53ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Γένοβας

Για άλλη μία χρονιά η Γένοβα έγινε το κέντρο της διεθνούς βιομηχανίας σκαφών αναψυχής. genoa 2013

Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών φίλων της θάλασσας και του σκάφους αναψυχής, κυρίως του μεσαίου και μεγαλύτερου σε μέγεθος.

12_panoramica_2013

Το τέλος του 53ου Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού αφήνει τους διοργανωτές πλήρως ικανοποιημένους. 750 εκθέτες, 180.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, 1.000 σκάφη, όλων των κατηγοριών από 1.85μ. έως 80μ., περίπου 115.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών, είναι ο απολογισμός της χρονιάς αυτής.

Επαγγελματίες από 14 χώρες, περισσότερες από 1.200 δοκιμές σκαφών και 100 καινούρια σκάφη.

20_fiera_martedi

Ένας νέος τρόπος για να χρησιμοποιηθεί καλύτερα ο χώρος της έκθεσης, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους εκθέτες για την καλύτερη προσέλκυση και υποδοχή των επισκεπτών. Το σύμβολο αυτής της καινοτόμου ιδέας είναι το «Red Wall» ένα εντυπωσιακό κόκκινο αρχιτεκτονικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την έκθεση και οδηγεί τους επισκέπτες από μία οργανωμένη διαδρομή, εφιστώντας την προσοχή τους προς τη θάλασσα.

07_panoramica_2013

Η «ξενάγηση» γίνεται όλο και πιο συναρπαστική μέσα από διαδραστικές επιδείξεις και δοκιμές στη θάλασσα. «Εμπειρία» είναι η λέξη κλειδί αυτής της ιδέας. Προσφέρει δε στους επισκέπτες μία ευκαιρία να απολαύσουν τα προϊόντα που σχετίζονται με τις θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως θαλάσσια σπορ, τουρισμό, μαθήματα ιστιοπλοΐας, ρούχα, βιβλία κτλ.

01_fiera_martedi

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα, τα οποία δίνουν την αίσθηση της προσπάθειας, που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες για να προτείνει ένα διαφορετικό Ναυτικό Σαλόνι, ανάλογα με την σημερινή κατάσταση της αγοράς και πιο κοντά στις ανάγκες των εκθετών και των επισκεπτών» τόνισαν οι διοργανωτές.

06_Salone_3_ottobre

Και συνεχίζουν «ειδικότερα, οι εκθέτες, οι οποίοι ζήτησαν και την μείωση των ημερών της έκθεσης σε πέντε, αντί εννέα, έδειξαν κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία και σημάδια ενδιαφέροντος σε μια αγορά που έχασε το 60% του συνολικού κύκλου εργασιών της κατά τα τελευταία πέντε χρόνια». Γι’ αυτό και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει αυτόν τον τομέα.

07_Salone_3_ottobre

Εκτός από τα πολλά θετικά σχόλια από τους εκθέτες, υπάρχουν και κάποιες παρατηρήσεις και αιτήσεις για μελλοντική βελτίωση. Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι θα ληφθούν υπόψη.

12_fiera_martedi

Όπως κάθε χρόνο,  βραβεύτηκαν τα καλύτερα σκάφη όλων των κατηγοριών:

RIB : Lomac Adrenalina 7.5
Sailing vessel : Haber 660

haber660
Motor boat : Monte Carlo MC4

monte carlo cn4
Superyacht : CRN Chopi Chopi 80m.

CRN Chopi Chopi

Το εισιτήριο της έκθεσης, περιλαμβάνει και  την κάρτα «Απολαύστε την Γένοβα», η οποία εξασφαλίζει ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε όλη την πόλη. Για όλο τον Οκτώβριο το συγκεκριμένο εισιτήριο επιτρέπει στους επισκέπτες της εκδήλωσης να έχουν ειδικές προσφορές σε διάφορα μουσεία, εκθέσεις, γκαλερί καθώς και στα ψώνια, στο φαγητό ή στο  ποτό.

town

Το 53 Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας τελείωσε αισιόδοξα.

13_fiera_martedi

Άραγε το 2014 θα ανακοινώσουμε επιτέλους τις ημερομηνίες του δικού μας Ναυτικού Σαλονιού;

Όλος ο κόσμος της θάλασσας πραγματικά το εύχεται.