H Suzuki λανσάρει τους κινητήρες DF30A και DF25A

H Suzuki ανακοίνωσε την προσθήκη ακόμη δύο, ελαφριών και άκρως αποδοτικών, εξωλέμβιων κινητήρων στην γκάμα της, τους DF30A και DF25A. Και τα δύο αυτά νέα μοντέλα, αποτελούν κορυφαία επιλογή για μικρά σκάφη, καθώς συνδυάζουν χαρακτηριστικά και επιδόσεις που θα ζήλευαν εξωλέμβιες, αρκετά μεγαλύτερου βάρους.

suzuki_kinitires

Με βάρος που προσεγγίζει μόλις τα 62 κιλά, τα νέα αυτά μοντέλα της Suzuki, είναι τα ελαφρύτερα της κατηγορίας τους, αποτελώντας ένα κορυφαίο επίτευγμα της μηχανικής, δεδομένων των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν στους κατόχους μικρών σκαφών.

Συγκεκριμένα :

  • Εύκολη εκκίνηση : με τρικύλινδρο κινητήρα 490 κ.εκ., οι εξωλέμβιες της Suzuki, διαθέτουν το επαναστατικό σύστημα νέας γενιάς ηλεκτρονικού ψεκασμού που εξασφαλίζει γρήγορη εκκίνηση, ομαλή λειτουργία και καλύτερη επιτάχυνση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
  • Easy Start Recoil : Οι νέες εξωλέμβιες διαθέτουν επίσης ένα πολύ ελαφρύ μηχανισμό εκκίνησης που απαιτεί λιγότερη δύναμη έλξης, γεγονός που τις καθιστά πολύ πιο εύκολες στη χρήση.
  • Suzuki Lean Burn Control System: με το πρωτοποριακό αυτό σύστημα της Suzuki, η DF25A είναι έως και 15 % πιο οικονομική * σε καύσιμο, σε σχέση με την τρέχουσα DF25. Αυτό το έξυπνο σύστημα διαχείρισης καυσίμου “προβλέπει” τις ανάγκες του κινητήρα για καύσιμο, παρακολουθώντας συνεχώς την απόδοσή του, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας του , προκειμένου να βελτιστοποιήσει το παρεχόμενο μείγμα καυσίμου/αέρα. Το αποτέλεσμα είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην οικονομία του καυσίμου σε μια ευρεία κλίμακα των στροφών λειτουργίας της εξωλέμβιας . Αυτό σημαίνει ότι τόσο η κατανάλωση καυσίμου, όσο και οι εκπομπές ρύπων μειώνονται, χωρίς να επηρεάζεται η εξαιρετική απόδοση του κινητήρα.
  • Roller Rocker Arms : Οι  DF30A και DF25A είναι οι πρώτες εξωλέμβιες στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, που  χρησιμοποιούν κυλινδράκια με εσωτερικά ρουλεμάν στα κοκοράκια των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής, μειώνοντας  έτσι τις τριβές μεταξύ εκκεντροφόρου και βαλβίδων.
  • Μετατόπιση του στροφαλοφόρου : Με την τοποθέτηση του στροφαλοφόρου ελαφρώς εκτός του κέντρου του κυλίνδρου, η Suzuki έχει καταφέρει να μειώσει την πλευρική πίεση στο τοίχωμα του κυλίνδρου, καθώς το έμβολο κινείται πάνω και κάτω. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ομαλή κίνηση του εμβόλου, η οποία βελτιώνει την απόδοση λειτουργίας.
  • Σύστημα ψύξης : τα νέα αυτά μοντέλα, διαθέτουν ένα ανασχεδιασμένο κάλυμμα κινητήρα, που εκτός της νέας αισθητικής που προσφέρει, παρέχει μια ομαλή ροή φρέσκου αέρα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ψύξη και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του κινητήρα.
  • Εύκολο πλύσιμο : Η ευκολία της χρήσης και της συντήρησης, ήταν ένα εκ των πρώτων μελημάτων στο μυαλό των μηχανικών Suzuki όταν σχεδίασαν τα νέα αυτά μοντέλα . Έτσι για να προστατευτεί ο κινητήρας από τυχόν ζημίες που προκαλεί το αλάτι , η άμμος και η βρομιές που μπορεί να συσσωρεύονται στο σύστημα της ψύξης του, οι νέες αυτές εξωλέμβιες είναι εξοπλισμένες με μια εύκολη δίοδο για την πρόσβαση του γλυκού νερού, ώστε να ξεπλυθούν τα επίμαχα μέρη όσο πιο εύκολα και βολικά γίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της ευκολίας τους στην χρήση, οι νέες εξωλέμβιες DF30A και DF25A είναι τόσο μικρές και ελαφριές που πραγματικά λύνουν τα χέρια των κατόχων τους, κατά τη μεταφορά και αποθήκευσή τους, καθιστώντας αυτές ως την ιδανική επιλογή για μια ευρεία γκάμα σκαφών, όπως αυτών για ερασιτεχνική αλιεία, tenders κ.α

Οι νέοι εξωλέμβιοι κινητήρες Suzuki DF30A και DF25A θα είναι διαθέσιμοι στις αρχές του καλοκαιριού του 2014 από την Suzuki Marine.