Σκάφη ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Επιμέλεια Άρης Κρητικός

Ένα καθαρόαιμο Ελληνικό ναυπηγείο που σημειώνει αξιόλογη πορεία πωλήσεων σε πολλές χώρες της Ευρώπης ποντάροντας στην ποιότητα και στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής.

description

Τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα έχουμε γίνει μάρτυρες της κατακόρυφης αύξησης των σκαφών αναψυχής παντός τύπου και κατηγορίας που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλα τα αγκυροβόλια, λιμάνια και μαρίνες της χώρας. Πως να γίνει και διαφορετικά άλλωστε σε μία χώρα με σχεδόν 14.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή, πάνω από 6.000 νησιά και νησίδες και αμέτρητους διάσημους τουριστικούς προορισμούς.

description
Κώστας και Βασίλης Μπισκίνης, η ψυχή και η καρδιά μιας υποδειγματικής ναυπηγικής μονάδας.

Η άνθηση του θαλάσσιου τουρισμού και των δραστηριοτήτων δημιούργησε και μια βιομηχανία που δραστηριοποιείται σε όλους τους σχετικούς τομείς για να καλύψει ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες. Η ναυπήγηση δεν θα μπορούσε να μην είναι ένας από αυτούς σε μία χωρά που αυτή η τέχνη έχει ιστορία χιλιάδων ετών και μια παράδοση που σε ορισμένες περιοχές είναι αναπόσπαστο μέρος της ναυτικής κουλτούρας.

description
Όλες οι ταπετσαρίες, μαξιλάρια, στρώματα και καθίσματα κατασκευάζονται πάνω στα πατρόν του κάθε μοντέλου.

Στη απαιτητική, από άποψη ποιότητας και αξιοπιστίας, αγορά σκαφών υπάρχουν διάφορες κατηγορίες όπως και ανάγκες, από τα μεγάλα μηχανοκίνητα με κυρίαρχα τα Ιταλικά ναυπηγεία, ιστιοπλοϊκά με τους Γάλλους να πρωταγωνιστούν, φουσκωτά σκάφη κυρίως Ιταλών κατασκευαστών και τα πολυεστερικά σκάφη μικρού και μεσαίου μεγέθους που καλύπτουν μία μεγάλη μερίδα της αγοράς τόσο λόγω της οικονομικής της δυνατότητας όσο και της χρήσης του σκάφους (ψάρεμα αλλά και οικογενειακές διακοπές χωρίς τεράστιες καταναλώσεις καυσίμων).

description
Σκάφη έτοιμα για παράδοση.

Στη τελευταία κατηγορία δραστηριοποιείται ιδιαίτερα επιτυχημένα και το ναυπηγείο Ποσειδών των αδερφών Μπισκίνη που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μονάδες παραγωγής σκαφών αναψυχής ελληνικής ναυπήγησης.

description
Διαδικασία φιξαρίσματος των εγκάρσιων ενισχύσεων στο κύτος.

Η επιτυχία στη αγορά είναι ζήτημα αριθμών σε μεγάλο βαθμό και για αυτό το λόγω το ναυπηγείο της Ποσειδών πιστώνεται επιτυχημένο. Από την αρχή της λειτουργίας το 1980 του μέχρι τώρα πάνω από 20.000 σκάφη του ταξιδεύουν τις ελληνικές και όχι μόνο θάλασσες. Σε πείσμα των καιρών οι εξαγωγικές δραστηριότητες του ναυπηγείου καλύπτουν το 50% της ετήσιας παραγωγής του και μάλιστα σε χώρες με ναυτική παράδοση αποτελώντας ταυτόχρονα και την καλύτερη διαφήμιση του.

description
Διαδικασία ψεκασμού με εκτοξευτήρα. Τα υαλονήματα προωθούνται μέσα από τους κοπτήρες του εκτοξευτήρα και εκτινάσσονται με μεγάλη ορμή, σε συνδυασμό με τον απαιτούμενο πολυεστέρα και καταλύτη.

Με ένα εκτεταμένο και καλά οργανωμένο δίκτυο αντιπροσώπων τα σκάφη της Ποσειδών είναι διαθέσιμα στις αγορές της Αγγλίας, Ιταλίας, Γαλλίας και άλλων χωρών που έχουν δικιά τους και μάλιστα μεγάλη εγχώρια παραγωγή γεγονός που μαρτυρά την ποιότητα των σκαφών της Ποσειδών. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία συμμετέχει και σε πολλά ναυτικά σαλόνια του εξωτερικού που συγκεντρώνουν τα καλύτερα ναυπηγεία του κόσμου.

description
Διαδικασία εφορμογής στρώσεων με το χέρι υαλοβάμβακα και πολυεστέρα.

Βέβαια για όποιον αντιλαμβάνεται παραγωγικές διαδικασίες ξέρει ότι η διασφάλιση της ποιότητας βασίζεται πρώτα από όλα στην ίδια την παραγωγική διαδικασία. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ναυπηγείου βρίσκονται στο Σχηματάρι και περιλαμβάνουν κτιριακές υποδομές έκτασης 5.500 τμ όπου γίνεται εξολοκλήρου η κατασκευή των σκαφών της Ποσειδών.

description
Το κούμπωμα hull-deck.

Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή όσον αφορά τις προδιαγραφές για την πιστοποίηση μονάδων επεξεργασίας πολυεστέρα όπως αυτές ορίζονται από τους νηογνώμονες που χορηγούν την άδεια λειτουργίας ναυπηγείων. Οι προδιαγραφές αφορούν από τα επίπεδα ελέγχου κατάλληλων συνθηκών υγρασίας και θερμοκρασίας μέχρι τις συνθήκες αποθήκευσης των πρώτων υλών και την διαχείριση των βιομηχανικών υπολημμάτων.

description
Σκάφη έτοιμα για παράδοση.

Αυτές οι καταβολές λοιπόν εξασφαλίζουν τις ιδανικότερες συνθήκες για την κατασκευή πραγματικά αξιόπλοων και στιβαρών σκαφών με αντοχή στο χρόνο, αλλά δεν είναι από μόνες τους ικανές και για την εξασφάλιση του τελικού αποτελέσματος.
Απαιτείται τεχνογνωσία και χρήση των λύσεων που η τεχνολογία προσφέρει και στη Ποσειδών υιοθετούν αυτές τις αρχές διαθέτοντας ειδικευμένο προσωπικό μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες στο χώρο και συνεχή εξέλιξη που διασφαλίζεται και από τις συνεργασίες με ναυπηγεία του εξωτερικού.

description
Όλα τα ανοξείδωτα, μπαλκόνια ρέλια κ.λπ. κατασκευάζονται κάθετα στο ναυπηγείο.

Η διαδικασία παραγωγής που ακολουθείται είναι κάθετη, χωρισμένη σε διάφορα αυτόνομα τμήματα τόσο για τα βασικά στάδια (εφαρμογής fibreglass, ξυλουργείου, μοντάζ ) όσο και για τα επιμέρους μέρη του εξοπλισμού όπως η κατασκευή των ανοξείδωτων, των ταπετσαριών κ.α. Αυτής της μορφής η παραγωγή ευνοεί και τον επιμέρους έλεγχο πριν το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα εξασφαλίζοντας και με αυτό τον τρόπο την τελική ποιότητα.

description
Έτοιμα σκάφη για συσκευασία και φόρτωση.

Τα σκάφη της Ποσειδών διαθέτουν βαθιά γάστρα σχήματος V σε διάφορες εκδόσεις ανάλογα με το σκάφος, στεγανά διαμερίσματα και δυνατότητα να αδειάζουν αυτόματα το νερό (self draining) που τα κάνουν πρακτικά αβύθιστα ενώ κατασκευάζονται με πολλά φύλλα μονοκόμματου χειροποίητου fibreglass για μέγιστη αντοχή και βέβαια πιστοποιητικό CE.

description
Σκάφη στη γραμμή παραγωγής για μοντάρισμα.

Γι αυτούς του λόγους από το ναυπηγείο, έχοντας εμπιστοσύνη στη δουλεία τους και στο προϊόν τους, δίνουν εγγύηση 5 ετών για τα σκάφη τους, Από τα επιπλέον προσόντα των σκαφών της «Ποσειδών» είναι βέβαια και η after sale υποστήριξη τους αφού σχεδόν όλα τα επιμέρους μέρη του κάθε σκάφους κατασκευάζονται στο ναυπηγείο. Δεν είναι καθόλου τυχαία λοιπόν η πολύ καλή εμπορική πορεία της εταιρείας σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά.

description
Έτοιμο σκάφος στον προαύλιο χώρο του ναυπηγείου περιμένει τον τυχερό ιδιοκτήτη του.

Η γκάμα του ναυπηγείου περιλαμβάνει ταχύπλοες βάρκες, σκάφη open, καμπινάτα και cruisers διαφόρων μεγεθών για να καλύψουν όλες τις ανάγκες της αγοράς. Με 14 διαφορετικά μοντέλα με μήκος από 4,35 έως 10 μέτρα η παραγωγή του ναυπηγείου αυξάνεται συνεχώς ξεπερνώντας τις 1.300 μονάδες ετησίως. Επιπλέον η εταιρεία συνεργάζεται και με κατασκευαστές του εξωτερικού όπως τα Ιταλικά σκάφη Ranieri. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη δημοφιλή κατηγορία των Open Fishing με κεντρική κονσόλα πλοήγησης το ναυπηγείο της Poseidon είναι το πρώτο σε πωλήσεις στην Ελλάδα διαθέτοντας ταυτόχρονα και την μεγαλύτερη γκάμα της αγοράς, Ο συνδυασμός λοιπόν ποιότητας, αξιοπιστίας και ανταγωνιστικής τιμής κάνει τα σκάφη της Ποσειδών ιδανική επιλογή για ψάρεμα, αναψυχή και οικογενειακή χρήση.

Τα σκάφη της Ποσειδών μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά σε έναν από τους δεκάδες αντιπροσώπους του σε όλη την Ελλάδα.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Poseidon Boats- Biskinis Bros S.A

ΟΙΝΟΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
320 09 ΒΟΙΩΤΙΑ
τηλ: 22620 58 573, 22620 58 171

fax: 22620 58 574

[email protected]
www.boats.gr