5οι οι Μάντης-Καγιαλής στο Παγκόσμιο 470 Ανδρών στην Χάγη

Αν και έφτασαν πολύ κοντά στην πηγή δεν κατάφεραν να πιουν… Το ελληνικό αντρικό πλήρωμα του 470, Παναγιώτης Μάντης-Παύλος Καγιαλής που είχε βρεθεί στην 2η θέση πριν τον τελικό, τερμάτισε 9ο στο Medal Race και κατέκτησε την 5η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 Αντρών για το 2010 που πραγματοποιήθηκε στην Χάγη της Ολλανδίας από τις 9-18 Ιουλίου.

Μια μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα και ένα άριστο αποτέλεσμα για την συγκεκριμένη κατηγορία. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι αντίπαλοι του ελληνικού πληρώματος ήταν αθλητές με Διεθνείς Διακρίσεις, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς τίτλους, και πως η συμμετοχή των πληρωμάτων στους άντρες έφτασε τους 240 αθλητές από 40 χώρες του κόσμου. Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής με αυτή τους την νίκη απέδειξαν πως η συστηματική δουλειά και η μεθοδολογία στην προπόνηση θα τους εντάξει στους πρωταγωνιστές των μελλοντικών μεγάλων διοργανώσεων, με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Προπονητής των 2 αθλητών είναι ο Θανάσης Παχούμας και χορηγός της ομάδας τους η εταιρεία 3 Άλφα. Επόμενο ραντεβού τους είναι η Προολυμπιάδα «Skandia Sail for Gold» στο Weymouth της Αγγλίας αλλά τις επόμενες μέρες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Modus Vivendi-3 Άλφα, στην κατηγορία Platu25, στο Alicante της Ισπανίας (το 2008 κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο και το 2009 το Αργυρό).

Φωτό: Thom Thouw

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του τελικού:

www.470worlds2010.com