακόμα αποθηκευτικό χώρο που περιέχει και τις μπαταρίες, τους διακόπτες των μπαταριών, υδατοπαγίδες κ.α.

Το κάθισμα του κυβερνήτη σηκώνεται ώστε να υποστηρίζεται η όρθια θέση πλοήγησης.

Κονσόλα του Mar-Co 18

Η κονσόλα πλοήγησης είναι από VTR, εξοπλισμένη με τα απαραίτητα όργανα ναυσιπλοΐας,  ατσάλινο τιμόνι, ατσάλινη κουπαστή  και παρμπρίζ.

Τα όργανα είναι σωστά τοποθετημένα ώστε να είναι εύκολα ορατά κατά την όρθια ή καθιστή θέση του κυβερνήτη. Επίσης, μπροστά από το τιμόνι, υπάρχει μια πολύ πρακτική βαθιά θέση για μικροαντικείμενα. Μπροστά από την κονσόλα υπάρχει κάθισμα με έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Εξοπλισμός του Mar-Co 18

Την όμορφη  γραμμή του σκάφους, συμπληρώνει το πολυεστερικό Roll Bar, με θέση για πυροσβεστήρες, φώτα πλεύσης και κόρνα.

Για την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών, το Mar-Co 18 διαθέτει 6 λαβές από καουτσούκ, πολυεστερικές δέστρες πρύμνης μπάνιου και διπλή λωρίδα προφύλαξης περιμετρικά του σκάφους.

Στον άρτιο εξοπλισμό του σκάφους πρέπει να αναφέρουμε την πυξίδα, την ατσάλινη δεξαμενή καυσίμων (ενσωματωμένη στο καλούπι), το ντους, την ανοξείδωτη πτυσσόμενη σκάλα μπάνιου,  ατσάλινες γρίλιες για εξαερισμό των ντουλαπιών,
σετ μαξιλάρια, κάλυμμα χειμώνα ή αγκυροβολίου, αποθηκευτικός χώρος στην πλώρη και πρύμνη για την άγκυρα και χώρος για την αποθήκευση των σωσιβίων.

H μηχανή του Mar-Co 18

Η μηχανή του σκάφους της δοκιμής μας είναι η νέα Mercury 150 EFI. Το Mar-Co 18, είναι το πρώτο σκάφος στην Ελλάδα που φόρεσε την νέα εξωλέμβια. Το πολύ μικρό βάρος της σε συνδυασμό με την εξαιρετική δύναμη που παράγουν τα 3000 cc της, δίνουν πολύ καλή απόκριση στο γκάζι, ταχύτατο πλανάρισμα και πολύ οικονομική πλεύση (0,8 lt/ μίλι) στους 28 κόμβους. Η γάστρα του με το βαθύ V και δύο παρατροπίδια εξασφαλίζει καλή πλεύση και ασφάλεια στο ταξίδεμα του σκάφους, πολύ καλή απόκριση στο τιμόνι και σταθερότητα πλεύσης.

Χωρίς καμία αμφιβολία το Mar-Co 18,  είναι ένα ακόμη πανέμορφο, ιδανικό σκάφος για τις θαλάσσιες εξορμήσεις μας. Η πολύ καλή εργονομία, το άψογο φινίρισμα, η οικονομία στην κατανάλωση και οι πλούσιοι αποθηκευτικοί χώροι, το καθιστούν ιδανικό σκάφος για τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες, που μπορεί να είναι από το απλό μπάνιο σε κάποια κοντινή παραλία, το ψάρεμα με τους φίλους μας, τα θαλάσσια σπορ και τις διακοπές μας με την οικογένειά μας και τους φίλους μας.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Εξωτερικό μήκος: 5,80μ.
Εξωτερικό πλάτος: 2,52μ.
Εσωτερικό μήκος: 5,05μ.
Εσωτερικό πλάτος: 1,33μ.
Διάμετρος πλωτήρων: 0,45-0,60 μ.
Αρ. αεροθαλάμων: 5
Βάρος (χωρίς κινητήρα): 600 κιλά

Min & Max ιπποδύναμη: 115-150 hp

Μέγιστος αριθμός επιβαινόντων: 10

Ρεζερβουάρ βενζίνης 130 lt
Ρεζερβουάρ νερού με ντουζιέρα 100 lt

Αντιπρόσωπος:

Boat Center

Δ. Μελιδωνιάτης,

Σοφ. Βενιζέλου 59-63, Λυκόβρυση 14123

Τηλ.  210 2849820, φαξ 210 2849507

E mail : [email protected]

www.boatcenter.gr

Δείτε όλα τα σκάφη Mar-Co