Cabin Ribs Μια ξεχωριστή κατηγορία φουσκωτών για οικογενειακές διακοπές και όχι μόνο…Μέρος B!

Συνεχίζοντας την παρουσίαση καμπινάτων φουσκωτών σκαφών, παρουσιάζουμε τα:
Barracuda Satellite 900
Faethon Great White
Scanner one cabin

Επιμέλεια: Ροδόπη Πετράκη

BARRACUDA SATELLITE 900


Το Satellite 900 ανήκει στην φιλοσοφία των σκαφών που αντέχουν στη δίνη του ελληνικού καιρού με τον έντονο κυματισμό και τις συνεχείς αλλαγές. Είναι ένα σκάφος που σου προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας και τη διάθεση για παιχνίδι με τα κύματα λόγω του ότι δεν έχει κραδασμούς.


Με εσωτερικό μήκος 8,25 μέτρα και εσωτερικό πλάτος 2,24 μέτρα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 10 τουλάχιστον άτομα. Το φουσκωτό αυτό δίνει έμφαση στη δύναμή του απέναντι στον καιρό και όχι τόσο στην ομορφιά των χώρων, όπως συμβαίνει με άλλα φουσκωτά, στοχεύει, δηλαδή, στην ουσία. Στο κατάστρωμα, βεβαίως, υπάρχει επένδυση teak. Οι χώροι είναι άνετοι και λειτουργικοί. Για το βράδυ υπάρχει και φωτισμός καταστρώματος led. Ακόμα, το ταμπλό μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα όργανα π.χ. πυξίδες κ.λπ. Ο προβολέας καθώς και το roll-bar με τα τρία φώτα πλεύσης είναι δεδομένα.


Όσον αφορά στους επιβάτες, δεν πρόκειται να μην μείνουν ικανοποιημένοι, αφού είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα για μια ευχάριστη διαμονή. Διαθέτει ηλεκτρική ναυτική τουαλέτα με δεξαμενή λυμάτων, πλήρη ντουσιέρα, ψυγείο ηλεκτρικό 12V/42 λίτρων, ψυγείο πάγου, εστία γκαζιού με φιάλη, κουνουπιέρα hatch, ξύλινο τραπεζάκι πρύμνης με δύο πόδια αλουμινίου, καθιστικό πρύμνης, ανοξείδωτο νεροχύτη στο κατάστρωμα καθώς και ανατομική ξαπλώστρα ηλιοθεραπείας. Η τέντα του ηλίου εμβαδού 10 τετραγωνικών μέτρων μπορεί να είναι ανοιχτή ακόμα και όταν το φουσκωτό κινείται με ταχύτητα άνω των 40 κόμβων.

Η καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει τρία άτομα καθώς διαθέτει ένα διπλό και ένα μονό κρεβάτι. Οι χώροι του είναι απλοί και διαθέτει φώτα καμπίνας και τουαλέτας, ντουλάπα καμπίνας και κρεβάτι πρύμνης.


Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που διαθέτει το φουσκωτό είναι το σύστημα αυτοστραγγίσματος, ώστε ακόμα και αν το σκάφος γεμίσει νερό, μέσα σε 150 δευτερόλεπτα μπορεί να αδειάσει αυτόματα, άσχετα αν αυτό κινείται ή όχι.

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η γάστρα είναι Vinilester + Biaxial Polyester Mat και ανήκει στην κατηγορία πλεύσης B-C. Με μήκος ισάλου 7,45 μέτρα, βύθισμα στα 57 εκ., γωνία γάστρας στον καθρέπτη (deadrise) 26 μοιρών και διπλό συμπαγή κυματοθραύστη, το σκάφος προσφέρεται για άνετα και σίγουρα ταξίδια. Μπορεί εύκολα να σπάει το κύμα και να πετά πάνω από αυτό με ασφάλεια χωρίς κραδασμούς, που είναι και το ζητούμενο στις θάλασσές μας. Με λίγα λόγια είναι ένα χαμηλό φουσκωτό που στοχεύει στην ασφάλεια και στη μελετημένη γάστρα του για ασφαλείς πλεύσεις…

* Ολικό μήκος – 8,97 m.
* Ολικό πλάτος – 3,05 m.
* Εσωτερικό μήκος – 8,25 m.
* Εσωτερικό πλάτος – 2,24 m.
* Διάμετρο μπαλονιών – 0,44 – 0,59 m.
* Deadrise στην πρύμη – 26 μοίρες
* Κινητήρας- μέγιστη προτεινόμενη ιπποδύναμη = 2 x 300 hp
* Βάρος – 1.700 kg
* Μέγιστο φορτίο (άτομα) -10
* Χωρητικότητα βενζίνης – 735lt
* Standard εξοπλισμός
• Κονσόλα
• Παρμπρίζ κονσόλας
• Τιμόνι
• Πίνακας με 8 ασφάλειες
• Πυξίδα υψηλών ταχυτήτων
• Κόρνα 12lt
• Ανθρωποθυρίδα πλώρης(hatch)
• Ναυτ. τουαλέτα ηλεκτρική
• Φινιστρίνι τουαλέτας x 2
• Δέστρες πλώρης inox
• Καταβάτες ρυθμιζόμενοι
• Σκάλα inox (μπάνιου)
• Καναπές πρύμνης
• Roll-bar με 3 φώτα πλεύσης
• Δελφινιέρα ενσωματωμένη με γάστρα
• Ράουλο δελφιν. Inox πλώρης
• Στρίτσο άγκυρας πλώρης
• Ράουλο άγκυρας πρύμνης inox
• Στρίτσο άγκυρας πρύμνης
• Δεξαμενή καυσίμων θωρακισμένη 735 λίτρα
• Φλοτέρ και όργανο καυσίμων
• Κατάστρωμα αυτοστραγγιζόμενο
• Αντιοσμωτική προστασία (15ετή εγγύηση)
• Βάσεις μπαταρίας (2)
• Αντλία σεντίνας 12 volt 1.000 gph
• Αντλία αέρος διπλής ενέργειας
• Φώτα καμπίνας & τουαλέτας
• Ντουλάπα καμπίνας
• Κρεβάτια: ένα διπλό και ένα μονό
• Διπλός κυματοθραύστης συμπαγής
• Καταπακτή πλώρης ανοιγόμενη ηλεκτρικά
• Σετ επισκευής

Για περισσότερες πληροφορίες www.barracuda.gr

GREAT WHITE FAETHON 900 CABIN

Το Faethon 900 cabin είναι δοκιμασμένο φουσκωτό και διακρίνεται για την σωστή του πλεύση και την ταχύτητά του. Η άνεση και η ασφάλειά του είναι δύο πράγματα στα οποία οι κατασκευαστές έριξαν μεγάλο βάρος. Το σκάφος αυτό με την υπέροχη πλεύση προσφέρεται για αναψυχή αλλά και για ψάρεμα.


Είναι το πρώτο καμπινάτο φουσκωτό με πολλή εύκολη πρόσβαση πλώρα-πρύμα, αφού οι πλευρικοί διάδρομοί του έχουν πλάτος 23 cm δεδομένου ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο σε αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των κατασκευαστών έχει δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή στην κατασκευή, η οποία είναι μονολιθική. Έχει τέσσερις διαμήκεις ενισχύσεις και έξι εγκάρσιους νομείς, που «δένουν» απόλυτα την κατασκευή. Είναι κατασκευασμένο από ισοφθαλικό πολυεστέρα σε συνδυασμό με τις 11 εναλλασσόμενες στρώσεις υαλοβάμβακα mat biaxial και roving σύμμεικτο. Το gelcoat, στα χρώματα του μπεζ-ivory για φινίρισμα, του πάει πολύ και το αναδεικνύει.


Το FAETHON 900 CABIN μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 8-10 άτομα.
Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και ο εξοπλισμός ατελείωτος… Το σκάφος διαθέτει ντους γλυκού νερού, ξαπλώστρα πλώρης, κάθισμα κυβερνήτη με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, κάθισμα συγκυβερνήτη με ηλεκτρικό ψυγείο, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τα στηρίγματα ποδιών και τα καθίσματα, τέντα Cockpit, πρίζα 12V, ηλεκτρικό ψυγείο, ντεπόζιτο νερού 150 λίτρων, full πλατφόρμα και σκάλα μπάνιου, ηλεκτρική τουαλέτα, παρμπρίζ, roll bar, πολύ μεγάλο εξωτερικό ταμπούκι πλώρης, δύο ρεζερβουάρ (στην πλώρη 400 λίτρων και στην πρύμη 220 λίτρων), υδραυλικό τιμόνι, 6 δέστρες κ.α. Αντιολισθητικό και αυτοστραγγιζόμενο κατάστρωμα είναι ακόμα δύο από τα υπέρ του υπέροχου αυτού οικογενειακού σκάφους.

Ας περάσουμε τώρα στην καμπίνα, η οποία διαθέτει τραπέζι, πλήρη κουζίνα, κρεβάτι σχήματος V για 2 με 3 άτομα μαζί με 3 αποθηκευτικά «αμπάρια». Υπάρχει χωριστό δωμάτιο με ναυτική τουαλέτα και όλη η καμπίνα είναι υπενδεδυμένη με ξύλο teak, καθώς από το χώρο δεν λείπει και το R/CD με τα ηχεία του. Ο χώρος της καμπίνας(πλήρως υπενδεδυμένος με ταπετσαρία) είναι άνετος, με ύψος 1.92 μέτρα, κουκέτα 2.05 μέτρων και ευρύχωρη τουαλέτα ύψους 1.72 μέτρων. Η τουαλέτα είναι χωριστή, με ηλεκτρική αντλία αποχέτευσης και ντους. Ο χώρος της όλης καμπίνας φωτίζεται και αερίζεται από 6 ανοιγόμενα φινιστρίνια και το μεγάλο κεντρικό hatch. Οι αποθηκευτικοί χώροι της καμπίνας είναι άφθονοι, κάτω από τα καθίσματα, κάτω από τα κρεβάτια και την κουζίνα. Διαθέτει ακόμα και χειρολαβές στην οροφή της καμπίνα.


Το σκάφος προσφέρεται με 8 αεροθαλάμους. Η 100% χειροποίητη κατασκευή της γάστρας με την μεγάλη ίσαλο και των μπαλονιών του με τρία διαμήκη στεγανά, το καθιστούν ένα ασφαλές σκάφος με ξεχωριστές επιδόσεις. Το σχήμα της πλώρης σε σχέση με την ίσαλο τείνει προς το κάθετο, πράγμα που συναντάμε σε μεγάλα offshore σκάφη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ίσαλος γραμμή σε σχέση με το ολικό μήκος του σκάφους. Το deadrise της πλώρης είναι στις 66 μοίρες ενώ στην πρύμη καταλήγει στις 25 μοίρες. Το Faethon διαθέτει την πρώτη γάστρα με steps τριών επιπέδων, γεγονός που χαρίζει στο σκάφος μεγάλες επιδόσεις σε πλεύση και ταχύτητα. Από πλώρα στα 4,70 μέτρα, η γάστρα σχηματίζει το πρώτο από τα δύο steps με ύψος 4,5 εκ., ενώ στο επόμενο 1,52 μέτρα προς τα πρύμα συναντούμε το δεύτερο με ύψος 4 εκ. και υπολειπόμενο μήκος μέχρι τον καθρέφτη 1,62 μέτρα. Το V στο πάτημα του μεσαίου τμήματος μεταξύ των δύο steps φτάνει τις 31 μοίρες. Οι αεροθάλαμοι οκτώ στεγανών ξεκινούν με διάμετρο 40 εκ. στην πλώρη και καταλήγουν με 60 εκ στην πρύμη. Το ύφασμα είναι Hypalon Neopren Orca της Pennel μαζί με ένα διπλό φαρδύ ελαστικό ζωνάρι από συμπαγές Neopren περιμετρικά.


Το σκάφος, λόγω της σχεδόν κάθετης πλώρης ωθεί το καθαρό μήκος της γάστρας να φτάσει τα 8,15 μέτρα και το πλάτος τα 2,38 μέτρα. Το ύψος της γάστρας ευνοεί το χαμηλό προφίλ, αφήνοντας το περιθώριο των 1,92 μέτρων για το χώρο της καμπίνας. Επίσης το Faethon μπορεί να δεχθεί οποιοδήποτε βάρος στην πρύμνη του χωρίς να επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο η πλεύση του και αυτό είναι από τα σημαντικότερα. Σε αυτό βοηθούν και τα προαναφερόμενα steps, τα οποία σταδιακά με την αύξηση της ταχύτητας προσφέρουν άριστη στήριξη και επιφάνειες πλαναρίσματος, μειώνοντας τους κραδασμούς. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι το μεγάλο παρμπρίζ μπροστά από τη θέση του κυβερνήτη δεν εμποδίζει καθόλου την ορατότητα.

*Ολικό μήκος – 9,30 m.
* Ολικό πλάτος – 3,25 m.
* Εσωτερικό πλάτος – 1,84 m.
* Διάμετρος μπαλονιών – 40 cm πλώρα – 60 cm πρύμα
* Deadrise 25 μοίρες
* Κινητήρας (ελάχιστη και μέγιστη προτεινόμενη ιπποδύναμη) – 280 hp – 500 hp
* Βάρος -1.950 kg
* Χωρητικότητα βενζίνης – 420 lt. + 200 lt. (σύνολο 620 lt.)
* Χωρητικότητα νερού – 150 lt.
* Standard εξοπλισμός
*Αυτόματη αντλία σεντίνας
*Ανοξείδωτες εξαγωγές στη γάστρα
*Χειρολαβές στην οροφή καμπίνας
*Αβύθιστο
*Αντιολισθητικό κατάστρωμα
*Αυτοστραγγιζόμενο κατάστρωμα
*100% χειροποίητη γάστρα-κατάστρωμα
*Φώτα cockpit
*Πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση
*Διακόπτης διπλών μπαταριών
*Δεξαμενή νερού 220 lt.
*Υδραυλικό τιμόνι
*Full πλατφόρμα και σκάλα μπάνιου
*Ντους γλυκού νερού
*Διεθνή φώτα πορείας
*Δέστρες
*Ανοξείδωτα ρέλια σε όλο το σκάφος
*Ξαπλώστρα πλώρης
*Μαξιλάρια για τα καθίσματα
*Κάθισμα κυβερνήτη με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο
*Κάθισμα συγκυβερνήτη με ηλεκτρικό ψυγείο
*Σύστημα ηλεκτρικού εργάτη με 50 μέτρα καδένα και άγκυρα Delta
*Ασφαλιζόμενος χώρος ηλ/κων
*Αποθηκευτικό κάτω από τα στηρίγματα ποδιών
*Τέντα Cockpit
*Πρίζα 12v
*Ρόδα τιμονιού
*Ηλεκτρικό ψυγείο
*VHF ICOM
*Παρμπρίζ
*Roll bar
*Τραπέζι
*Πλήρης κουζίνα
*Κρεβάτι για 2-3 άτομα και 3 αποθηκευτικοί χώροι
*Χωριστό δωμάτιο με ναυτική τουαλέτα
*Πλήρης επένδυση καμπίνας με ξύλο teak
*R/CD με ηχεία

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.ortsa.gr/kirikos/.gr

Scanner One

Το Scanner One είναι το πιο επιτυχημένο σχέδιο του ισπανικού οίκου. Πρόκειται για ένα φουσκωτό το οποίο είναι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα και ξεπερνά κάθε προσδοκία. Ο σχεδιασμός, η άνεση και η ανθεκτικότητα σε συνδυασμό με την αντοχή του το κάνουν ξεχωριστό.
Διακρίνεται για το βαθύ V της γάστρας και μέχρι τώρα το Scanner One αποτελεί το μοναδικό φουσκωτό των 7,5 μέτρων με σκεπή. Το βαθύ V το καθιστά απόλυτα σταθερό στο ταξίδεμα και προσφέρει εξαιρετικές ευκολίες πλοήγησης.


Το σκάφος διαθέτει κονσόλα, υδραυλικό σύστημα, υφάσματα Neoprene-Hypalon 1600gr/sqm, κατάστρωμα πλώρα-πρύμα, τραπέζι που ανοιγοκλείνει, αδιάβροχα μαξιλάρια, ηλεκτρική αντλία, αντλία σεντινών, κουζίνα, ψυγείο, κρεβάτι, χώρο τραπεζαρίας, ντους, χώρο δεξαμενής νερού, πλατφόρμα μπάνιου, κινητή ανεμόσκαλα που αναδιπλώνεται και εκτός από τον κανονικό φωτισμό διαθέτει και u-frame φωτισμό.

Ολικό μήκος: 7,49 m.
Ολικό πλάτος: 3 m.
Βάρος: 1.500 kg
Μέγιστο φορτίο ατόμων: 9
Μέγιστη ιπποδύναμη: 424 hp
Διάμετρος μπαλονιών: 0,60 – 0,30 m.

Δείτε επίσης στο Πρώτο μέρος της παρουσίασης καμπινάτων φουσκωτών:

Mar.Co e-motion 32

Oceanic

X-trim