3.500 ναυτικά μίλια από την Θεσσαλονίκη μέχρι τις Αζόρες, με τους κορυφαίους εξωλέμβιους κινητήρες DF300AP της Suzuki.

Η αποστολή Hellas – Azores αποτελεί ένα μεγάλο ναυτικό εγχείρημα όπου, 4 θαρραλέοι θαλασσοπόροι, θα πραγματοποιήσουν τον διάπλου της Μεσογείου με ένα 10μετρο φουσκωτό, που κινείται από τους δύο κορυφαίους εξωλέμβιους κινητήρες DF300P της Suzuki.

suzuki hellas azores

suzuki hellas azores

Η αναχώρηση του σκάφους έγινε στις 23 Ιουλίου από την Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό την Πόντα Ντελγκάδα, το μεγαλύτερο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζορών.

Οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Νάπολη, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα.

Το ταξίδι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 με 25 Αυγούστου, αναλόγως και των καιρικών συνθηκών. Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού είναι και το πιο δύσκολο, καθώς αφορά τον διάπλου του Ατλαντικού ωκεανού από την Πορτογαλία έως τις Αζόρες. Για να καλύψουν το τμήμα αυτό (πάνω από 800 ναυτικά μίλια) οι συντελεστές του ταξιδιού υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες και δύο νύχτες, χωρίς μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα.

suzuki hellas azores

H Suzuki Marine, όντας χορηγός του μεγάλου αυτού ναυτικού εγχειρήματος, εφοδιάζει το συγκεκριμένο σκάφος με δύο, κορυφαίου τύπου, εξωλέμβιους κινητήρες.

Συγκεκριμένα, οι εξωλέμβιες μηχανές Suzuki DF300P εκτός της πανίσχυρης ιπποδύναμης που διαθέτουν, μπορεί να λειτουργούν ως δεξιόστροφες ή αριστερόστροφες, γεγονός που αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία της Suzuki και σίγουρα θα επαναπροσδιορίσει την κατασκευή των μελλοντικών τετράχρονων κινητήρων.

Παράλληλα, με τη τεχνολογία leanburn που διαθέτουν, βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η κατανάλωση καυσίμου στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ακόμα πιο μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου, χωρίς μάλιστα να επηρεάζονται οι εκρηκτικές ροπές τους.

ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.
MARINE DIVISION

Λεωφόρος Αθηνών 169
104 47 Αθήνα
Τηλ.: 210 4833328 – 30
Fax.: 210 4833325

www.suzuki-marine.gr