1η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ HONWAVE ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (LIBS)

1η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ HONWAVE ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (LIBS)

Η Honda παρουσίασε φέτος τη νέα σειρά φουσκωτών σκαφών ?Honwave? κατά την διάρκεια του Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού στο Λονδίνο, που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του EXCEL από τις 9 – 18 Ιανουαρίου 2009.

Βασισμένες σε σχόλια πελατών και εμπόρων, οι αλλαγές στην πολύ δημοφιλή και διακεκριμένη σειρά σκαφών έχουν στόχο τη βελτίωση της χρήσης, της κατανάλωσης καυσίμου και του στυλ, σύμφωνα με τη συνεχή δέσμευση της Honda στον τομέα καινοτομιών και τεχνολογιών.

Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνονται και τα νέα ανασχεδιασμένα εξαρτήματα για μία καλύτερη υδροδυναμική και πιο μοντέρνα εμφάνιση καθώς και οι εργονομικές λαβές τύπου δέστρας, σχεδιασμένες για μεγαλύτερη άνεση και ευκολία ανύψωσης, χάρη στην ομοιόμορφη κατανομή βάρους της βάρκας. Οι χρωματικοί σχεδιασμοί έχουν ανανεωθεί επίσης – με φουσκωτό πάτωμα, καθρέφτη και καθίσματα σε γκρι χρώμα και σκοινιά από λευκό σε γκρι σκούρο χρώμα.


Επιπλέον, υφασμάτινες λαβές μεταφοράς έχουν προστεθεί σε ορισμένα μοντέλα (T30, T32, T35 και T40) που τοποθετούνται στο πίσω τμήμα, ανάμεσα στους αεροθαλάμους. Το αποτέλεσμα είναι ότι δύο άτομα μπορούν τώρα να σηκώνουν με ευκολία τη βάρκα και να την περιστρέψουν σε στενούς χώρους. Εξάλλου, ένα σκληρό πολυμερές έχει προστεθεί στο πίσω τμήμα για την προστασία του κάτω μέρους της βάρκας, όταν αποθηκεύεται κάθετα ή όταν αγκυροβολεί.

Οι διπλές θέσεις καθισμάτων στα μεγαλύτερα μοντέλα (T35/T38 και T40) επιτρέπουν στο στάνταρ μονό κάθισμα να τοποθετείται σε ένα από τα δύο σημεία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ενός πρόσθετου καθίσματος, ώστε να ταξιδεύει ένας ακόμα επιβάτης με άνεση.

Υψηλή οικονομία καυσίμου επιτυγχάνεται χάρη στη βελτιωμένη θέση του ρεζερβουάρ στα μοντέλα T27 και T32. Το ρεζερβουάρ έχει μετατοπιστεί προς τα εμπρός, αλλάζοντας την κατανομή του βάρους της βάρκας και βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ισορροπία και τις επιδόσεις της.

Ο Geoff Matthews, Γενικός Διευθυντής της Honda (UK) Power Equipment σχολίασε:
«Σαν Νο 1 αγορά στην Ευρώπη για τα Honwave, η Βρετανία αποτελεί το ιδανικό μέρος για την παρουσίαση της νέας μας σειράς. Οι αλλαγές αυτές έγιναν μετά από σχόλια των πελατών μας και των εμπόρων και είμαστε σίγουροι ότι θα αναβαθμίσουν μία ήδη πολύ επιτυχημένη σειρά προϊόντων για όποιον αναζητά ένα απόλυτα αξιόπιστο σκάφος».

Για πρώτη φορά, η σειρά σκαφών Honwave, παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2004 και περιλαμβάνει μοντέλα μήκους από δύο έως και τέσσερα μέτρα. Η σειρά διατίθεται με αλουμινένιο ή φουσκωτό πάτωμα ή με πάτωμα με πηχάκια. Κατασκευασμένη από υλικά ανώτερης ποιότητας, η σειρά προσφέρει άνεση, ασφάλεια, αξιοπιστία και αντοχή.

Τα 10 κυριότερα χαρακτηριστικά φουσκωτών σκαφών της Honda:
Τέσσερις κρίκοι ανύψωσης που επιτρέπουν την άνετη αποθήκευση
Χαρακτηριστικά προστασίας κορυφαίας ποιότητας όπως λαβές και σκοινιά ασφαλείας

Καθρέπτης και κάθισμα ενισχυμένα με υαλονήματα
Εσωτερική μονόδρομη βαλβίδα για ταχεία και αποτελεσματική αποστράγγιση υδάτων
Αποσπώμενα κουπιά για βολική αποθήκευση
Θέση για ρεζερβουάρ κάτω από το κάθισμα για οικονομία χώρου και κατανομή βάρους
Οι μεγαλύτεροι αεροθάλαμοι της αγοράς, διασφαλίζουν ευστάθεια και άριστη πλεύση
Πολύ φαρδιά εξωτερική ελαστική λωρίδα για μέγιστη προστασία
Γάστρα με βαθύ V, αυξάνει τις συνολικές επιδόσεις
Ενισχυμένη καρίνα και κάτω τμήματα αεροθαλάμων