46ο Ράλλυ Αιγαίου – 17-26 Απριλίου

46ο Ράλλυ Αιγαίου – 17-26 Απριλίου

Tο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μακρά ιστορία που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης). Είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Από το 1964 συγκεντρώνει διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.Ο χάρτης της διαδρομής

Χωρίς τους προσδοκώμενους δυνατούς ανέμους αλλά με πολλή διάθεση για αγωνιστική δράση δόθηκε λίγο μετά τις 16:00 η εκκίνηση του 46ου Διεθνούς ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με τη συνδρομή της Mercedes-Benz Ελλάς.
Τα 48 ελληνικά και ξένα σκάφη έβαλαν πλώρη για τη Σύρο όπου και θα ολοκληρωθεί και η πρώτη ιστιοδρομία της φετινής διοργάνωσης, συνολικής απόστασης 86 ναυτικών μιλίων.


Ο πολύχρωμος στόλος αναχώρησε με νότιους ασθενείς ανέμους οι οποίοι αναμένεται να πέσουν με το πέρασμα της ημέρας κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των 500 ιστιοπλόων που στελεχώνουν τα αγωνιζόμενα πληρώματα.


Και φέτος το διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου συγκεντρώνει τα κορυφαία ονόματα της ανοιχτής θαλάσσης. Ανάμεσά τους ο περσινός νικητής Δημήτρης Δεληγιάννης με το Life Φρεσκοστυμμένο -Booker, ο Τάκης Στρούζας με το αμιγώς γυναικείο πλήρωμα του WIND Zantino έχει κερδίσει αρκετούς τίτλους κατά τα προηγούμενα Ράλλυ, οι Περικλής Λιβάς – Νίκος Λάζος με το OPTIMUM 3 GARMIN με μεγάλη συμμετοχή στις προηγούμενες διοργανώσεις αλλά και επιτυχίες αλλά και ο Γιάννης Γιαπαλάκης με το ANOIATH ο μοναδικός κυβερνήτης που έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα Ράλλυ Αιγαίου.


Τα σκάφη θα παραμείνουν στην Σύρο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί όταν και θα αναχωρήσουν για την Λέρο σε μια διαδρομή 94 ναυτικών μιλίων.


H G4S Telematix υποστηρίζει και φέτος το Ράλλυ Αιγαίου, προσφέροντας έξυπνες καινοτόμες λύσεις για την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα από το www.aegeanrally.gr