14ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ “ΑΛΚΥΟΝΗ”

14ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ “ΑΛΚΥΟΝΗ”

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ο καθιερωμένος χειμερινός αγώνας του Γλαύκου. 43 ομάδες από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών σε έναν από τους δυνατότερους αγώνες που έχουν γίνει ποτέ.


Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στην παραλία του Ξιφία (ή Ξιφιά) στη Μονεμβασιά δόθηκε η έναρξη του αγώνα από τον αλυτάρχη και οι ομάδες άρχισαν να κατευθύνονται προς τα σημεία που είχαν επιλέξει από την αναγνώριση. Ο αγώνας κύλησε ομαλά και σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε η ομαδικότητα, το υψηλό επίπεδο των αθλητών και το “ευ αγωνίζεσθαι”, αφού δε σημειώθηκαν διενέξεις παρά το γεγονός ότι κάποιες ομάδες βρίσκονταν κοντά η μία στην άλλη ψαρεύοντας τα ρηχά κομμάτια. Η επιλογή της τράπεζας αποδείχθηκε η ιδανικότερη από πλευράς ύπαρξης αλιευμάτων αφού οι περισσότερες ομάδες είχαν τουλάχιστον ένα έγκυρο αλίευμα.


Το ζύγισμα των αλιευμάτων έγινε στις 15:30 στο γυμνάσιο της Μονεμβασιάς, όπου όλοι περίμεναν με αγωνία. Με τους σάκους των αλιευμάτων να ανοίγονται ένας-ένας και την καταγραφή των αλιευμάτων, τα αποτελέσματα έδειξαν τους νικητές.

Πρώτοι με 13400 βαθμούς αναδείχθηκαν οι Μακρής – Κωστανάσιος που πήραν και το κύπελλο μεγαλύτερου ψαριού. Δεύτεροι μόλις με 30 βαθμούς διαφορά ήρθαν οι Καμπάνης – Μπίμπας και τρίτοι οι Καρούνης – Γεώργας με 10170 βαθμούς.


Ο “ΓΛΑΥΚΟΣ” ευχαριστεί θερμά :

* Το δήμαρχο Μονεμβασιάς κ. Νεκτάριο Μαστορόπουλο
* Τους τοπικούς φορείς
* Τις λιμενικές αρχές
* Το ξενοδοχείο Ξιφούπολη για την ευγενική παραχώρηση των δωματίων στο Δ.Σ.
* Το κατάστημα “ΜΟΡΕΩΣ ΗΔΙΣΤΑ” για την προσφορά παραδοσιακών αμυγδαλωτών σε όλους τους συμμετέχοντες
* Τους κατοίκους που ανταποκρίθηκαν σε κάθε κάλεσμα του συλλόγου για εξυπηρέτηση