Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης Nicholas Mevoli

Ο 32χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης Nicholas Mevoli βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να κάνει νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση.

dutis_02

Ο Nicholas Mevoli συμμετείχε σε δεκαήμερο καταδυτικό διαγωνισμό που φέτος διοργάνωνε η Vertical Blue στις Μπαχάμες, και ήθελε να καταρρίψει το ρεκόρ στο διάσημο Blue Hole Dean, την βαθύτερη μπλε του κόσμου στο θαλασσινό νερό, με βάθος 202 μέτρων.

dutis_01

Δυστυχώς μετά την επιστροφή του στην επιφάνεια της θάλασσας, και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, έχασε  τις αισθήσεις του και πέθανε. Οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι είχε πρόβλημα με την αναπνοή του κατά την ανάδυση και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες.

dutis_03

Ο Nicholas Mevoli έγινε τον περασμένο Μάιο ο πρώτος Αμερικανός αθλητής ελεύθερης κατάδυσης που κατάφερε με μια ανάσα, και χωρίς υποβοήθηση, να φτάσει στα 100 μέτρα σε χρόνο 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι είχε προσπαθήσει την περασμένη Παρασκευή να φτάσει τα 96 μέτρα αλλά φτάνοντας στα 80 μέτρα, αντιμετώπισε πρόβλημα και αναδύθηκε με αιμόπτυση, κάτι που δεν τον αποθάρρυνε και συνέχισε στον διαγωνισμό.