Εxclusive Yachting 2010

Το Ελληνικό yachting έδωσε το δυναμικό παρών,εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας.

Η φετινή 9η Exclusive Yachting, που πραγματοποιήθηκε από 16 ως 20 Σεπτεμβρίου στην Alsity Mαρίνα Aγίου Kοσμά, ήταν από τις πλέον αναμενόμενες διοργανώσεις, επειδή έλαβε χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο του Ελληνικού yachting.

Τελούμενη σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, υπό το βάρος πρόσθετων και αποσπασματικών ρυθμίσεων που επιτείνουν τις αρνητικές συνθήκες στην αγορά, η Εxclusive Yachting κατάφερε να συσπειρώσει τις εταιρείες του κλάδου γύρω από την κοινή προσπάθεια για στήριξη του Ελληνικού yachting.

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την παγκόσμια και την ελληνική αγορά εδώ και δυο χρόνια δεν θα μπορούσε να έχει αφήσει ανεπηρέαστη την Εxclusive Yachting, η οποία ωστόσο κατάφερε να συγκεντρώσει έναν πυρήνα 40 περίπου εταιρειών που παρουσίασαν περίπου 100 εντυπωσιακά σκάφη αναψυχής – μηχανοκίνητα, ιστιοπλοϊκά και φουσκωτά – προερχόμενα από φημισμένους διεθνείς ναυτικούς οίκους. Μέσω της δυναμικής τους παρουσίας, οι εκθέτες θέλησαν να περάσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον του Ελληνικού yachting και του θαλάσσιου τουρισμού, που αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τομέα απασχόλησης για μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

Σε αυτήν την κρίσιμη χρονιά, η φετινή διοργάνωση επέλεξε να τιμήσει εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου, που έχουν προσφέρει πολύτιμο έργο στο Ελληνικό yachting, αποτελώντας έμπνευση για όλους τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Exclusive Yachting 2010 βραβεύτηκαν οι κ.κ. Αντώνης Στελιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Διονυσία Λεσχοπούλου της Athenian Yachts, Γιώργος Βερνίκος της Vernicos Yachts, και Σταύρος Κυριακούλης της Kiriacoulis Mediterranean μέσω του εκπροσώπου του κ. Γιάννη Κουτσοδόντη. Η απονομή των τιμητικών πλακετών έγινε από τη Χρυσή Ολυμπιονίκη κα Σοφία Μπεκατώρου.

Κύριος Xορηγός της Exclusive Yachting 2010, ήταν η εταιρεία CORAL A.E., Δικαιούχος χρήσης σημάτων SHELL στην Ελλάδα. Yποστηρικτές ήταν η εταιρεία seaSOS Υπηρεσίες Θαλάσσιας Εξυπηρέτησης, τα Village Cinemas Gold Class και το Κομπολογάδικο.

Ας κάνουμε λοιπόν μία βόλτα στα περίπτερα της έκθεσης:ortsa.grCoral S.A.ο κ. Ματιάτος της PlanacoYachting Protection LtdMotocraft SAPraxis Yachts και το Cabo

Labea Yachting

Pantaenius Ασφάλιση σκαφώνΚυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες ΑΕΗ κα Δέσποινα Παπαθεοδούλου Boats & Yachting GuideAtalanta Marine SAEkka Yachts

Αφοι Μ. Παππά ΑΕVernicos YachtsAmphibious boat από την Megisti blue yachtsKappa Marine

Μοτοδυναμική ΑΕΕΗ κα Αίγλη Κυριαζή και NauticaRiginos Yachts SAseaSOSStarfleet YachtsSunseeker HellasInrizzardi GroupAthenian Yachts SAAmerican Marine SA