40ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2010

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ/β κυνηγιού αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ετήσιο γεγονός του αγωνιστικού ψαροτούφεκου και έχει διοργανωθεί τριάντα εννέα φορές τα τελευταία πενήντα τέσσερα χρόνια (1956-2010) από διάφορους συλλόγους της χώρας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.), υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται το Πρωτάθλημα, ενέκρινε το αίτημα του συλλόγου “Γλαύκος”, για την ανάληψη της διοργάνωσης του για το 2010.

Έτσι λοιπόν, στις 23 και 24 Οκτωβρίου στην θαλάσσια περιοχή της Χερσονήσου των Μεθάνων, θα διεξαχθεί για 40η φορά το Πανελλήνιο από το σύλλογο με την μεγαλύτερη ιστορία στη διοργάνωση αγώνων στη χώρα.

Η απαγόρευση της χρήσης του φακού που αποφασίστηκε από την Γ.Σ. του ΠΣΑΥΚ να ισχύει στο εξής, προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο κύρος στο φετινό Πρωτάθλημα, αυξάνει κατά πολύ το βαθμό δυσκολίας στη σύλληψη θηραμάτων από τους συμμετέχοντες και κάνει τον αγώνα πιο συναρπαστικό.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες (ισχυροί βοριάδες) δεν επιτρέψουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στην ανωτέρω περιοχή, αυτός θα μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 30-31/10/10.

Τα αλιεύματα θα προσφερθούν δωρεά στο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Βοήθεια στο σπίτι» του δήμου Μεθάνων, οι φορείς του οποίου θα τα διανείμουν στις οικογένειες και τα άτομα που το πρόγραμμα υποστηρίζει.

Παρακαλούνται όσα μέλη του Γλαύκου επιθυμούν να βοηθήσουν στη διοργάνωση σαν δύτες ασφαλείας, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του συλλόγου.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ . 6977573133 – 6945997203 και στο e-mail [email protected].

Το Δ.Σ. του συλλόγου και η επιτροπή του αγώνα θα φροντίσει να υπάρχει η ανάλογη οργανωτική επιτυχία και αίγλη που αρμόζει στο κορυφαίο και ιστορικό αυτό θεσμό του αγωνιστικού ψαροτούφεκου.