Grady White Tournament 275

Grady White Tournament 275

του Μάκη Ματιάτου

Έναν ακόμα άσσο έκρυβε στο μανίκι της η Grady White για το 2007. Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο ναυτικό σαλόνι της Νέας Υόρκης το νέο Tournament 275, ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων, που συνδυάζει χάρη στην τεχνογνωσία του ναυπηγείου, τις ανέσεις ενός open island cruiser με την ασφάλεια και τις επιδόσεις ενός οικογενειακού σκάφους, που σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις το ψάρεμα και όλες τις θαλασσινές δραστηριότητες, τόσο κοντά στην ακτή όσο και στην ανοικτή θάλασσα.

Η Grady White πιάνοντας το σφυγμό της αγοράς και αφού μελέτησε τις προτάσεις των καθΆ ύλην αρμοδίων -των dealers και των πελατών της- δημιούργησε τo Tournament 275, ένα σκάφος ευρέος «θαλασσινού φάσματος» για τις οικογένειες που θέλουν να χαίρονται όλα όσα προσφέρει η θάλασσα.

Πρωταρχικός παράγοντας είναι η ασφάλεια και η αίσθηση σιγουριάς που χρειάζεται, ιδίως όταν κάποιος έχει να μεταφέρει την οικογένειά του με ένα πλωτό μέσο. Είναι γνωστό ότι η Grady White παίρνει άριστα σε αυτό τον τομέα. Η μονολιθική κατασκευή με 100% στρώσεις με το χέρι εξασφαλίζει ομοιομορφία, δύναμη και αντοχή στην κατασκευή. Ανοξείδωτες περαστές βίδες και τυφλοί συνδετήρες ενώνουν το hull με το deck, χρησιμοποιώντας μια φλάτζα πολυαιθυλενίου και μόνωση όχι μόνο με σιλικόνη αλλά και με ισχυρή κόλλα διαστημικής τεχνολογίας. Όλα τα σκάφη έχουν αφρό πολυουρεθάνης για επιπλέον θετική πλευστότητα (είναι 100% αβύθιστα), ο οποίος προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή στην κατασκευή.

Ο δεύτερος παράγοντας για την απόλαυση του ταξιδιού είναι η ποιότητα της πλεύσης. Ό,τι και να γράψουμε για την πατενταρισμένη γάστρα Sea V² δεν μπορεί να σας μεταφέρει την αίσθηση που έχει κάποιος τιμονεύοντας ένα Grady White.

Σημαντικό όμως ρόλο παίζει και η λειτουργικότητα. Σε κάθε σκάφος του ναυπηγείου τα πάντα είναι σχεδιασμένα και τοποθετημένα εκεί ακριβώς που πρέπει να βρίσκονται ώστε να εξοικονομείται χώρος και να διευκολύνονται οι κινήσεις ιδίως κατά τη διάρκεια του ψαρέματος. Αυτά είναι με δύο λόγια τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητα των Grady White και αυτή τη συνταγή ασφαλώς ακολουθεί και το Tournament 275.

Με μήκος περίπου 27 πόδια και άριστη εργονομία, διαθέτει βεβαίως όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που το καθιστά το καλύτερο sportfishing σκάφος της κατηγορίας του, αποθηκευτικούς χώρους για τον εξοπλισμό των καταδύσεων, του σκι, τις προμήθειες και τα προσωπικά αντικείμενα, άνετο κλειστό χώρο τουαλέτας (πολύ σημαντικό για ένα open οικογενειακό σκάφος), καθιστικό πλώρα με αφαιρούμενο τραπέζι, πτυσσόμενο καναπέ πρύμα, δύο θέσεις για κυβερνήτη και συγκυβερνήτη (η δεύτερη είναι ηλεκτρονικά πτυσσόμενη και μετατρέπεται σε καναπέ), καθώς και πλήρες wet bar (optional).

Το κατάστρωμα είναι πλήρως αυτοστραγγιζόμενο (όλα τα μπούνια οδηγούν τα νερά κατΆ ευθείαν στη θάλασσα και όλες οι θυρίδες επιθεώρησης είναι υδατοστεγείς) και με άριστη αντιολισθητική ικανότητα. Η πόρτα του cockpit από fiberglass διευκολύνει στο ψάρεμα και στην άνετη πρόσβαση στο σκάφος. Το κλείστρο είναι βαρέος τύπου από μασίφ ανοξείδωτο 316 με μηχανισμό κλειδώματος για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το Tournament 275 δέχεται μία ή δύο εξωλέμβιες συνολικής ιπποδύναμης μέχρι 500 hp. Όλα τα χειριστήρια, οι καλωδιώσεις και τα όργανα τοποθετούνται κατά τη διάρκεια ναυπήγησης του μοντέλου, εξασφαλίζοντας έτσι άριστες επιδόσεις.

Αντιπρόσωπος: Β. Κηρύκος, 3ο χλμ. Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου, 194 00 Κορωπί, τηλ. 210-96.54.162, 210-96.56.913, fax 210-96.54.784, www.kirikos.gr, e-mail: [email protected].

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Μήκος κύτους: 8,20 m
Πλάτος: 2,59 m
Βύθισμα: 0,43 m
Δεξ. καυσίμων: 757 lt
Βάρος (net): 2.255 kg
Μηχανές: εξωλέμβιες (μία ή δύο)
Μέγιστη ιπποδύναμη: 500 hp