1st Planaco Annual Press Meeting

Μια εκδήλωση που γίνεται θεσμός

Η Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για την Planaco
ABEE και αυτό γιατί «εγκαινιάστηκε» μια εκδήλωση, ένας νέος θεσμός στην
ιστορία του ναυπηγείου της Αίγινας. Δημοσιογράφοι απ? όλο το φάσμα του
ειδικού τύπου της θάλασσας, αλλά και συντάκτες από τον τοπικό τύπο, μετά
από πρόσκληση της Planaco ABEE, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από
κοντά και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

Προηγήθηκε μια ενημέρωση των εκπροσώπων των μέσων από τον κ. Στέλιο Τσουκαλά, Γενικό Διευθυντή και τον κ. Μάκη Ματιάτο, Διευθυντή του Εμπορικού Τμήματος στα
θέματα και τις λεπτομέρειες της λειτουργίας, των υπηρεσιών, των παροχών,
της ασφάλειας, του οράματος και των μελλοντικών σχεδίων μας, αλλά και της
φιλοσοφίας της Νέας Εποχής της Planaco, πάνω στην οποία χτίζεται ένα
«κόσμημα» στην περιοχή του Σαρωνικό.Η κα Κυριαζή,ο κ. Δρακάκης, η κα Ντούλια, ο κ. Ματιάτος, η κα Παλαιτσάκη και η κα Παπαθεοδούλου στα γραφεία της Planaco

Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν την φιλοξενία της Planaco με τοπικούς ψαρομεζέδες και να απολαύσουν μια ευχάριστη παρέα και ατμόσφαιρα στην όμορφη, ηλιόλουστη και γραφική Αίγινα. Ένα από τα
ξενόγλωσσα slogan της Planaco είναι και το «we are not only efficient, but
helpful too», που εδώ θα μπορούσε να συμπληρωθεί από το «Kalso lively
and pleasant too».

Η εκδήλωση αυτή με τίτλο 1st Planaco Annual Press Meeting ήταν μόνο μια
μικρή πρόγευση ενός νέου θεσμού πλέον, κάτι σαν prova generale που θα
επαναλαμβάνεται τον Μάιο κάθε χρόνο και που προβλέπεται να επεκταθεί με
προσκλήσεις και σε ξενόγλωσσα Ευρωπαϊκά έντυπα-leaders στον χώρο της
θάλασσας, αποκτώντας μια διεθνή απήχηση.

Λίγα λόγια για την Planaco

Μετά από ένα δημιουργικό 2009 και μια εντυπωσιακή ανοδική πορεία, δύο επιτυχημένες παρουσίες στις εκθέσεις Exclusive Yachting 2009 και Genoa International Boat Show 2009, τα Ναυπηγεία Planaco ΑΒΕΕ μπήκαν δυναμικά στη νέα χρονιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία των 30 χρόνων, τους τρεις πρώτους μήνες του 2010 κυριολεκτικά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πλευράς σκαφών όλων των τύπων και μεγεθών.

Με μόλις 11 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, στη θέση Καβουρόπετρα, δίπλα στη Σουβάλα της Αίγινας, η Planaco ήταν από παλιά μια αγαπημένη επιλογή των φίλων της θάλασσας για τη χειμερινή και όχι μόνο συντήρηση και επισκευή του σκάφους τους.

Όπως είναι γνωστό, τα ναυπηγεία Planaco γύρισαν σελίδα. Η Planaco ΑΒΕΕ μπήκε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, εξέλιξης και εκσυγχρονισμού, κάτω από ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του μεγάλου ομίλου Folli Follie και νέα δραστήρια διοίκηση και διεύθυνση, που σαν όραμα έχουν τη δημιουργία ενός μοντέρνου τεχνολογικού «κοσμήματος» Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στην υπηρεσία του σύγχρονου yachtsman. Το slogan «με φόντο τη νέα εποχή» αντικατοπτρίζει απόλυτα την πορεία που χαράξαμε για την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Ποια, όμως είναι η νέα εποχή; Από πλευράς ανάπτυξης και έχοντας ολοκληρώσει τα απαραίτητα έργα υποδομής, προχωρήσαμε στην απόκτηση ενός travel lift 400 τόνων, που θα τεθεί σε λειτουργία μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξασφάλισης των σχετικών αδειών, που όπως είναι γνωστό πρόκειται για μία ιδιαίτερα επίπονη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Σχέδια υπάρχουν πολλά και πρωτοποριακά, σχέδια που σαν εφαλτήριο έχουν το όραμα της διοίκησης και του ίδιου του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου και των έμπειρων στα πράγματα ανθρώπων που τον περιβάλουν.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνον η περαιτέρω ανάπτυξη του ναυπηγείου προς τα νέα ρεύματα και τάσεις που δημιουργούνται. Η οικονομική ύφεση που μας βρήκε αναπάντεχα αλλά και οι δημοσιοοικονομικές περιπέτειες που ζούμε τους τελευταίους μήνες, μας επιβάλουν να δούμε την εξέλιξη μέσα από διαφορετικές παραμέτρους. Έχοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες από το χώρο της θάλασσας και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που διέρχεται η θαλάσσια αναψυχή από ερασιτεχνικής και επαγγελματικής πλευράς, θεσπίσαμε μια νέα εμπορική πολιτική, που θα βοηθήσει γενικότερα στην προσπέλαση των οικονομικών δυσκολιών στο yachting.

Πριν πούμε για τη νέα μας εμπορική πολιτική, που θα ανακοινωθεί επίσημα μετά τις αργίες του Πάσχα, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα βασικό σημείο της φιλοσοφίας μας, που σαν αποτέλεσμα είχε την ραγδαία εξέλιξή μας από τις αρχές του 2009 μέχρι σήμερα. Για εμάς, ο πελάτης δεν είναι ένας αριθμός φακέλου. Είναι ένας ακόμα φίλος και έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Οι σχέσεις μας με τους πελάτες μας είναι απόλυτα φιλικές. Μοιραζόμαστε μαζί τους την ίδια αγάπη για τη θάλασσα και το σκάφος αναψυχής και σεβόμαστε την «πλωτή» περιουσία τους, γνωρίζοντας πως πρόκειται για την μεγάλη τους αγάπη, το πιο όμορφο «παιχνίδι» για μεγάλα παιδιά. Έχοντας τις γνώσεις και την πείρα, είμαστε κοντά τους με τεχνικές συμβουλές και προτάσεις σε όλες τις φάσεις και διαδικασίες που έχουν σχέση με τη συντήρηση και επισκευή του σκάφους τους. Επίσης, οι τιμές και χρεώσεις μας είναι μέσα σε αυτό το κλίμα. Προσφέρουμε εγγυημένη εργασία και σέρβις που δύσκολα μπορούν να βρουν σε ανταγωνιστές μας.

Για να πάμε στην νέα μας εμπορική πολιτική, θα θέλαμε να συνοψίσουμε την όλη φιλοσοφία μας σε δυο γραμμές. Πέρα από τις υπάρχουσες δελεαστικές τιμές και χρεώσεις, σχεδιάσαμε μία εκπτωτική πολιτική για σκάφη, που κάνουν ορισμένους τζίρους σε εργασίες, ειδικά όταν αυτές γίνονται στη χαμηλή σαιζόν. Ακόμα, προτρέπουμε τους πελάτες μας να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους για τον ετήσιο δεξαμενισμό σκάφους, δίνοντας διάφορα bonus και εκπτώσεις. Θεσπίζουμε ειδικές τιμές για σκάφη, που προτίθενται να εκτελέσουν εκτεταμένες εργασίες μετασκευής, επισκευής ή συντήρησης. Μέσα στα άμεσα σχέδιά μας είναι ακόμα και η δημιουργία ενός club πελατών της Planaco, που θα προσφέρει εκτός από διάφορα εκ πτωτικά και άλλα πλεονεκτήματα μέσα στο ναυπηγείο, ειδικές τιμές και εκπτώσεις στον εξοπλισμό από διάφορα καταστήματα του χώρου της θάλασσας. Πάνω στο σχέδιο αυτό δουλεύουμε πυρετωδώς, για να είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση Exclusive Yachting, στην οποία θα συμμετάσχουμε.

Θα θέλαμε ακόμα να σας θυμίσουμε μερικά από τα κυρίαρχα στοιχεία από το προφίλ της Planaco ABEE, Το ναυπηγείο, που προσφέρει 35 περίπου στρέμματα διαμορφωμένου χώρου με σύστημα αποστράγγισης και συλλογής υδάτων με ελαιοδιαχωριστές, εκ των οποίων 1.000 περίπου τετραγωνικά μέτρα στεγασμένο χώρο για ειδικές εργασίες συντήρησης σκαφών σε ελεγχόμενο περιβάλλον, δύο προβλήτες καθώς και δύο συστήματα ανέλκυσης-καθέλκυσης (το ένα με Power Trailer για σκάφη ιστιοφόρα, μηχανοκίνητα και catamaran μέχρι 60 τόνους και το δεύτερο με Synchro Lift μέχρι 250 τόνους, όπου το σκάφος κάθεται πάνω στη φυσική του καρίνα συγκρατούμενο από ιμάντες και μεταφέρεται πάνω σε ράγες στη στεριά, στο χώρο που θα παραμείνει. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι τα ειδικά εργαλεία του Power Trailer, που επιτρέπουν τον δεξαμενισμό μεγάλων και μικρών catamarans χωρίς την καταπόνηση που υφίστανται όταν βγαίνουν με Travel Lift. Αυτός είναι και ο λόγος, που η Planaco έχει γίνει ο πόλος έλξης της πλειοψηφίας των multihulls στην περιοχή του Αργοσαρωνικού.

To τεχνικό μας επιτελείο απαρτίζεται από έμπειρους τεχνικούς και τεχνίτες όλων των ειδικοτήτων (ξύλο, μέταλλο, πλαστικό). Πέρα από τις συμφέρουσες και προσιτές τιμές η Planaco προσφέρει εγγυημένη δουλειά σε σχεδόν όλο το φάσμα των εργασιών συντήρησης και επισκευής, μέσα σε ένα οικολογικό, πολιτισμένο και ασφαλές περιβάλλον, που φυλάσσεται αυστηρά από εταιρεία Security και κλειστό κύκλωμα από κάμερες. Επίσης υπάρχουν παροχές ρεύματος (220 V – 380 V), νερού και πεπιεσμένου αέρα, ειδικές μεταλλικές βάσεις σκαφών, αλλά και wireless internet για τους ιδιοκτήτες και τα πληρώματα των σκαφών.

Με το σλόγκαν «we are not only efficient but helpful too» δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ιδιώτες, επαγγελματίες, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και του yachting γενικότερα (Χρήστος Χρυσικόπουλος, Athenian Yachts, Moorings, Praxis Yachts, K & G Medmarinas κ.λπ.) επιλέγουν την Planaco σαν τη χειμερινή βάση τους για τη συντήρηση και τις ετήσιες επισκευές και μετασκευές των σκαφών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Planaco ABEE
Maintenance, repair & refit yacht yard
Θέση Καβουρόπετρα, 180 10 Αίγινα.
Τηλ. 22970.29.040, Fax 22970.27.334
planaco
[email protected]