ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Γλαύκου σεμινάριο με εισηγητή τον Γιάννη Σιδέρη. Το θέμα ήταν “οι τεχνικές στο βαθύ ψάρεμα” και όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και η αίθουσα του συλλόγου γέμισε από κόσμο.

Αρχικά ο Γιάννης μίλησε για την διατροφή, την προπόνηση, τον εξοπλισμό (πέδιλα,στολή, μάσκα), τα εναλλασόμενα βάρη και διάφορα επιμέρους θέματα που αφορούν αυτό το απαιτητικό είδος ψαρέματος που όλο και περισσότεροι ψαροτουφεκάδες επιλέγουν τα τελευταία χρόνια. Ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να ψαρεύει κάποιος βαθιά ΜΟΝΟΣ και τόνισε ότι μόνο το βάθος δεν δίνει τα ψάρια, απλά δίνει περισσότερες ευκαιρίες.

Επίσης είπε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα μυστικό που να μη το ξέρει ο κόσμος που θέλει να βουτάει βαθιά και ο μόνος τρόπος να το πετύχει κάποιος είναι να πηγαίνει συχνά στη θάλλασα, να αφιερώνει χρόνο στην προσπάθεια να εφαρμόσει αυτά που έμαθε και όλα θα έρθουν σιγά σιγά. Αν δεν μπορεί να πάει θάλασσα τουλάχιστον να κάνει κάποιες προπονήσεις στις πισίνες και όχι μεγάλες αποχές από το νερό.

Το είδος ψαρέματος που κάνει για να κερίσει έναν αγώνα και το οποίο εμείς διαβάζουμε και βλέπουμε στα dvd, δεν έχει σχέση με το ψάρεμά του εκτός αγώνων το οποίο είναι πολύ πιο χαλαρό, χωρίς άγχος, με σταθερά βάρη, σε μικρότερα βάθη και με πολύ λίγες πολύ βαθιές βουτιές. Στο ψάρεμα πρέπει να περνάμε καλά, γιατί αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το κάνουμε.

Οι ερωτήσεις που έγιναν από τους συμμετέχοντες ήταν φυσικά πάρα πολλές, αφού δεν δίνεται συχνά η ευκαιρία να σου λύσει σχετικές απορίες ένας τόσο καταξιωμένος ψαροτουφεκάς.

Ο Γιάννης απαντούσε σε όλες απλά και κατανοητά, απομυθοποιώντας πολλά κατορθώματά του που φαντάζουν εξωπραγματικά, αλλά και “προσγειώνοντας”
αρκετούς που θεωρούν το βαθύ ψάρεμα κάτι απλό που το πετυχαίνει κάποιος εύκολα και γρήγορα.

Το σεμινάριο τελείωσε τα μεσάνυχτα, αλλά η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά…
πολύ αργά και πολύ βαθιά!!!