Blog

Υποβρύχιο Κουρσκ: Η ιστορία της τραγωδίας και το τρέιλερ της ταινίας

Πέρασαν 18 χρόνια από την τραγωδία του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου «Κουρσκ» που βυθίστηκε στα παγωμένα νερά της Θάλασσας του Μπάρεντς, στις 12 Αυγούστου του 2000.

To πιο άσχημο περίπτερο στο Ναυτικό Σαλόνι 2014

Τελικά, για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι η κρίση που περνάμε είναι περισσότερο κρίση πολιτισμική και κουλτούρας, παρά οικονομική. Θέλω να πω ότι η κουλτούρα

Τώρα είναι η ευκαιρία…

Μη διστάζεις… τα γλυκά μελτέμια και το ρόπαλο του Ποσειδώνα σε περιμένουν… Θα δεις 7άρια & 8άρια να σου φύγει το κεφάλι.. Θα δεις πρόβατα,

Μεγάλη καταστροφή, μικρά σκουπίδια

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί πόσο μολυσμένο είναι το νερό μιας παραλίας προκειμένου να κολυμπήσουμε. Ίσως όμως δεν μας έχει απασχολήσει ποτέ πόσο κακό μπορεί να προξενήσει κάθε ένα από τα μικρά σκουπίδια, γεγονός που συνήθως αγνοούμε πετώντας τα ή βλέποντάς τα σκορπισμένα στις ακτές.

Μια θάλασσα μικρή…

Ποτέ μου δεν είχα φόβο μη και δεν έχω πατρίδα και σημαία, μη νιώσω ξέμπαρκος στο πέλαγος της φαντασιακής ενότητας και της ιδεοληπτικής ασφάλειας.

Η Μαρίνα απελευθερώθηκε με επιτυχία στα Χανιά Κρήτης.

Στις 19 Ιουλίου, η Μαρίνα, μία πολύ σοβαρά τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα που έμεινε 6 χρόνια στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, αφέθηκε ελεύθερη.

Βανδαλισμοί απειλούν την Caretta στον Ν. Κυπαρισσιακό!

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2013, οι Έλληνες, Άγγλοι, Τσέχοι και Γάλλοι ερευνητές του ΑΡΧΕΛΩΝ, αφού ολοκλήρωσαν την νυκτερινή παρατήρηση και το μαρκάρισμα χελωνών, βρήκαν το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Ερευνητικού Σταθμού με μαχαιρωμένα και τα 4 λάστιχα!

Νεκρός ο Πέτρος, ο πελεκάνος της Μυκόνου.

Θύμα τροχαίου το φημισμένο πουλί του νησιού.

Τσουνάμι πάγου στη Μινεσότα!

Τσουνάμι πάγου στη Μινεσότα!

Άρχισε η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας στη Ζάκυνθο.

Η πρώτη φωλιά της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta αποτελεί σπουδαίο γεγονός κάθε χρόνο επειδή δείχνει την «φιλοπατρία» των χελωνών προς τις περιοχές όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες, προκειμένου να αναπαραχθούν και να δημιουργήσουν απογόνους.

1 2 3 4