Οι άνεμοι «έδεσαν» τα σκάφη στο ευρωπαϊκό Laser Radial

Οι βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι που έφτασαν σήμερα ακόμα και τους 32 κόμβους δεν άφησαν να διεξαχθούν οι πρώτες κούρσες του όπεν Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser...

Οι βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι που έφτασαν σήμερα ακόμα και τους 32 κόμβους δεν άφησαν να διεξαχθούν οι πρώτες κούρσες του όπεν Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser, που διοργανώνει ο Ναυτικός  Όμιλος Καλαμακίου, με συν-διοργανωτές τον δήμο Αλίμου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 375 αθλητές και αθλήτριες από 34 χώρες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα θα διεξάγονταν δύο ιστιοδρομίες αλλά οι δυνατοί άνεμοι υποχρέωσαν τους διοργανωτές να μη δώσουν εκκίνηση. «Υπάρχει κανονισμός στην κλάση ότι όταν η ένταση των ανέμων είναι μεγαλύτερη από 25 κόμβους δε γίνονται αγώνες. Σήμερα η ένταση κυμαινόταν από 25 έως 35 κόμβους. Η ένταση ήταν επικίνδυνη για αγώνες και ιδιαίτερα γι’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Έτσι πήραμε την απόφαση να μη διεξαχθούν σήμερα κούρσες», δήλωσε ο Υπεύθυνος των Αγώνων Θανάσης Παπαντωνίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι αγώνες να αρχίσουν αύριο νωρίτερα (11.00) ώστε να διεξαχθούν τρεις κούρσες.

Χθες, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης στον θερινό κινηματογράφο του Αλίμου. Σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, δίπλα από τη θάλασσα, αθλητές, αθλήτριες και προσκεκλημένοι χόρεψαν στους ρυθμούς του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη. Την Τελετή Έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους Πρέσβεις και εκπρόσωποι πρεσβειών των χωρών που παίρνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εκπρόσωποι της πολιτικής και της αθλητικής ηγεσίας της Ελλάδος, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι: Mediterraneo Hospital, kaktos.com, Spartpark, Eurobank, ΙΟΛΗ, Superfast Ferries, ANEK Lines, intramoto, Jure Law Firm. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.nok.com.gr

https://www.facebook.com/LaserRadialYouthEuropeanChampionship2019