Φολέγανδρος: Μέσα στα 7 ομορφότερα χωριά στον κόσμο

Για άλλη μια χρονιά, τα Ελληνικά νησιά έχουν την τιμητική τους στα ξένα δημοσιογραφικά νέα. Φέτος, στην λίστα του CNN φιγουράρει η Φολέγανδρος.

Το CNN κατάρτισε πρόσφατα έναν κατάλογο με τα 7 ομορφότερα χωριά στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Φολέγανδρος. Η Χώρα της Φολεγάνδρου είναι ατμοσφαιρική και γοητευτική αλλά και μία από τις πλέον καλοδιατηρημένες στις Κυκλάδες.

folegandros_cnn_1

«Οι δρόμοι της Σαντορίνης πλημμυρίζουν από κόσμο αλλά στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό κυκλαδίτικο νησί, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα δρομάκια σε σχιστόλιθο, ασβεστωμένα κτήρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια, εκκλησάκια με φωτεινούς μπλε τρούλους, χωρίς τα πλήθη. Για μια απομονωμένη βουτιά, πηγαίνετε στο Κάτεργο όπου ήπια, σμαραγδένια κύματα αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακτή», γράφει το CNN.

folegandros_cnn

Και έτσι η Φολέγανδρος μπαίνει επάξια στη λίστα των ομορφότερων χωριών μαζίμε το Tellaro της Ιταλίας, το Hallstatt της Αυστρίας, το Bibury της Αγγλίας, το Colmar της Γαλλίας, το Reine της Νορβηγίας και το Telc της Τσεχίας. Και έτσι η Χώρα, σκαρφαλωμένη στο βράχο, μπορεί να είναι υπερήφανη όχι μόνο για την εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο αλλά και για τη σπουδαία διάκρισή της.

folegandros_cnn_2