Στο λιμάνι της Σίφνου προσέκρουσε το Sea Jet 2 – Δύο τραυματίες

Το πλοίο έχει υποστεί υλικές ζημιές και απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους.

Το πλοίο έχει υποστεί υλικές ζημιές και απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους.

Δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, μετά από πρόσκρουση του ταχύπλοου καταμαράν «Sea jet 2» στο λιμάνι της Σίφνου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ο ένας εκ των επιβατών τραυματίστηκε ελαφρά στο μέτωπο και ο άλλος στον αυχένα. Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας του νησιού και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών εξήλθαν.

Οι υπόλοιποι 194 επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το ταχύπλοο καταμαράν έχει υποστεί μικρό ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή στην πλώρη δεξιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στελέχη του Λιμενικού ανέφεραν ότι το ρήγμα δεν δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια του πλοίου, στο οποίο απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Το «Sea jet 2» εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σαντορίνη-Κουφονήσι-Νάξο-Μύκονο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά.

Πηγή: www.lifo.gr