Αλκυόνη 2013

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα το 18ο Κύπελλο υποβρύχιας αλιείας που διοργάνωσε ο σύλλογος Γλαύκος με την επωνυμία «Αλκυόνη».

Η περιοχή στην οποία έγινε ο αγώνας ήταν το Βαθύ στα Μέθανα, όπου είχε ξαναγίνει και το 2007. Οι συμμετοχές αρχικά έφτασαν τις 45 ομάδες, αλλά τελικά στον αγώνα εμφανίστηκαν οι 26, μεταξύ των οποίων και μια ομάδα από τη Ρωσία.

Τα προγνωστικά του αγώνα ήθελαν να έχουν βρεθεί ελάχιστα μετρήσιμα ψάρια, είτε στα βαθιά είτε στα πολύ ρηχά. Την ημέρα του αγώνα επικρατούσε συννεφιά, με ασθενείς ανέμους και ψιλόβροχο.

Στις 9:00 το καπνογόνο άναψε και ο αγώνας άρχισε. Έπειτα από 5 ώρες όλες οι ομάδες είχαν βγει έξω και κατευθύνονταν προς το ξενοδοχείο στο οποίο θα γινόταν το ζύγισμα και οι απονομές. Από τις 26 ομάδες μόνο οι 15 ανέβασαν ψάρι στη ζυγαριά και από αυτές οι 11 (όπως και πέρσι) είχαν έγκυρα αλιεύματα.

Το τέλος του ζυγίσματος ανέδειξε νικητές τους Κώστα Νταή – Σωτήρη Μαυρομμάτη με 9.000 βαθμούς, οι οποίοι πήραν και το κύπελλο περισσότερων έγκυρων ψαριών (4 ψάρια). Στη δεύτερη θέση με 8.195 βαθμούς βρέθηκαν οι αθλητές του Γλαύκου Ανδρέας Κωστανάσιος – Δημήτρης Γεραγάς παίρνοντας και το κύπελλο για το μεγαλύτερο ψάρι με το μοναδικό ροφό που βγήκε βάρους 4.965 g, ενώ τρίτοι ήρθαν οι Ηλίας Ζαρωτιάδης – Βασίλης Γκαρούτσος με 7.910 βαθμούς κερδίζοντας παράλληλα και το κύπελλο Νέων του ΠΣΑΥΚ.

Τα αλιεύματα δόθηκαν στο πρόγραμμα του δήμου Τροιζηνίας «Βοήθεια στο σπίτι».

Ο Γλαύκος ευχαριστεί :

–        Τους χορηγούς του αγώνα για τη στήριξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του συλλόγου

  • KARTELIAS
  • PATHOS
  • FREE DIVE
  • ALCHEMY
  • AEGEAN

–        Τους δωροθέτες για τα πολλά και πλούσια δώρα που προσέφεραν :

  • Hydro Dynamic, Free Dive, Bleu Tec, Benthos, Pathos, Freedive Greece, Pesca, Effesub, Dive360, E.N.AK, Apnea, KM DIVE, Kartelias, Aida Hellas, Blue Green, Alchemy, R.Calich, XX One, Must Dive, Apnea with yoga, Μίμης + Eco cruising, Σταύρος Μπακανδρέας, Στράτος Σωτηρόπουλος

–        Τους χορηγούς επικοινωνίας :

  • ΒΥΘΟΣ, Deep, Thalassa, Έθνος – Ψάρεμα & Φουσκωτό, Ψαροτούφεκο, E blue magazine, Deep blue sea news, ortsa.gr, Boat&Fishing

–        Τη διεύθυνση αλιείας Πειραιά και τον κ. Σ. Τόλη

–        Το λιμεναρχείο Πόρου

–        Το λιμενικό σταθμό Μεθάνων

–        Τον αντιδήμαρχο Τροιζηνίας κ. Δαρσινό

–        Το ξενοδοχείο ΑΥΡΑ για τη φιλοξενία και ιδιαιτέρως την κα Σοφία

–        Τον Τάσο Βλάχο και το Βασίλη Γκαρούτσο για την παραχώρηση των σκαφών επιτροπής

–        Την Κατερίνα Νίκα, το Μπάμπη Πλαστουργό και τον Πέτρο Σεκούρη για τη βοήθειά τους

–        Τους αθλητές του αγώνα και όλους όσους υποστήριξαν αυτή τη διοργάνωση.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!