Τεράστια φάλαινα προστατεύει δύτη από καρχαρία

Μία στιγμή που καταγράφηκε σε βίντεο

Τεράστια φάλαινα προστατεύει δύτη από καρχαρία βάζοντάς την κάτω από το πτερύγιο και μάλιστα όπως ισχυρίζεται το συνεργείο της δύτη, την “διάσωση” βοήθησε και δεύτερη φάλαινα.

Tο περιστατικό συνέβη στα νερά της παραλίας Muri των νήσων Κουκ στον νότιο Ειρηνικό, τον περασμένο Οκτώβριο και σύμφωνα με τη δύτη και βιολόγο Nan Hauser, η φάλαινα αντιλαμβανόμενη την παρουσία ενός καρχαρία τίγρη, προσπάθησε να την προστατέψει ωθώντας την κάτω από τα πτερύγιά της και σπρώχνοντάς την με το στόμα της και το κεφάλι της προς την επιφάνεια της θάλασσας και μακριά από τον κίνδυνο.

Η διαισθητική φύση της φάλαινας

Σύμφωνα με τη δύτη, η μοναδικότητα του βίντεο έγκειται στο γεγονός ότι αποδεικνύει τη διαισθητική φύση της φάλαινας να προστατέψει άλλα είδη. Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα παρόμοιο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά σε βίντεο.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που η φάλαινα ωθεί την δύτη προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να βγει στην επιφάνεια, να δει τον 5 μέτρων καρχαρία και να ειδοποιήσει την ομάδα της που βρίσκεται σε σκάφος για τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με τη δύτη, στην «επιχείρηση διάσωσης» συμμετείχε και μία ακόμα φάλαινα η οποία χτυπώντας την ουρά της στο νερό επιχειρούσε να απομακρύνει τον καρχαρία.

Τι δήλωσε η τυχερή δύτης

Η Nan, σε δηλώσεις της στην Mirror τονίζει ότι εδώ και 28 χρόνια που κάνει καταδύσεις δεν είχε ξανασυναντήσει φάλαινα να προσπαθεί με τόση επιμονή να την βάλει κάτω από το πτερύγιό της. «Είναι απίστευτο πως γυρνούν τα πράγματα. Έχω περάσει τα τελευταία 28 χρόνια προστατεύοντας φάλαινες και εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησα ότι με προστάτευαν».

(Με πληροφορίες από Daily Mail)

Δείτε ακόμη: Επική μάχη ανάμεσα σε γιγάντιο χταπόδι και φώκια #βίντεο