Hanse 505

Τα σκάφη του Γερμανικού αυτού ναυπηγείου γίνονται όλο και καλύτερα.

Hanse 505

Συνεχίζοντας έτσι την παράδοση μετά το 345 και το 445, ήρθε η σειρά του πανέμορφου 505. Η γάστρα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μένουν τα ίδια, όμως το deck, μέρος του εσωτερικού και κάποιες άλλες λεπτομέρειες αλλάζουν και αντικαθίστανται με καινούργιες.

Με ολικό μήκος 15.4μ και πλάτος 4.8μ. είναι ιδανικό για άνετη κρουαζιέρα, ενώ οι καθαρές γραμμές του, η σταθερή πλεύση και η πλούσια ιστιοφορία του, εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις, ακόμη και με τρία μποφόρ.

Το κατάστρωμα είναι χαμηλό και απαλλαγμένο από εμπόδια. Αυτό βοηθά και επιτρέπει στους επιβάτες να κυκλοφορούν, ακόμη και χωρίς παπούτσια, χωρίς τον κίνδυνο να γλιστρήσουν ή να κτυπήσουν. Υπάρχουν επίσης αρκετοί χώροι για άνετη ηλιοθεραπεία.

Ο χειρισμός των ιστίων είναι εύκολος για ένα πλήρωμα δύο ατόμων (ακόμη και για ένα άτομο). Ο κυβερνήτης έχει την δυνατότητα να ελέγχει τα πανιά του με τα βιτζιρέλα που βρίσκονται κοντά στα δύο πηδάλια. Τα μαντάρια είναι πλήρως καλυμμένα και διατρέχουν το deck για να καταλήξουν στο cockpit στα δύο ηλεκτρικά βίντσια, τοποθετημένα κοντά στα πηδάλια, δίπλα στη θέση του κυβερνήτη.

Hanse 505

Το cockpit του Hanse 505 είναι τεράστιο και άνετο. Στην πρύμνη υπάρχει η αναδιπλούμενη πλατφόρμα για το μπάνιο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για σκάφη κρουαζιέρας και διακοπών.

Οι πάγκοι δεξιά και αριστερά είναι άνετοι και μπορούν να φιλοξενήσουν οκτώ άτομα γύρω από το τεράστιο πτυσσόμενο τραπέζι, ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν το γεύμα ή το ποτό τους στον καθαρό αέρα, προφυλαγμένοι από τον ήλιο, με την προστασία του bimini. Στο τραπέζι υπάρχει και ψυγείο, για να έχουν όλοι εύκολη πρόσβαση σε ένα δροσερό ποτό.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του σκάφους είναι άνετη, η σκάλα έχει ευρύχωρα σκαλοπάτια, και ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να κρατιέται, αν χρειάζεται, όπως κατεβαίνει.

Hanse 505

Το εσωτερικό είναι πανέμορφο και εντυπωσιακό. Το ξύλο της κερασιάς συνδυάζεται με το λευκό, τις ανοξείδωτες συσκευές και την όμορφη ταπετσαρία προσφέροντας ένα αποτέλεσμα μοντέρνο και ξεκούραστο. Τα πράγματι πολλά φινιστρίνια και τα μεγάλα παράθυρα στη γάστρα, επιτρέπουν να είναι πολύ φωτεινό και δροσερό.

Η κουζίνα στην αριστερή πλευρά είναι πλήρως εξοπλισμένη με ηλεκτρικό ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, κουζίνα με φούρνο και ανοξείδωτο νεροχύτη. Επίσης υπάρχει ψυγείο για το κρασί και πλυντήριο πιάτων.

Δεξιά, η γωνία της τραπεζαρίας με έναν άνετο καναπέ που φιλοξενεί έξι με οκτώ άτομα, γύρω από το τραπέζι. Άλλος ένας μικρότερος καναπές, ακριβώς απέναντι και κοντά στη γωνιά της κουζίνας, δημιουργεί επιπλέον θέσεις και αποθηκευτικό χώρο για μπουκάλια και δοχείο για πάγο.

Το chart table έχει αρκετά μεγάλο τραπέζι για τους χάρτες και το computer. Υπάρχει άφθονος χώρος για να τοποθετηθούν όλα τα απαραίτητα όργανα.

Hanse 505

Μπροστά από το σαλόνι υπάρχει ξεχωριστός χώρος τουαλέτας και ντους όπως επίσης άλλος ένας χώρος τουαλέτας/ντους πίσω από το chart table.

yachts-hanse-505-262537

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να διαλέξει αν θέλει, για παράδειγμα στην πλώρη, δύο διπλές καμπίνες, με πρόσβαση στην τουαλέτα από το διάδρομο, ή μία ευρύχωρη μεγάλη καμπίνα, με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και με άμεση πρόσβαση στη ξεχωριστή τουαλέτα και στο ντους. Άλλες δύο διπλές καμπίνες υπάρχουν στην πρύμνη του σκάφους. Αυτές οι επιλογές διαμορφώνουν το σκάφος στα προσωπικά γούστα και ανάγκες του ιδιοκτήτη. Μπορεί να είναι ενα σκάφος ιδιωτικό ή επαγγελματικό και να φιλοξενεί παρέες που αποφασίζουν να νοικιάσουν το σκάφος και να απολαύσουν τις ελληνικές θάλασσες.

Hanse 505

Το κατάστρωμα και το δάπεδο στο εσωτερικό του σκάφους είναι teak. Άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι επιτρέπουν στους επιβάτες να τακτοποιούν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Στο εσωτερικό του σκάφους, οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαμονή των επιβατών πολύ ευχάριστη. Υπάρχουν πολλές χειρολαβές και άλλα σημεία για να κρατηθείς, και όλος ο αποθηκευτικός χώρος είναι κατασκευασμένος με γνώμονα την εύκολη χρήση του.

Υπάρχει ξεχωριστή θήκη για τους χάρτες, και η περιοχή πάνω και πίσω από το ψυγείο αφήνει θέση για μία μηχανή espresso και ένα μικρό ντουλάπι για φάρμακα. Η οροφή στο σαλόνι είναι μερικώς επενδυμένη με ύφασμα δίνοντας έτσι ένα ζεστό και πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι άλλο ένα πανέμορφο σκάφος από τη Γερμανική Hanse, κατασκευασμένο με τα πιο ποιοτικά υλικά και σχεδιασμένο από την ομάδα Jude/Vrolijk που έχει παρουσιάσει στην παγκόσμιο αγορά πολλά από τα καλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Hanse 505

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Ολικό μήκος 15.4μ.
  • Μήκος κήτους 14.9μ.
  • Πλάτος 4.8μ.
  • Βύθισμα 2.4μ.
  • Εκτόπισμα 14.000 κιλά
  • Εμβαδόν ιστίων 1.390 τετ. μ.
  • Ballast 4.000 κιλά
  • Δεξαμενές καυσίμων (2) 280 λίτρα
  • Δεξαμενές νερού (2) 650 λίτρα
  • Μηχανή Volvo 72 hp with saildrive

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Status Yachts P.C. [email protected]
Αυξεντείου 3, 17455, Άλιμος
Τηλ: +30-210-988 16 10
Fax.: +30-210-9845598