Στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος θα διεξαχθεί ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος»!

«Η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας ανοίγει πανιά για τη δεύτερη διοργάνωσή της. Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, σε συνεργασία με την Sailing Marathon Team, προσκαλεί τους αθλητές και τους φίλους του αθλήματός μας να βιώσουν άλλη μία μοναδική εμπειρία.

Στον ιστορικότερο όμιλο της Ελλάδος, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, θα διεξαχθεί αυτή τη χρονιά ο «2ος Sailing Marathon».

Οι άνθρωποι του ΝΟΕ αγκάλιασαν την πρωτοποριακή διοργάνωση και, σε συνεργασία με την ομάδα «Sailing Marathon», φιλοδοξούν να διοργανώσουν στις 30 Σεπτεμβρίου έναν αγώνα που θα αναδεικνύει την ιστιοπλοϊκή δεινότητα των Ελλήνων αθλητών και θα προβάλει την ιστιοπλοϊκή ιστορία της χώρας μας.

Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι και στην γραμμή της εκκίνησης, στον κόλπο του Μικρολίμανου, βρέθηκαν 160 σκάφη από 14 κατηγορίες (ολυμπιακές και μη).

Για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου αγωνίστηκαν Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης.

Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα καταμέτρησης αντιμέτωπη βρέθηκε η παλαιά γενιά της ιστιοπλοΐας με αθλητές που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος.
«Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος αποφάσισε να στηρίξει τη διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου γιατί προάγει την ελληνική ιστιοπλοΐα και διαφημίζει τη χώρα μας.

Πρόκειται για καινοτόμο διοργάνωση, καθώς όλες οι κατηγορίες των σκαφών αγωνίζονται μαζί και κορυφαίοι ιστιοπλόοι αντιμετωπίζουν τη νέα γενιά με τις ίδιες πιθανότητες νίκης. Ο Όμιλος μας πάντα στηρίζει τις προσπάθειες που έχουν ως απώτερο σκοπό να προβάλλουν και να διαδώσουν το άθλημά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΝΟΕ Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.

Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» αποτελεί μία ιδέα τριών ανθρώπων της ιστιοπλοΐας του προπονητή Γεράσιμου Ωρολογά, του ιστιοπλόου Κωνσταντίνου Τσιγκαρά και του φωτορεπόρτερ του αθλήματος Νίκου Αλευρομύτη.

Την περσινή χρονιά κατάφεραν να φέρουν στη γραμμή εκκίνησης και να ενώσουν με αυτόν τον τρόπο όλες τις γενιές που έχουν ασχοληθεί με το άθλημα. Ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος», με τη βοήθεια των έμπειρων παραγόντων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος αναμένεται να γράψει μία νέα «χρυσή» σελίδα στον χώρο.

«Η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας ανοίγει πανιά για τη δεύτερη διοργάνωσή της. Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, σε συνεργασία με την Sailing Marathon Team, προσκαλεί τους αθλητές και τους φίλους του αθλήματός μας να βιώσουν άλλη μία μοναδική εμπειρία.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, στο Μικρολίμανο, όλη η ελληνική και όχι μόνο ιστιοπλοΐα θα βρεθεί στην ίδια γραμμή της εκκίνησης και θα προσφέρει ένα μοναδικό αγωνιστικό θέαμα», δήλωσε ο Γεράσιμος Ωρολογάς, παλαιός αθλητής και νυν προπονητής των χάλκινων Ολυμπιονικών μας Μάντη – Καγιαλή.