Ανακοινώθηκε η διαδρομή της Aegean Regatta 2010!

Eνα μήνα μετά το τέλος του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean Regatta 2009, που διοργάνωσε για ένατη χρονιά το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής από τις 23 έως τις 29 Αυγούστου, η Οργανωτική Επιτροπή επισημοποίησε τη διαδρομή της επόμενης χρονιάς, που θα έχει και πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» θα κλείσει 10 χρόνια ζωής!

Τα σκάφη θα αναχωρήσουν από τη Λήμνο και με σταθμούς στη Θάσο και στη Σαμοθράκη, θα καταλήξουν στο Μόλυβο της Λέσβου, όπου είναι ο τερματισμός.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ηAegean Regatta 2010 θα γίνει από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου.

Στη διαδρομή της επόμενης χρονιάς , αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ακης Τσαλίκης.

«Για του χρόνου θα αφήσουμε το Ανατολικό Αιγαίο που πήγαμε φέτος και θα κατευθυνθούμε στο Βόρειο Αιγαίο, με μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές διαδρομές και θάλασσες που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για πρώτη φορά στη ζωή της Aegean Regatta εντάξαμε στο πρόγραμμα τη Θάσο, συνεχίζοντας την παράδοση που έχουμε δημιουργήσει, ώστε κάθε χρόνο να βάζουμε στον αγώνα και ένα νέο σταθμό, προκειμένου να γνωρίσουν οι ιστιοπλόοι νέους προορισμούς, αλλά και να αναδειχθούν οι τοπικές κοινωνίες του Αρχιπελάγους μας. Τα υπόλοιπα νησιά, δηλαδή τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Λέσβο τα είχαμε επισκεπτεί και στο παρελθόν και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή που μας έκαναν οι κάτοικοι, γεγονός που είμαι σίγουρος, ότι θα επαναληφθεί και του χρόνου. Παράλληλα θα γίνουν και ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια της Aegean Regatta και θέλουμε να βραβεύσουμε τα σκάφη και τους κυβερνήτες που συμμετέχουν ανελλιπώς στον αγώνα, από την πρώτη χρονιά»

Στην Aegean Regatta 2009 συμμετείχαν 73 σκάφη με περίπου 700 ιστιοπλόους, που άνοιξαν πανιά από τον Εύδηλο της Ικαρίας, για το Καρλόβασι και το Βαθύ της Σάμου και με τερματισμό στους Λειψούς.

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικός Ομιλος Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου. Χορηγός είναι η Εθνική Τράπεζα