Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Ναυτικό Σαλόνι 2010

Με ανοιξιάτικο άρωμα, όπως άλλωστε και ο τίτλος του, το «μικρό ναυτικό σαλόνι» όπως το ξέρουμε όλοι εμείς του χώρου της θάλασσας, είναι κάθε χρόνο ο προάγγελος του καλοκαιριού.

Πολλοί θα αναρωτιούνται τι χρειάζεται ένα «μικρό» ναυτικό σαλόνι, εφόσον υπάρχει το «μεγάλο». Ο λόγος είναι απλός. Μικρά κυρίως σκάφη και εξοπλισμός προσφέρονται στους φίλους της θάλασσας, που μέχρι τώρα δεν έχουν καταλήξει ή αποφασίσει. Για πέντε ημέρες λοιπόν, από 15 μέχρι 19 Απριλίου, στον γνωστό μας φιλόξενο χώρο του ΣΕΦ, οι φίλοι της θάλασσας, αλλά και οι θιασώτες της «τελευταίας στιγμής» έχουν τη ευκαιρία να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους για το καλοκαίρι που έρχεται.

Το «μικρό» ανοιξιάτικο σαλόνι, διοργανώνεται από τον ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ, που είναι ο φορέας της Ελληνικής βιομηχανίας και εμπορίας στο χώρο της θάλασσας και με την συνεργασία της γνωστής εκθεσιακής εταιρίας EXPO ONE και τη συμμετοχή πολλών γνωστών επιχειρήσεων της θάλασσας, δημιούργησαν φέτος ένα κλίμα αισιοδοξίας, παρά τα μαύρα σύννεφα της λιτότητας, της επιτήρησης, της οικονομικής ύφεσης και των νέων μέτρων που αναμένονται. Οι παλιοί έλεγαν πως «η θάλασσα δεν πεθαίνει ποτέ, απλώς αρρωσταίνει που και που…». Και εδώ θα συμφωνήσουμε όλοι, βλέποντας την προσέλευση και τα αποτελέσματα του σαλονιού, που για πολλούς είναι μια έστω και μικρή ένεση για τους επαγγελματίες του κλάδου, που άδικα θεωρείται ως στόχος…

Αλλά, ας αλλάξουμε λίγο κλίμα και να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. Με τον φακό του ortsa.gr επισκεφτήκαμε και καταγράψαμε τις συμμετοχές και το κλίμα στο «μικρό» σαλόνι της άνοιξης. Με κριτήριο πάντα την κακή συγκυρία και τις «πονηρές» μέρες που θα ακολουθήσουν για τη χώρα μας, η συμμετοχή ήταν πολύ καλύτερη απ? όσο φανταζόμασταν. Πολλοί άφησαν κατά μέρος τη «μιζέρια» των οικονομικών εξελίξεων και ήρθαν στην έκθεση να θαυμάσουν από κοντά προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σαν επίκεντρο τη θάλασσα. Σίγουρα, οι καιροί είναι χαλεποί αλλά η αγάπη για την μεγάλη ερωμένη όλων μας, η λατρεία για τη θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο. Όσοι από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την έκθεση, ο φακός του ortsa.gr σας την παρουσιάζει σε εικόνα, που είναι καλύτερη από χίλιες λέξεις.

Δείτε μερικές από τις εταιρίες που συμμετείχαν στο Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Ναυτικό Σαλόνι.



σκάφη Ποσειδών



σκάφη Splash



το περίπτερο της exotic boats



τα σκάφη Grand της Leadmar ΕΠΕ



Ναυτίλος Yachting,σκάφη Orca



το περίπτερο της Oceanic



το stand της Σακιώτης ΑΕ



Vernicos Yachts



Το περίπτερο της Technava



Αιγαίον Ηλεκτρονική



Ithaki Marine



το περίπτερο της FR Marine