31ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών 2009 Μέρος Α

Μέρος Α

Δυο άγγελοι ταξιδεύουν κλειστά ortsa…
Μια διαφορετική προσέγγιση του φετινού σαλονιού της Αθήνας

Ξεναγοί σας και φέτος είναι δυο άγγελοι, δυο όμορφα νέα κορίτσια, η Ανδριανή και η Άννα. Πλοηγός, με τον φακό του ortsa στα χέρια, ο Μάκης Γιαννόπουλος. Το τιμόνι στα χέρια του πιο κατάλληλου για να ortsaρει, του Γεράσιμου Θαλασσινού. Ήταν και φέτος ένα «φανταστικό» ταξίδι στα ortsa, μιας και το www.ortsa.gr, το πρώτο online ηλεκτρονικό περιοδικό της θάλασσας συμπληρώνει τα δύο χρόνια σταθεράς και ανερχόμενης παρουσίας στο διαδίκτυο.

Θα λέγαμε πως έχει γίνει πλέον θεσμός. Αρχής γενομένης από την περσινή έκθεση, καλέσαμε ξανά τους δυο αγγέλους μας να επισκεφτούν το φετινό σαλόνι, που έγινε για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο της Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από 17 μέχρι 25 Οκτωβρίου. Το σκεπτικό μας ήταν να σας κάνουμε μια πιο ανάλαφρη παρουσίαση της έκθεσης μέσα από τα μάτια των δύο αγγέλων μας, που εκ των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική από τα καθιερωμένα κλισέ του περιοδικού τύπου και του ρεπορτάζ.

Αφήσαμε τους γεμάτους δροσιά και νεανικότητα αγγέλους μας να επιλέξουν τα σκάφη και τα αξεσουάρ που εκείνες ήθελαν, αποθανατίζοντας τις στιγμές. Εμείς το διασκεδάσαμε αφάνταστα και θέλουμε να πιστεύουμε το ίδιο «γλέντησαν» και οι εκθέτες, τους οποίους επέλεξαν οι άγγελοί μας. Η σειρά της παρουσίασης των περιπτέρων είναι τυχαία, όπως τυχαία ήταν και η «ρότα» που διάλεξαν η Ανδριανή και η Άννα για να αρχίσουν την τραβερσάδα τους στον εκθεσιακό χώρο, που φέτος ήταν άριστος, για να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη εκδήλωση. Τα κορίτσια μας έπιασαν πολλά «λιμάνια» στην πορεία τους, τα οποία θα δούμε παρακάτω. Αλλά για να μην μακρηγορούμε, ας ortsaρουμε στην έκθεση με εικόνες, που σίγουρα είναι πάντα πιο εύγλωττες, ειδικά όταν ο φακός μας είναι εστιασμένος στους αγγέλους του ortsa.

ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΠΕ [email protected] – www.rent-a-rib.gr

Ένα πέρασμα από το Πέρασμα ΕΠΕ ήταν επιβεβλημένο. Οι άγγελοι του ortsa.gr θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες φουσκωτών σκαφών. Το καλοκαίρι είναι βέβαια μακριά, αλλά δεν είναι ποτέ νωρίς για να κάνουν τα σχέδιά τους.

NI MARINE [email protected] – www.ni-marine.com

Το Texas 540 ήταν το σκάφος, που διάλεξαν να φωτογραφηθούν τα κορίτσια του ortsa.gr, με την ευκαιρία των 32 χρόνων παρουσίας του κ. Νίκου Τερζάκη στο χώρο της θάλασσας.

KORMOS ABEE [email protected] – www.dromor.gr

Ο κ. Νίκος Δροσόπουλος ήταν πάντα πόλος έλξης, πράγμα που είδαμε με τα μάτια μας. Δεν ξέρουμε αν ήταν ο ίδιος ο φίλος Νίκος ή οι σειρές φουσκωτών Commander Sport και Cabin που μαγνήτισαν τα κορίτσια μας. Αν ήταν εκεί και ο «συμμαθητής» ίσως τα πράγματα να ήταν πιο ξεκάθαρα.

SEAFIGHTER RIB [email protected] – www.seafighter-rib.gr

Γενικά, τα φουσκωτά με «επιθετικό» look πάντα γοήτευαν το αδύνατο φίλο. Το 10μετρο Seafighter One ήταν σίγουρα ένα εντυπωσιακό rib, που οι άγγελοί μας εξετίμησαν δεόντως.

BOLTON MARINE τηλ. 210.66.26.522

Το πρώτο μοντέλο, το Bolton 350 μιας επίσης νέας κατασκευαστικής εταιρίας ήταν το σκάφος που επέλεξαν η Ανδριανή και η Άννα. Το νέο αυτό RIB-Cruiser δεν άφησε ασυγκίνητα τα κορίτσια μας.

MOSTRO [email protected] – www.mostro.gr

Μια από τις παλαιότερες φίρμες κατασκευής φουσκωτών σκαφών διάλεξαν οι άγγελοι του ortsa.gr για να… ξαποστάσουν λίγο. Και βρήκαν τις κατάλληλες συνθήκες ειδικά στο Vendetta 7,80 μέτρων, που είχε έτοιμη ακόμα και κουκέτα!

DRAGO BOATS AE [email protected] – www.drago.gr

Μια από τις αρχαιότερες ελληνικές κατασκευαστικές μονάδες επέλεξαν να επισκεφτούν για να ενημερωθούν οι δυο άγγελοί μας. Το Drago 22 ήταν το «μικρό», που τις κέρδισε με την πρώτη ματιά, μέχρι που είδαν το νέο Drago 35, το οποίο και αγάπησαν… Αν βρισκόταν εκεί ο κ. Νίκος Φαραζής, σίγουρα θα τους το χάριζε.

BOAT CENTER, MAR-CO, MASTER [email protected] – www.boatcenter.gr

Το e-motion 32 ήταν η επιλογή των αγγέλων και εμείς τις συγχαρήκαμε για το γούστο τους. Οι άγγελοι μπήκαν με πολύ διάθεση στη ναυαρχίδα της Mar-Co και διασκέδασαν παίζοντας τόσο στο deck όσο και στην καμπίνα του σκάφους.

Δείτε τη συνέχεια στο Β μέρος.